URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iunie 2015, 14:00

Echipa de baschet masculin U13, pe locul opt la finalul campionatului

Echipa de baschet masculin U13, pe locul opt la finalul campionatului (foto: Facebook / CSM Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa de baschet masculin U13 a municipiului Oradea a încheiat sezonul competiţional 2014-2015 pe locul al VIII-lea în Campionatul Naţional al României. 

Gruparea bihoreană s-a întors de la Bucureşti, unde a participat la turneul final, în perioada 27-31 mai, cu o experienţă importantă, acumulată în compania celor mai puternici adversari existenţi la această categorie de vârstă, cu jucători născuţi în anul 2002 şi mai tineri.

Evoluând sub denumirea de LPS CSŞ Bihorul, formaţia orădeană a disputat cinci partide, pierzându-le pe toate. În pofida acestui bilanţ negativ, echipa bihoreană a avut destule momente bune de joc, câţiva dintre sportivi lăsând o impresie foarte bună.

Lotul LPS CSŞ Bihorul Oradea la turneul de la Bucureşti a fost alcătuit din: Alex Iepure, Răvzan Popa, Vlad Ignat, Paul Huciu, Dan Crăciun, Andrei Vlad, George Hălmăjan, Tudor Zoicaş, Dragoş Tomescu, George Vicaş, Alex Tămăşdan şi Vlad Hăulică. Antrenor: Călin Pop.

De notat este faptul că în lotul deplasat la turneul final s-au regăsit George Vicaş şi Alex Tămăşdan, ambii născuţi în anul 2003. Cu alte cuvinte, ei vor putea juca şi în sezonul 2015-2016 la categoria U13.

În acest sezon, echipa U13 a CSS LPS Bihorul a inclus şi alţi sportivi. Este vorba despre: Luca Novero, Danyel Manea, Darius Măduţă, Andrei Mălan, Theodor Oprea, Raul Samuel, dar şi alţi sportivi născuţi în 2003, precum Vlad Marinău, George Usca, respectiv Bogdan Vlad. De asemenea, cu echipa s-a antrenat Patrik Budea, născut în anul 2001.

Bilanţul general al echipei orădene în sezonul 2014-2015 la U13 masculin a cuprins 20 de victorii şi 18 înfrângeri. 

Conform site-ului oficial al CSM Oradea, această tânără echipă de baschet masculin îşi continuă activitatea şi pregătirea. Următoarea provocare va fi Campionatul Naţional U14, la care va lua startul în sezonul competiţional 20150-2016. De precizat că cei născuţi în anul 2003 vor avea drept de participare şi la U13.

Faza grupelor
LPS CSŞ Bihorul - ACS Dan Dacian Bucureşti 44-65
LPS CSŞ Bihorul - ACS 4Sports Bucureşti 34-59
LPS CSŞ Bihorul - CSŞ Târgovişte 54-60

Locurile 5-8
LPS CSŞ Bihorul - CSU Sibiu 42-85

Meciul pentru locurile 7-8
LPS CSŞ Bihorul - CSŞ Târgovişte 49-55

Remarcaţii echipei:

Cel mai eficient - Alex Iepure (37)
Cel mai bun marcator - Alex Iepure (47 punte)
Cel mai bun recuperator - Vlad Hăulică (29 recuperări, 10 ofensive)
Cel mai bun pasator - Alex Iepure (8 pase decisive)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON