URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Septembrie 2013, 18:01

Debutează sezonul la handbal: CSM Oradea primeşte replica echipei Academia Handbal Baia Mare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În acest sfârşit de săptămână debutează o nouă ediţie de campionat şi-n cadrul Diviziei A de handbal masculin, cea de-a doua ligă a ţării.

În cadrul Seriei B, cea de vest, formaţia orădeană CSM, echipă pregătită de antrenorul Sebastian Tudor, va evolua pe teren propriu, duminică, de la ora 16, în compania formaţiei ACS Academia Handbal Baia Mare.

Formaţia din Baia Mare este alcătuită din jucători tineri, mulţi dintre ei juniori şi de aceea este de aşteptat ca orădenii să nu întâmpine probleme în a se impune.

Deşi nu beneficiază de un buget precum suratele de la polo şi baschet, echipa orădeană de handbal a Clubului Sportiv Municipal are o bună şansă în a obţine promovarea anul acesta, beneficiind de o serie accesibilă.

Deşi nu este obiectivul declarat promovarea, este de aşteptat, în aceste condiţii, ca elevii lui Sebastian Tudor să lupte pentru acest deziderat. "O hotărâre în acest sens vom lua după turul campionatului, când vom vedea unde ne situăm", a declarat antrenorul Sebastian Tudor, care în această vară a obţinut câteva transferuri şi şi-a programat echipa să evolueze în amicale numai cu adversari de prima divizie, exceptând totuşi ultimul joc, cel cu colega de serie CSM Satu Mare, meci care a fost programat însă tocmai înaintea începerii noului sezon oficial.

În total, orădenii au disputat 10 jocuri de pregătire, iar în celelalte confruntări au întâlnit echipele prim-divizionare precum: Minaur Baia Mare, Steaua, Reşiţa sau Poli Timişoara.

Lotul pentru noul sezon este format din 16 sportivi, dintre care 3 portari şi 13 jucători de câmp. Greul însă va fi dus de 8 sau 9 jucători, care vor fi folosiţi cel mai mult.

În transferurile din inter-sezon la Oradea au venit: extrema dreaptă Paul Nemenco, readus de la HC Vaslui, pivotul Şerban Matei (CS Călăraşi), coordonatorul Silvian Amihăesei şi interul stânga Georgică Cîntec (ambii de la Bucovina Suceava), precum şi centrul sau interul stânga Stelian Babici, de la Extrem Baia Mare.

La capitolul plecări figurează însă R. David, E. Scripnic, I. Tcaciuc, portarul Tcaciuc şi V. Stoica.

În perspectiva noii ediţii de campionat, tehnicianul orădean Sebastian Tudor este optimist şi speră într-un început bun de sezon, deşi recunoaşte că primele etape nu sunt tocmai accesibile, exceptând primul joc.

"Ne-am pregătit bine, iar dacă vom depăşi primele patru etape fără să pierdem consider că vom lua o opţiune serioasă la ocuparea unui loc fruntaş", a declarat antrenorul Sebastian Tudor. Echipele cu care sa va bate pentru primele locuri sunt Universitatea Cluj, Voinţa Sebeş şi HC Argeş. Intrarea la meciurile de acasă ale orădenilor va fi liberă în acest sezon.


Programul primei etape din Seria B a Diviziei A la handbal masculin:
Duminică, 22 septembrie:
Universitatea Transilvania Cluj - CSS Sighişoara
Naţional Sighişoara - HC Argeş Piteşti
HCM Fagăraş - HC Voinţa Savin Due Sebeş
CSM Oradea - ACS Academia Handbal Baia Mare
Universitatea Craiova - HC Sibiu
Extrem Baia Mare - CSM Satu Mare

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON