URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Septembrie 2012, 14:52

Debut pentru Niculescu: FC Bihor evoluează la Drăgaşani cu Damila Măciuca

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipele bihorene de fotbal din Liga a II-a, Luceafărul Felix şi FC Bihor vor avea program diferit în acest sfârşit de săptămână în cadrul etapei a V-a a Seriei a II-a. Astfel, în timp ce Luceafărul va evolua pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11, cu cei de la FC Maramureş, jucătorii de la FC Bihor, în frunte cu noul staff tehnic au făcut încă de joi deplasarea spre Drăgăşani, pentru confruntarea cu formaţia vâlceană Damila Măciuca, una dintre revelaţiile începutului de campionat.

Luceafărul revine, astfel, după o pauză de aproximativ o lună pe teren propriu, după meciul desfăşurat în etapa a II-a în compania piteştenilor de la FC Argeş, chiar în prima zi a acestei luni. De atunci elevii antrenorului Călin Moldovan au evoluat numai în deplasare, iar într-o etapă au avut liber.

"Trebuie să avem o reacţie de orgoliu. Este un meci important şi trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru a câştiga punctele puse în joc. Întâlnim o echipă aflată în criză de puncte, care cu siguranţă nu va veni în excursie la Sânmartin, ci va încerca să ne pună cât mai multe probleme. Sper ca băieţii să joace cât mai concentraţi pentru a reuşi să fructificăm ocaziile ni le vom crea", a declarat antrenorul Călin Moldovan.

Înaintea disputei, echipa Luceafărul se confruntă cu o singură problemă de efectiv, fundaşul dreapta Dorin Mihuţ acuzând o accidentare la gambă.

În clasament, după patru etape, Luceafărul se situează pe poziţia a XI-a, cu 3 puncte, iar FC Maramureş se situează două locuri mai jos, cu un singur punct.

După schimbarea antrenorului, FC Bihor şi-a luat măsurile necesare pentru a nu mai înregistra un rezultat negativ şi-n această etapă şi tocmai de aceea a plecat încă de joi înspre Drăgăşani, pentru jocul cu echipa pregătită de orădeanul Erik Linkar, Damila Măciuca. "Roş-albaştrii" au rămas peste noapte la Sibiu, unde au avut programat vineri dimineaţă şi un antrenament, după care şi-au continuat deplasarea înspre oraşul care va găzdui partida.

Echipa Damila Măciuca susţine la Drăgăşani jocurile de pe teren propriu din actuala ediţie de campionat, fiindcă în comuna Măciuca nu beneficiază de un stadion omologat pentru Liga a II-a.
Formaţia nou-promovată Damila Măciuca a început foarte bine sezonul de campionat, fiind pe locul II în clasament, după 4 etape.

Meciul de sâmbătă, ora 11, de la Drăgăşani va reprezenta şi jocul de debut la cârma "roş-albaştrilor" pentru antrenorul Claudiu Niculescu.

"Ne aşteaptă un meci foarte greu. Echipa din Vâlcea nu a mai pierdut, am înţeles, din sezonul trecut, de când era în Liga a III-a. Au un antrenor bun, dornic de perfecţionare, Erik Lincar, care a jucat şi-n Liga Campionilor. Sper să debutez cu dreptul. Sper ca şi băieţii să înţeleagă că e un nou început şi fără muncă şi disciplină nu se poate face nimic", a declarat noul tehnician înaintea deplasării.

Înaintea confruntării, FC Bihor nu se confruntă cu probleme de efectiv, tot lotul fiind valid.


Liga a II-a, Seria a II-a, Etapa a V-a:

Sâmbătă, ora 11

CSM Râmnicu Vâlcea - Voinţa Sibiu
Luceafărul Oradea - FC Maramureş Universitar Baia Mare
Damila Măciuca - FC Bihor Oradea
Unirea Alba Iulia - CS Mioveni
Duminică, ora 11
Alro Slatina - FC UTA Arad
Corona Braşov - ACS Poli Timişoara


Clasament:

1. Corona Braşov 10
2. Damila Măciuca 9
3. FCM Târgu Mureş 9
4. Unirea Alba Iulia 6
5. ACS Poli Timişoara 5
6. Alro Slatina 5
7. FC Bihor Oradea 5
8. Voinţa Sibiu 4
9. FC Argeş Piteşti 3
10. CS Mioveni 3
11. Luceafărul Oradea 3
12. FC UTA Arad 2
13. FC Maramureş Universitar Baia Mare 1
15. CSM Râmnicu Vâlcea 0

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON