URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Septembrie 2014, 23:07

CSM Oradea a debutat cu o victorie la zece puncte la Memorialul Antonio Alexe (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
În prezența a numeroși spectatori, vineri a demarat la Oradea ediția a V-a a turneului memorial Antonio Alexe la baschet masculin. Evenimentul este organizat de secția de baschet a Clubului Sportiv Municipal Oradea, se desfășoară la Arena Antonio Alexe în perioada 5-7 septembrie și este onorat de echipe din Ungaria, Slovacia și Serbia.

Competiția a demarat cu meciul dintre Metalac Valjevo, din Serbia, și Inter Bratislava, campioana în exercițiu a Slovaciei. Partida a fost controlată de către ex-iugoslavi, aceștia desprinzându-se pe tabela de marcaj încă din primul act, la capătul căruia scorul a fost de 26-13. Diferența a continuat să crească, la pauză rezultatul fiind de 44-25. Debutul reprizei a doua a consemnat revirimentul slovacilor, aceștia apropiindu-se la 61-47 cu zece minute înainte de final. În secvența decisivă Metalac a fost echipa mai bună, desprinzându-se la 20 de puncte. Rezultatul final a fost de 78-58.

Între partida de deschidere și meciul dintre CSM-U Oradea și Albacomp Szekesfehervar s-a desfășurat un moment de amintire a sportivului Antonio Alexe.

A urmat prezentarea echipei roș-albastre, pentru ca primul angajament onorific să fie realizat de către Mihai Covaliu. În vârstă de 37 ani, Covaliu este președinte al Federației Române de Scrimă din anul 2013. El a fost campion olimpic la Sydney, în urmă cu 14 ani, după care a devenit campion mondial în 2005 în proba de sabie, pentru ca în anul 2008 să cucerească medalia olimpică de bronz, iar apoi s-a retras din activitatea competițională. În prezent, Mihai Covaliu ocupă și funcția de antrenor al echipei naționale de sabie a României.

Partida dintre CSM Oradea și Albacomp Szekesfehervar, principalul punct de atracție pentru publicul orădean la începutul sfârșitului de săptămână, a consemnat o nouă confruntare a roș-albaștrilor conduși de Cristian Achim cu Marcel Ţenter, nimeni altul decât antrenorul echipei naționale de seniori a României, cel care a fost foarte aproape de a o califica la EuroBasket 2015 și totodată fost antrenor al echipelor de club U Mobitelco Cluj, Gaz Metan Mediaș și SCM U Craiova.

Partida a demarat sub semnul echilibrului, maghiarii fiind superiori pe parcursul primei reprize. Aceștia conduceau la jumătatea confruntării cu scorul de 32-28. Lucrurile s-au schimbat radical în sfertul al treilea, când jocul ofensiv al CSM-ului a funcționat la capacitate ridicată. Orădenii au înscris nu mai puțin de 34 puncte pe parcursul acestui interval, preluând conducerea pe tabela de marcaj și desprinzându-se la 14 lungimi cu zece minute rămase de disputat.

Finalul jocului a fost controlat de bihoreni, aceștia impunându-se cu scorul de 79-69.

Probleme cu accidentările

Principalii remarcați ai CSM-ului în meciul cu Albacomp au fost: Daniel Dillon - 17 puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive, 3 intercepții, Marcus Hatten - 16 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, Gary McGhee - 14 puncte, 6 recuperări, Vujadin Subotic - 11 puncte, Bogdan Ţibîrnă - 11 puncte. Au jucat zece baschetbaliști pentru CSM-U în această partidă.

„Oradea a bifat doar trei recuperări ofensive în această confruntare, însă a avut un procentaj de 60% la aruncările din acțiune, net superior celui reușit de adversar (41%)", după cum se precizează și pe site-ul clubului CSM.

De notat că, așa cum staff-ul tehnic al roș-albaștrilor a remarcat prin vocea lui Igor Ranisavljev, „meciurile de pregătire trebuie tratate ca atare și folosite ca un pas în direcția potrivită pentru a eleva nivelul de joc al echipei în perspectiva începerii noului sezon". Pe de altă parte, CSM-U s-a confruntat și continuă să aibă probleme în ceea ce privește starea medicală a unor jucători, iar acest lucru afectează întregul proces de pregătire al echipei.

Cei prezenți la Arena Antonio Alexe au fost martori ai unei accidentări suferite de către Adrian Guțoaia, noua achiziție a echipei. Acesta s-a lovit la genunchi, urmând să fie supus unui set complet de investigații pentru stabilirea unui diagnostic. În schimb, Ante Krapic a fost folosit doar pe parcursul primei reprize, acesta antrenându-se doar în preziua începerii turneului, după o pauză de cinci zile. Recomandarea medicului sportiv în cazul jucătorului croat a fost ca el să fie folosit în joc, dar nu mai mult de 10-12 minute având în vedere că și zilele următoare sunt programate meciuri de pregătire.


În cursul zilei de sâmbătă, cu începere de la ora 17, se dispută meciurile rundei a 2-a la turneul de la Oradea. Programul jocurilor este următorul:

Ora 17:00 Albacomp Szekesfehervar - Inter Bratislava
Ora 19:00 CSM-U Oradea - Metalac Valjevo

Astfel, CSM-ul va întâlni cealaltă învingătoare din prima zi a turneului memorial Antonio Alexe.

În fine, duminică, în cursul dimineții, se va desfășura ultima rundă de la turneu. tot atunci se va desfășura ceremonia de premiere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON