URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Martie 2011, 09:26

Dansatoarele Ars Nova au cules premii cu grămada la selecţia naţională pentru o competiţie mondială de show dance

Dansatoarele Ars Nova au cules premii cu grămada la selecţia naţională pentru o competiţie mondială de show dance Orădeanca Luana Chebeleu (foto) a fost aleasă drept cea mai bună dansatoare show dance din România
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa Academiei de dans Ars Nova Oradea a participat cu o delegaţie de 20 de sportive la ''ESDU Romania Open 2011'' Bucureşti, competiţie programată pe data de 20 martie şi organizată de Uniunea Europeană de Show Dance.

Copii şcolii orădene au intrat în competiţie cu nouă coregrafii, la patru discipline: Open, Acro dance, Contemporary / Modern dance / Lyric şi National/Folkloric dance.

Rezultatele orădencelor au fost foarte bune. La Open solo, Patricia Teuşdea s-a clasat pe locul I la categoria Junior, Szoke Bernadett tot pe locul la categoria Children, iar Wohl Brian pe locul II la categoria Mini. La Open group, locul I la categoria Junior a revenit grupului format din Luana Chebeleu, Nora Popovici, Ştefania Gale, Raluca Avram şi Patricia Teuşdea. La categoria Mini, grupul Wohl Brian, Ciuta Daria, Dumitrescu Alina, Motoc Ameli, Zach Diana, Vesa Maia, Babtan Mara, Brândaş Dalia şi Olar Briana a obţinut locul II, iar la categoria Children Abrudan Miriam, Szoke Bernadett, Herman Miruna, Urdea Corali, Fesnic Laura şi Colţea Diana s-a clasat tot pe locul II.

Un alt loc fruntaş a fost adus la Oradea la disciplina National/Folkloric dancegroup, unde au concurat juniorii Chebeleu Luana, Popovici Nora, Gale Ştefania, Avram Raluca şi Teuşdea Patricia. La Acro dance solo Abrudan Miriam a venit acasă cu locul I la categoria Mini, iar la Contemporary / Modern dance / Lyric Chebeleu Luana a obţinut locul I la categoria Junior.

De asemenea, Luana Chebeleu şi Miriam Abrudan au fost nominalizate la categoria "Best Talent Female", adică Cea mai bună dansatoare. Orădeanca Luana Chebeleu a şi câştigat această secţiune.

Aceeaşi dansatoare şi coregraful Teodora Lăzuran au obţinut premiul special "Diamond Dances", pentru producţia "In Love".

Această competiţie a fost una de calificare pentru World Dance Master-ul din Croaţia, care va avea loc între 18-22 mai, unde Ars Nova, în urma punctajelor obţinute în concurs, s-a calificat cu toate cele nouă coregrafii prezentate.

Din delegaţie au făcut parte şi profesorii şcolii orădene Pele Ioana, Reştea Dacian şi Veres Lorand.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON