URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Octombrie 2017, 12:15

CSM Digi şi Sportul Studenţesc şi-au împărţit victoriile în prima etapă a Superligii la polo

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poloiştii de la CSM Digi Oradea au înregistrat o victorie şi o înfrângere în etapa de debutat din noua ediţie a campionatului Superligii Naţională. Bihorenii au primit, vineri seara şi sâmbătă seara, în Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, replica formaţiei Corona Sportul Studenţesc Braşov.

Prima confruntare s-a încheiat cu victoria orădenilor cu scorul de 7-5, în timp ce în meciul al doilea, oaspeţii şi-au luat revanşa, sâmbătă, impunându-se cu 5-4. Jocul de vineri a consemnat pe sferturi scorurile:1-2, 1-1, 2-2, 3-0.

Partida a debutat excelent pentru elevii antrenorului Dorin Costrăş, aceştia marcând la prima acţiune prin Levente Vancsik. Oaspeţii au replicat însă imediat, restabilind egalitatea la faza următoare. Totuşi, Corona Sportul a trecut la conducere, câştigând primul sfert cu scorul de 2-1.

Apoi, cele două formaţii au mers cap la cap, următoarele două sferturi consemnând mai multe situaţii de egalitate, însă de fiecare dată Corona Sportul a avut iniţitiva pe tabela de marcaj. Scorul la jumătatea partidei a fost de 3-2. Vizitatorii au marcat însă în ultima secundă a sfertului III şi astfel au revenit în avantaj, cu scorul de 5-4.

Din nou portarul Gojko Pijetlovic a avut mai multe intervenţii de excepţie, chiar şi două situaţii în care a salvat cu capul, dar goalkeeperul sârb a ieşit la rampă la o fază unu la unu, o intervenţie care s-a dovedit a fi ulterior foarte importantă. De altfel, defensiva din ultimul sfert a fost impecabilă pentru CSM, iar în atac, olandezul Jesse Koopman "a confirmat spusele antrenorului Dorin Costrăş, fiind acel jucător marcator de la distanţă care a lipsit lui CSM Digi în urmă cu o săptămână la turneul LEN Champions League", după cum notează şi site-ul clubului orădean. De notat că pe lângă cele trei goluri marcate de gazde în sfertul IV, s-a consemnat şi o reuşită anulată.

Jesse Koopman a punctat de trei ori, Levente Vancsik a înscris două goluri, iar Istvan şi Roland Szabo au marcat câte un gol pentru formaţia învingătoare.

Sâmbătă însă, CSM Digi Oradea a pierdut confruntarea a doua cu Corona Sportul Studenţesc Braşov, cu 4-5, după ce pe sferturi s-a consemnat: 2-1, 0-1, 1-1 şi 1-2.

Din nou, jocul a început bine pentru trupa orădeană, care a marcat primele două goluri ale confruntării, prin Jesse Koopman şi Istvan Szabo. Replica nu a întârziat prea mult. Oaspeţii au marcat o dată înaintea primei pauze şi au înscris singurul gol al sfertului secund,  astfel că scorul la jumătatea confruntării a fost de 2-2, în condiţiile în care orădenii au ratat şi un penalty.

Ambele protagoniste au marcat câte un gol în sfertul al III-lea, iar în acest fel egalitatea a persistat la intrarea în sfertul decisiv. Oaspeţii au trecut la conducere în debutul secvenţei a IV-a, după care Istvan Szabo a restabilit egalitatea la patru. Meciul a fost decis însă de Josip Jerkovic, care a realizat un hattrick. El a marcat golul victoriei pentru oaspeţi dintr-un penalty.

De menţionat însă că CSM Digi Oradea a resimţit în acest joc absenţa spaniolului Marc Roca, care a fost suspendat după ce a fost eliminat cu cartonaş roşu în ultimul minut al primei confruntări.

În următoarea etapă, CSM Digi Oradea va întâlni echipa Rapid Bucureşti. Într-o dublă confruntare ce va avea loc tot la Oradea, peste două săptămâni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON