URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Octombrie 2013, 16:56

CSM Digi a câştigat turneul de Liga Campionilor pe care l-a găzduit la Bazinul Olimpic

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Campioana României la polo, formaţia orădeană CSM Digi, a înregistrat o evoluţie foarte bună la turneul grupei D din turul II preliminar al Ligii Campionilor, pe care l-a găzduit în Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" de vineri până duminică.

Victorii pe linie

Deşi mulţi nu se aşteptau, echipa orădeană a reuşit să se impună în toate cele trei jocuri susţinute şi să câştige grupa, calificându-se de pe primul loc în turul III preliminar, ceea ce-i va aduce un adversar mai favorabil la tragerea la sorţi.

După ce a învins, vineri, campioana Germaniei, ASC Duisburg, cu scorul de 15-13, a urmat sâmbătă seara campioana Franţei, formaţia CN Marseille, pe care a întrecut-o tot la două goluri, cu scorul de 12-10. Practic, cu această victorie, orădenii şi-au asigurat prezenţa în turul III preliminar al competiţiei.

A fost un meci echilibrat, cu un început mai bun al orădenilor, care şi-au adjudecat primele opt minute cu 3-1. Apoi, sfertul II a fost egal, 3-3, pentru ca după pauza mare, francezii să revină mai hotărâţi şi să înscrie patru goluri în sfertul III, iar orădenii numai două. Astfel, înaintea ultimelor opt minute situaţia pe tabelă era egală, 8-8.

Determinarea din ultimul sfert a orădenilor şi-a spus însă cuvântul şi astfel elevii antrenorului Dorin Costrăş au reuşit să înscrie de patru ori, primind numai două goluri şi încheind victorioşi cu 12-10 un meci care le-a adus calificarea în aceeaşi competiţie.

Gheorghe Dunca şi Vojislav Cupic au fost cei mai buni marcatori de la CSM Digi în această confruntare, cu câte 3 goluri fiecare. În celălalt joc al etapei a doua, Szolnok a învins surprinzător de greu, doar cu 9-8, formaţia ASC Duisburg.

Spre turul III

Duminică, în ultima etapă a turneului, în jocul care a stabilit câştigătoarea grupei, formaţia CSM Digi a servit replica ungurilor de la Szolnok, într-un joc care s-a anunţat foarte interesant, fiindcă se întâlneau echipele care au câştigat tot în primele două runde.

Partida a avut o desfăşurare care a ţinut spectatorii cu sufletul la gură până la final. Pentru a câştiga grupa, CSM avea nevoie de victorie, rezultatul de egalitate fiind avantajos maghiarilor, care aveau golaveraj mai bun.

Partida a debutat cu un gol foarte rapid înscris de unguri, prin Aleksic, după care Mitrovic a dus scorul la 2-0, dar până la finalul primului sfert, orădenii au marcat prin A. Popoviciu. În sfertul II s-a mers cap la cap, fiecare formaţie înscriind de două ori, maghiari prin G. Kis şi Z. Gocic, iar CSM Digi prin V. Ciupic, de fiecare dată.

La pauza mare scorul a fost favorabil vicecampioanei Ungariei cu un gol, scor 4-3. În sferul III, însă, orădenii au avut o evoluţie foarte bună şi şi-au surclasat adversarul marcând de şase ori prin A. Popoviciu, de două ori, R. Georgescu, tot de două ori, T. Negrean şi A. Creţu. În tot acest timp jucătorii de la Szolnok, antrenaţi de fostul selecţioner al României, Istvan Kovacs, au înscris o singură dată, prin S. Mitrovic.

Cu opt minute înainte de final CSM conducea cu 9-5. În ultimul sfert, maghiarii au alergat însă după egalare, au marcat de patru ori, prin S. Mitrovici, M. Vamos, de două ori, şi M. Aleksic, dar şi orădenii au înscris o dată, prin R. Georgescu, suficient cât CSM să obţină victoria, cu 10-9, victorie aplaudată la scenă deschisă de publicul spectator.

"A fost un turneu complet, în care am reuşit să avem o constanţă de un joc bun, iar rezultatele au fost consecinţa acestei încrederi în noi şi a perseverenţei. Puteam face multe calcule, dar în faţa publicului nostru trebuia să luptăm de la început şi până la sfârşit în fiecare meci şi am avut şi şansa să realizăm treaba aceasta", a declarat, la final, tehnicianul orădenilor, Dorin Costrăş.

În cealaltă partidă a ultimei etape, francezii de la CN Marseille au întrecut cu scorul de 12-7 echipa germană Duisburg şi au ocupat locul III, calificându-se pentru Euro Cup.

Primele două clasate, CSM Digi şi Szolnok, continuă în Liga Campionilor, fiind calificate pentru turul III preliminar.


CSM Digi Oradea - CN Marseille 12-10 (3-1, 3-3, 2-4, 4-2)
CSM Digi: Gojko Pijetlovic, Bogdan Cîmpianu, Tiberiu Negrean 2, Nicolae Diaconu, Mihnea Chioveanu 2, Alex Popoviciu 1, Alexa Catalin, Vojislav Cupic 3, Gheorghe Dunca 3, Ramiro Georgescu 1, Kalman Kadar, Dorin Cretu. Anrenor: Dorin Costrăş.
CN Marseille: Remi Garsau, Mattias Olivon, Nicolas Constantin - Bicari 2, Aubin Denux, Thibaut Simon 1, Augustin Palet, David Caumette, Miroslav Randic 3, Igor Kovacevic 1, Dorian Manca, Alexandre Camarasa 3, Nicolas Simon. Antrenor: Olivier Chandieu.

Szolnok - CSM Digi Oradea 9-10 ( 2-1, 2-2, 1-6, 4-1)
Szolnok: Attila Decker, Zivko Gocic 1, Bela Torok, Marton Vamos 2, Norbert Hosnyanszky, Viktor Voros, Milan Aleksic 2, Zoltan Hangay, David Jansik, Matyas Pasztor, Gabor Kis 1, Stefan Mitrovic 3, Marton Levai. Antrenor: Istvan Kovács
CSM Digi: Gojko Pijetlovic, Bogdan Cîmpianu, Tiberiu Negrean 1, Nicolae Diaconu, Mihnea Chioveanu, Alex Popoviciu 3, Alexa Catalin, Vojislav Cupic 2, Andrei Creţu 1, Gheorghe Dunca, Ramiro Georgescu 3, Kalman Kadar, Dorin Cretu. Anrenor: Dorin Costrăş.


Clasament final grupa D turul II preliminar din Liga Campionilor:
1. CSM Digi Oradea 6 puncte
2. Szolnok 4 puncte
3. CN Marseille 2 puncte
4. ASC Duisburg 0 puncte

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
FELICITARI !!!
Felicitari jucatorilor si antrenorilor ! Succes in continuare ! Pe cand si la fotbal castigarea unei grupe de Champions League ?
Postat 14 Octombrie 2013, 06:33 de Un oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON