URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Februarie 2017, 17:06

Debut cu stângul: Luceafărul – Sepsi Sf. Gheorghe 1-2

Debut cu stângul: Luceafărul – Sepsi Sf. Gheorghe 1-2 foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia bihoreană de fotbal Luceafărul Oradea a debutat cu stângul în noul an, după ce, sâmbătă, pe teren propriu, a cedat cu scorul de 1-2, primul joc oficial din 2017, susţinut în compania celor de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

Partida, care s-a desfăşurat pe Stadionul Luceafărul Felix din Sânmartin, a reunit în tribune aproximativ 500 de spectatori, dintre care 100 de suporteri ai echipei oaspete, care au venit cu tot arsenalul de steaguri, fulare şi tricouri roş-albe şi au creat o atmosferă frumoasă pe stadion.

Din păcate pentru bihoreni, deşi au marcat primii, prin Marius Matei, în minutul 52, în cele din urmă s-au văzut învinşi, după ce Attila Hadnagy a înscris din panalty, în minutul 60, iar Vlad Bujor a stabilit scorul final, în minutul 87.

Partida, care s-a ridicat peste nivelul Ligii a II-a, a opus două echipe ambiţioase şi foarte motivate pentru a acumula cât mai multe puncte în clasament. Dacă în prima repriză nu s-a înscris deloc, în partea a doua au fost marcate toate cele trei goluri, dar tot în repriza secundă s-a produs şi eliminarea mijlocaşului Adrian Bedea, de la Luceafărul.

Prima ocazie a jocului s-a consumat în secunda 30, când, după o incursiune pe stânga a lui Huiban, mijlocaşul oaspeţilor a şut puternic din interiorul careului, dar portarul Alin Goia a fost la post şi a respins.

Replica a venit în minutul 6, când Cl. Codoban a executat, periculos, în faţa porţii, o lovitură liberă de pe dreapta, portarul Niczuly a boxat, iar un fundaş al celor de la Sepsi a respins în corner.

Cea mai mare ocazie din prima repriză s-a petrecut în minutul 23, după o centrare de pe dreapta, în faţa porţii, când Matei a reluat cu capul, dar nu a putut înscrie, fiindcă de pe linia porţii a respins Ionuţ Ursu.

Până la pauză şi oaspeţii puteau marca totuşi, în minutul 31, când Hadnagy a scăpat în dreapta cu doi adversari în spate, a fost singur cu portarul Alin Goia, ieşit la întâmpinare la 10 metri, dar căpitanul lui Sepsi deşi l-a lobat de la 16 metri, nu a reuşit să înscrie, pentru că mingea s-a dus puţin pe lângă colţul lung.

În repriza a doua au apărut însă şi golurile. Primii care au marcat au fost bihorenii, în minutul 52. Cl. Codoban a centrat de pe stânga, aproape de colţul terenului, a trimis la bara a doua, acolo unde M. Matei s-a înălţat şi a reluat cu capul din 6 metri pe colţul scurt.

De cealaltă parte, în minutul 59, aflat într-o poziţie suspectă de ofsiat, Daniel Ene a ratat incredibil din 4 metri, Goia respingând cu vârful degetelor pe lângă bară. Lovitura de colţ ce a urmat a fost premergătoare golului egalizator. Bedea a făcut henţ în careu, iar arbitrul a dictat penalty. A executat cu sânge rece Hadnagy, care a trimis în stânga. Portarul Goia a plonjat pe direcţia balonului, dar nu a putut respinge.

Un moment important al jocului s-a petrecut în minutul 68, când Adrian Bedea a primit al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat, lăsându-şi coechipeirii de la Luceafărul în zece oameni.

Aflaţi în superioritate numerică, jucătorii de la Sepsi au forţat, iar pe final au marcat golul victoriei, după câteva greşeli în lanţ ale bihorenilor, totuşi. Astfel, în minutul 87, după o acţiune pe partea dreaptă, Issa a preluat la marginea careului, a trecut de un adversar şi i-a trimis în dreapta lui Bujor, care a şutat pe jos la colţ lung, lângă bară, stabilind scorul final, 2-1 pentru covăsneni.

"Am întâlnit o echipă bună a campionatului, cu jucători de valoare, dar, în ciuda jocului, eu zic că în prima parte a fost o dispută echilibrată. Am început foarte bine meciul, drept dovadă am şi înscris, pe urmă am făcut nişte greşeli personale, care-mi reamintesc de începutul turului. În rest, pot să spun că nu ne-au surprins cu absolut nimic, am fost pregătiţi pentru acest joc, dar, repet, din păcate, suferim la greşeli personale", a declarat, după partidă, antrenorul echipei bihorene, Cristian Lupuţ.


Luceafărul Oradea – Sepsi OSK Sf. Gheorghe 1-2 (0-0)

Au marcat: M. Matei (min. 52)  / A. Hadnagy (min. 60 din penalty) şi V. Bujor (min. 87)

Luceafărul: Goia -Balea, Fl. Cordoş, Hlinca (cpt.), I. Ban – Feher, Bedea (min. 68 eliminat) – Cl. Codoban (min. 81 I. Balla), Arnăutu, A. Predescu (min. 75 Miholca) - M. Matei. Antrenor: Cristian Lupuţ

Sepsi OSK: Niczuly - M. Burlacu, Rz. Damian, I. Ursu, Vl. Olteanu – Ghinga (min. 81 Minciună), Issa – Greu (min. 77 Vlad Bujor), D. Ene (min. 60 L. Manole), Huiban - Hadnagy (cpt.). Antrenor: Valentin Suciu

Au arbitrat: Sergiu Popa (Aiud) - Iulian Szekely (Cluj-Napoca) şi Adrian Mărginean (Aiud).

În urma acestui joc, Luceafărul a căzut o poziţie în clasament şi se află acum pe locul IX, cu 26 de puncte.

În celelalte partide din etapa a XXII-a a Ligii a II-a la fotbal, vineri, CS Mioveni şi Dunărea Călăraşi au remizat cu scorul de 2-2, iar sâmbătă, Foresta Suceava şi ASU Poli Timişoara au încheiat tot la egalitate, cu 2-2, Academica Clinceni a învins pe CS Afumaţi, cu 1-0, iar Olimpia Satu Mare s-a impus, cu 2-1, pe terenul echipei FC Braşov. Ultimul meci al rundei, Dacia Unirea Brăila – UTA Bătrâna Doamnă se dispută duminică, de la ora 11.

Echipele Metalul Reşiţa, Juventus Bucureşti, Chindia Târgovişte şi CS Baloteşti au stat.


În etapa următoare, Luceafărul Oradea va evolua la București, pe terenul liderului, Juventus, sâmbătă, 4 martie, cu începere de la ora 12.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON