URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Septembrie 2014, 11:13

Debut cu stângul: Cu probleme mari de efectiv, baschetbaliştii au pierdut la două puncte jocul din Cupă cu CSU Sibiu (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Decimată de accidentări, echipa orădeană de baschet masculin CSM U a debutat cu o înfrângere în noul sezon oficial. Jucătorii bihoreni au primit, vineri seară, pe teren propriu, la Arena "Antonio Alexe", replica formaţiei CSU Sibiu, în prima manşă a optimilor Cupei Românei, echipă în faţa căreia au trebuit să se încline în cele din urmă, cu scorul de 81-83.

Fără trei dintre piesele de bază, Guţoaia, Krapic şi Subotic, toţi accidentaţi, antrenorul Cristian Achim a fost nevoit să improvizeze. Cu toate acestea, orădenii au început în forţă meciul, conducând după primele 10 minute cu scorul de 31-19. Sfertul secund a fost însă net nefavorabil gazdelor, care au pierdut aproape tot ce au câştigat în primul, sibienii apropiindu-se la pauza mare la două puncte de orădeni, scor 49-47 pentru CSM U, după un parţial adjudecat de oaspeţi cu 28-18.

După pauza mare situaţia a fost echilibrată, mergându-se cap la cap, însă tot cu orădenii mai mult în avantaj pe tabelă, astfel că înaintea ultimelor 10 minute CSM U conducea cu 71-68.

Din păcate, în ultimul sfert situaţia nu a mai putut fi ţinută sub control, pe fondul mai multor greşeli, în special în ofensivă, unde orădenii au marcat doar 10 puncte, oaspeţii au reuşit să treacă la conducere în ultimele 30 de secunde, după 81-81, marcând un coş de două puncte, iar la ultimul atac al jocului, orădenii nu au mai reuşit să puncteze. Astfel, CSU Sibiu s-a impus la două puncte, cu 83-81 şi a luat o opţiune pentru calificarea în sferturi.

"A fost un meci frumos, interesant. Este doar prima parte, conduce Sibiul cu două puncte. Adversarul a avut astăzi un procentaj fabulos la aruncările de trei puncte. În ceea ce ne priveşte, am avut problemele noastre de efectiv. Cred ca nu mai este niciun secret faptul că ne-au lipsit trei oameni de bază în această partidă. Prin urmare am avut o problemă în a găsi o soluţie corespunzătoare pentru dozarea efortului. Resimţim absenţa lui Guţoaia, pentru că este un jucător care aduce un plus de energie şi într-o competiţie cum este cupa, în care este nevoie de un jucător român pe teren în permanenţă aveam nevoie foarte mare de el. În plus, am jucat fără poziţia 4, motiv pentru care am apelat la o alcătuire cu patru jucători mici", a declarat, după partidă antrenorul gazdelor, Cristian Achim.

Din păcate însă, până la meciul retur, de miercuri, de la Sibiu, nu sunt mari speranţe ca vreunul din cei trei jucători accidentaţi să-şi revină. "Ne va fi foarte greu, dar trebuie să nu ne mai gândim la absenţe şi să ne concentrăm asupra lucrurilor pe care le avem de făcut pentru meciul retur. Sibiul este favorită la calificare după acest rezultat. Noi mergem să ne jucăm şansa şi cu siguranţă vom face tot ce ne stă în puteri pentru a ne califica", a mai spus antrenorul orădenilor.

De partea cealaltă, antrenorul sibienilor, Miodrag Perisic, s-a declarat mulţumit de rezultatul obţinut. "În primul rând vreau să remarc faptul că nu este o victorie. Suntem de abia la jumătatea drumului. La cum s-a jucat consider că meciul trebuia să se termine la egalitate, dar diferenţa existentă nu e atât de importantă. Au fost câteva detalii importante în acest meci. Oradea a jucat fără trei oameni, iar noi am avut doi jucători care au venit la echipă cu două zile înaintea primului meci oficial al sezonului 2014-2015. Nu l-am folosit pe Bubnic aproape deloc în această partidă. Motivul este reprezentat în principal de faptul că adversarul a jucat aproape tot meciul fără poziţia 4, astfel încât mi-a fost greu să îl folosesc. În schimb, Chris (n.r. Lee) ne-a ajutat foarte mult în această partidă", a declarat tehnicianul echipei sibiene.

În ceea ce priveşte punctele înscrise, doi jucători s-au remarcat în mod special în acest joc, Hatten, de la gazde, cu 35 de puncte, şi Bozovici, de la oaspeţi, cu 34 de puncte marcate.


CSM U Oradea - CSU Sibiu 81-83(31-19, 18-28, 22-21, 10-15)

Marcatori CSM U: Hatten 35 puncte, Markovic 15, Dillon 13, Pantic 8, D. Popescu 5 şi Şîbîrnă 5 puncte.

Principali marcatori CSU: Bojovic 34 puncte, Christopher Lee 16 şi Calotă 15 puncte.

În alte jocuri din optimile de finală ale Cupei României la baschet masculin, BC Mureş a învins Steaua CSM Eximbank, cu 68-64, BCM U Piteşti a câştigat la Mediaş, cu 78-62, iar CSU Asesoft Ploieşti a învins pe teren propriu, cu scorul de 70-64, SCM U Craiova.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON