URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Septembrie 2014, 17:31

Debut cu stângul: FC Bihor a cedat cu 1-3 jocul cu Fortuna Poiana Câmpina (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
FC Bihor a debutat, sâmbătă, cu stângul în noua ediţie de campionat. Deşi a întâlnit o echipă nou-promovată, pe Fortuna Poiana Câmpina, orădenii au dat, la Stadionul "Iuliu Bodola", de o "nucă tare", o echipă bine închegată, care a închis bine culoarele şi a fost periculoasă în faza ofensivă atunci când a avut prilejul.

Bihorenii care au ratat mult, dar au avut şi greşeli în defensivă, astfel că au fost nevoiţi să se recunoască învinşi cu scorul de 1-3, în cadrul etapei a II-a a Seriei a II-a din Liga a II-a.

Meci cu urgenţe

Foarte motivaţi, oaspeţii au început mai bine şi în minutul 14, pe un contraatac, Munteanu a pătruns bine şi i-a pasat în dreapta lui Honciu, care din 12 metri a şutat imparabil, învingându-l pe portarul Fildan.

După primirea golului, orădenii au ieşit la joc şi, în minutul 25, R. Lukacs a şutat plasat din 12 metri la colţul lung, însă portarul Popescu a respins cu dificultate. În minutul 34, după o centrare a lui Mihuţ, R. Lukacs a reluat cu capul peste poartă din 7 metri. În replică, în minutul imediat următor, s-a consemnat un atac periculos pentru Fortuna, iar Antohi, de la 6 metri, a trimis în bara dreapta din întoarcere.

Finalul primei reprize a mai consemnat şi în tribună o agitaţie, fiindcă un spectator a făcut o criză de epilepsie. Chemaţi imediat, medicii de la ambulanţă i-au acordat ajutor, iar acesta şi-a revenit şi a rămas să urmărească meciul până la final.

Victorie meritată

În repriza a doua, când se credea că orădenii vor reuşi să înscrie pentru a restabili egalitatea, în minutul 51, oaspeţii au "lovit" din nou, după un contraatac perfect purtat de Fortuna. Mingea a ajuns la Minciună, care a finalizat cu un şut de la 16 metri în colţul lung.

Nu a trecut însă decât un minut şi cel mai periculos jucător al bihorenilor s-a bătut la o minge în careu, portarul I. Popescu l-a faultat. Acesta a primit cartonaşul galben, lovitura de la 11 metri a executat-o tot R. Lukacs, numai că a ratat, a trimis pe mijlocul porţi, iar I. Popescu a reuşit să respingă cu piciorul.

Fiind pe val, FC Bihor a obţinut un alt penalty, în minutul 68, prin acelaşi R. Lukacs, care a fost faultat acum de Şandru. A executat tot el penalty-ul, dar de această dată a înscris.

În fine, când FC Bihor a alergat după egalare, oaspeţii i-au taxat din nou, în minutul 76, la o greşeală în defensiva orădeană, când jucătorii Fortunei au combinat uşor în careu şi după ce Munteanu s-a distrat cu apărarea, a şutat de la 14 metri, portarul Fildan a respins până la Zsiga, care a înscris apoi fără probleme.

La scorul de 1-3, gazdele nu au mai avut puterea să revină, deşi până la final se mai putea acorda un penalty, tot pentru un fault asupra lui R. Lukacs, făcut de portarul I. Popescu, care l-a tras de tricou în careu pe atacant, dar arbitrul a lăsat jocul să continue, cu toate că la final, chiar antrenorul celor din Câmpina, Florin Stăncioiu a recunoscut că "acesta a fost penalty mai clar decât primele două". A fost o fază importantă a jocului, pentru că dacă s-ar fi acordat lovitură de pedeapsă pentru orădeni, portarul oaspeţilor trebuia şi avertizat şi cum mai avea un cartonaş galben, automat urma să fie eliminat.

În cele din urmă, victoria a fost meritată a echipei prahovene.

Ratare monumentală

"Din păcate nu am început aşa cum ne-am dorit. Am început cu stângul acest campionat. (...) Ştiam că e o echipă foarte bună, pe faza de atac, în momentul în care recuperează şi pe spaţii mari. A doua repriză am jucat aşa cum le convenea lor, adică am fost obligaţi să ieşim peste adversar şi să lăsăm spaţii mari în spatele nostru, de care au profitat aproape la fiecare a lor de contraatac în momentul în care n-am reuşit să stopăm", a declarat, după partidă, antrenorul gazdelor, Alexandru Pelici, recunoscând că jucătorii săi "au ratat şi ocazii monumentale".

"Suntem extraordinar de fericiţi că am câştigat cele trei puncte puse în joc. (...) După înfrângerea de sâmbăta trecută de acasă, nemeritată, cu Reşiţa, am pregătit extraordinar de bine acest joc şi spre bucuria noastră iată că am putut câştiga. Felicit şi echipa gazdă pentru că a fost fair-play în multe momente ale jocului şi le doresc baftă multă", a declarat, la rândul său, antrenorul echipei din Câmpina, Florin Stăncioiu.

În etapa viitoare, FC Bihor va evolua sâmbătă, 13 septembrie, la Pâncota, cu echipa locală, Şoimii, care în runda a II-a a pierdut cu 0-2 la Reşiţa. Până atunci însă orădenii vor disputa marţi, de la ora 16.30, în deplasare cu Arieşul Turda,  jocul din turul V al Cupei României.

În celelalte partide ale etapei a II-a, vineri ACS Poli a învins pe teren propriu, cu 1-0, echipa Unirea Tărlungeni, iar sâmbătă, Metalul Reşiţa a depăşit cu 2-0 pe Şoimii Pâncota, CSM Rm. Vâlcea şi CS Mioveni au remizat cu scor alb, 0-0, iar FC Olt şi FC Caransebeş au remizat cu 1-1.


FC Bihor - AFC Fortuna  1-3(0-1)

Au marcat: R. Lukacs (min. 69 din penalty) / Honciu (min. 14), Minciună (min. 51) şi Zsiga (min. 75)

FC Bihor: Fildan - Pascariu, Bactăr, Ţoca (min. 35 Speroni) - Mihuţ - cpt. (min. 74 Lorincz), C. Străuţ, Sorian, Letan - Nichita (min. 74 Dobrescu), R. Lukacs şi Cr. Cigan. Antrenor: Alexandru Pelici

Fortuna: I. Popescu - Dobrosavlevici, M. Marin (cpt.), Şandru, Damian - Cioinac, Minciună - V. Munteanu (min. 79 Aldea),  Honciu, Antohi (min. 57 Zsiga)  - Chipirliu (min. 66 Velici). Antrenor: Florin Stăncioiu

Au arbitrat: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) - Petru Marian Gaspar (Timişoara) şi Petrică Ionuţ Cîmpeanu (Cluj Napoca).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
o echipa de pensionari
O ECHIPA DE PENSIONARI,UN ANTRENOR OBOSIT!!!
Postat 06 Septembrie 2014, 17:41 de bihoru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON