URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Septembrie 2014, 22:49

CSM-U Oradea a câştigat Memorialul Antonio Alexe

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Formaţia CSM-U Oradea a câştigat ediţia din acest an a Memorialului Antonio Alexe la baschet masculin, competiţie pe care a organizat-o pentru a cincea oară în sala care poartă numele regretatului baschetbalist, Arena "Antonio Alexe".

Turneul internaţional amical, desfăşurat de vineri până duminică, a reunit patru echipe. Alături de formaţia gazdă, au mai participat Albacomp Szekesfehervar (Ungaria), Inter Bratislava (Slovacia) respectiv Metalac Valjevo (Serbia).

După ce în prima zi CSM U Oradea a învins la 10 puncte echipa maghiară Albacomp Szekesfehervar, iar sârbii de la Metalac Valjevo au dispus la 20 de puncte diferenţă de campioana Slovaciei, Inter Bratislava, sâmbătă, Albacomp Szekesfehervar a depăşit pe Inter Bratislava, cu scorul de 77-58, în meciul de deschidere al zilei a doua. Maghiarii au controlat partida, desprinzându-se decisiv pe parcursul sfertului al doilea şi au continuat să se desprindă în actul al treilea. Scor pe sferturi: 15-13, 29-14, 23-15, 10-16.

În cel de-a, doilea meci al zilei de sâmbătă, CSM-U Oradea s-a confruntat cu sârbii de la Metalac Valjevo. Partida a fost practic finala competiţiei, învingătoarea urmând să-şi adjudece trofeul.

Antrenorul Cristian Achim a început partida cu Hatten, Dillon, Subotic, Krapic şi McGhee. Sârbii au trecut în avantaj şi conduceau cu cinci puncte la capătul primei secvenţe, scor 22-17. Ecartul s-a menţinut până la jumătatea confruntării, atunci când Metalac conducea cu 43-38.

În debutul reprizei a doua, Metalac s-a desprins la 9 puncte, însă un parţial de 19-5 a adus formaţia orădeană în avantaj. CSM-ul nu a mai cedat iniţiativa şi s-a impus cu scorul de 87-72.

Radovan Markovic a totalizat 16 puncte, incluzând patru reuşite din spatele semicercului. El a fost secondat de către Vujadin Subotic, autorul a 14 puncte, Marcus Hatten cu 13 puncte, 5 intercepţii, 4 pase decisive, Daniel Dillon - 12 puncte, 5 pase decisive, respectiv Bogdan Ţibîrnă care a terminat cu 10 puncte şi 6 recuperări, pentru învingători. De cealaltă parte, Marko Josilo a terminat cu 15 puncte.

În urma acestui rezultat, CSM-U Oradea a făcut un pas decisiv spre câştigarea turneului. "Roş-albaştrii" acumulaseră astfel, învingând echipele cu care în cel mai rău caz puteau termina la egalitate.

Apoi, duminică s-au desfăşurat ultimele partide din cadrul turneului memorial. CSM-U Oradea a încheiat turneul pe care l-a găzduit cu un meci susţinut în compania campioanei în exerciţiu a Slovaciei, Inter Bratislava. Partida a fost adjudecată de către bihoreni la o diferenţă de 16 puncte.

Partida a fost controlată de către elevii lui Cristian Achim. Bihorenii s-au instalat la conducere şi au menţinut un avantaj important pe tabela de marcaj. Primul act s-a terminat cu scorul de 21-15, pentru ca la jumătatea întâlnirii tabela de marcaj să indice scorul de 36-27 în favoarea echipei bihorene. Pe parcursul primei jumătăţi s-a remarcat în mod deosebit Rareş Paşca. Acesta a transformat de trei ori din spatele semicercului şi a fost cel mai bun marcator al roş-albaştrilor în primele 20 minute de joc efectiv.

CSM-ul a menţinut constant avantajul construit în prima jumătate. Astfel, cu zece minute înainte de final, tabela de marcaj indica scorul de 57-47. În secvenţa decisivă "roş-albaştrii" au mărit ecartul graţie unui joc ofensiv solid şi s-au impus cu scorul de 82-66.

Rareş Paşca a totalizat 18 puncte, fiind secondat de către Bogdan Şibîrnă, autor a 14 puncte cu 100% la aruncările de două puncte. Radovan Markovic a terminat cu 11 puncte, iar Dani Popescu şi Gary McGhee au avut câte 10. Antrenorul Cristian Achim a rotit întreg efectivul de jucători disponibil pentru acest meci.

În cealaltă partidă a zilei a treia, Metalac Valjevo a învins pe Albacomp Szekesfehervar cu scorul de 76-68 şi s-a clasat pe locul al doilea. Scor pe sferturi: 17-18, 16-18, 27-10, 16-22.

Pe de altă parte, staff-ul tehnic al CSM-U a primit o veste destul de bună în ceea ce priveşte situaţia lui Adrian Guţoaia. Accidentat la genunchi în cursul meciului de vineri, cu Albacomp, sportivul originar din Galaţi a fost supus unui RMN, care a relevat o leziune a ligamentului colateral încrucişat. Potrivit medicului sportiv, Guţoaia va rata între 4 şi 6 săptămâni.

De precizat că CSM-U Oradea a cucerit trofeul pentru a patra oară din totalul de 5 ediţii desfăşurate. "Roş-albaştrii" au mai triumfat la ediţiile din anii 2010, 2012 şi 2013.


Rezultate complete la turneul memorial Antonio Alexe - ediţia 2014:

Etapa I (vineri)
Metalac Valjevo - Inter Bratislava 78-58
CSM-U Oradea - Albacomp Szekesfehervar 79-69

Etapa a II-a (sâmbătă)
Albacomp Szekesfehervar - Inter Bratislava 77-58
CSM-U Oradea - Metalac Valjevo 87-72

Etapa a III-a (duminică)
Metalac Valjevo - Albacomp Szekesfehervar 76-68
CSM-U Oradea - Inter Bratislava 82-66


Clasamentul final:

1. CSM-U Oradea - 6 puncte (trei victorii)
2. Metalac Valjevo - 5 puncte (două victorii, o înfrângere)
3. Albacomp Szekesfehervar - 4 puncte (o victorie două înfrângeri)
4. Inter Bratislava - 3 puncte (trei înfrângeri)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON