URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Decembrie 2013, 11:42

Două victorii și o înfrângere la Arad pentru poloiștii de la Crișul Lancetti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa Crișul Lancetti Oradea a obținut două victorii și a suferit o înfrângere în cel de-al doilea turneu al grupei valorice V-VIII, care s-a desfășurat sâmbătă și duminică la Bazinul Delfinul din Arad.

Tânăra echipă orădeană a debutat cu stângul în fața giuleștenilor de la Rapid, fiind învinsă cu scorul 11-9, în prima reuniune a zilei de sâmbătă, după care, în etapa a II-a, a dispus clar de Poli Cluj, la o diferență de 10 goluri, cu 17-7.

În jocul cu bucureștenii, jucătorii de la Crișul au început mai slab, cedând primul sfert cu 0-1, după care l-au cedat și pe cel de-al doilea cu 3-6, astfel că la pauza mare giuleștenii aveau patru goluri avans, scor 7-3.

După pauza mare, jucătorii pregătiți de Eugen Băjenaru și-au revenit însă și au marcat patru goluri în sfertul III, primind în schimb doar unul. Din păcate însă ultimele 8 minute au aparținut rapidiștilor, care au marcat trei goluri, în timp ce orădenii au înscris doar doua. Astfel, scorul final a fost 11-9.


Rapid - Crișul Lancetti 11-9 (1-0, 6-3, 1-4, 3-2)

Rapid: Ștefănică, Novac Nichita 1, Petrişor Dumitru 2, S. Pătrașcu, Tem Ionuţ, A. Enciu, Tudor Fulea 1, Radu Buică, Maian Constantin, Costea 5, Dobre 2, Samson, Prioteasa, Antrenor: Eduard Rusu
Crișul Lancetti Oradea: Mircea Furtoș, Andrei Pânzariu 1, R. Szabo 1, Istvan Szabo, Sergiu Olcean 3, Rareş Ţifrea, Alexandru Sfârle 1, B. Remeș, Bogdan Paleacu 1, Claudiu Alb 1, Cristopher Oros, Doru Maior, V. Sârcă. Antrenor Eugen Băjenaru

În celălalt joc al primei etape, arădenii de la AMFA s-au impus cu scorul de 14-9 în fața clujenilor de la Poli.


Runda a doua a turneului a adus, tot sâmbătă, un adversar ceva mai facil în fața orădenilor. Este vorba despre Poli Cluj, pe care l-au învins lejer la o diferență de zece goluri, cu 17-7. Jocul fost început bine de orădeni, care și-au adjudecat primul sfert cu 5-2, iar pe cel de-al doilea cu 2-1. Și în partea a doua a partidei orădenii au zburdat pur și simplu și în sfertul III au marcat șase goluri, iar în cel de-al V-lea, trei. R. Barbu a fost principalul marcator al orădenilor, cu 5 goluri.

Crișul Lancetti - Poli Cluj 17-7 (5-2, 2-1, 6-1, 3-3)

Crișul Lancetti Oradea: Mircea Furtoș, Andrei Pânzariu, Terec Cr. R. Barbu 5, Istvan Szabo, Sergiu Olcean 5, Rareş Ţifrea 1, Alexandru Sfârle 2, Bogdan Paleacu 1, Claudiu Alb 1, Cristopher Oros 2, Doru Maior, V. Sârcă. Antrenor Eugen Băjenaru
Poli Cluj: Marius Câmpean, Corcinschi, Tiberiu Dolha, B. Oniga 1, Ștefan Dolha, V. Tantău 1, A. Gandrabura 1, I. Baloga 3, D. Crișan, M. Abrudan, Horațiu Tocan, Rujan Dan 1. Antrenor Radu Sabău

În cealaltă partidă a etapei a II-a a turneului, Rapid București s-a impus în faa gazdelor de la AMEFA Arad, cu scorul de 8-6.


Duminică, în ultima etapă a turneului, Crișul Lancetti a servit replica gazdelor de la AMEFA Arad, pe care a învins-o nu fără emoții însă, la limită, cu scorul de 13-12.

Jocul a fost foarte echilibrat, primul sfert s-a terminat la egalitate, 3-3, în timp ce în cel de-al doilea gazdele au marcat trei goluri, iar bihorenii, două.

După pauza mare, sfertul III a adus numai puțin decât zece goluri, câte cinci pentru fiecare echipă.

În fine, partida a fost decisă în ultimele opt minute, când jucătorii pregătiți de antrenorul Băjenaru au marcat trei goluri, au primit doar unul, și astfel au întors soarta partidei, impunându-se cu scorul de 13-12.

AMEFA Arad - Crișul Lancetti 12-13 (3-3, 3-2, 5-5, 1-3)

AMEFA Arad: Cătălin Hodăgeu, Levente Vancsik 4, Alex Băltean 2, Ronald Furj 2, Alex Fericean, Richard Huber, M. Marinescu, Claudiu Grama, Bogdan Laza 2, Z. Szabadai, Robert Gergelyfi 1, Sergiu Fînață 1, Al. Vidican. Antrenor: Cristi Cozma
Crișul Lancetti Oradea: Mircea Furtoș, Andrei Pânzariu (suspendat), Cristian Terec, R. Szabo 2, Istvan Szabo 3, Sergiu Olcean 2, Rareş Ţifrea, Alexandru Sfârle 2, B. Remeș, Bogdan Paleacu 1, Claudiu Alb, Cristopher Oros 3, Doru Maior. Antrenor Eugen Băjenaru

Cealaltă partidă a zilei de duminică a adus victoria clujenilor de la Poli, la două goluri, cu scorul de 14-12, în fața bucureștenilor de la Rapid.

În clasament, Crișul Lancetti are 27 de puncte, este pe primul loc și este urmat de AMEFA Arad, cu 24 de puncte, Rapid, cu 18 puncte, și de Poli Cluj, doar cu 3 puncte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON