URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Februarie 2017, 22:07

CSM CSU Oradea a părăsit Europa, după ce a fost învinsă în Turcia de Muratbey Uşak Sportif, cu 108-82

CSM CSU Oradea a părăsit Europa, după ce a fost învinsă în Turcia de Muratbey Uşak Sportif, cu 108-82 foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea şi-au încheiat participarea în cupele europene din acest sezon, miercuri seară, după ce, în returul optimilor de finală din FIBA Europe Cup, au fost învinşi cu scorul de 108-82 în Turcia, de echipa Muratbey Uşak Sportif.

Aşa cum era de aşteptat, gazdele au început în forţă jocul, pentru că aveau de recuperat handicapul de 10 puncte, după ce în urmă cu două săptămâni, la Oradea, CSM CSU s-a impus cu 82-72.

Obosiţi, după ce săptămâna trecută au disputat, la Sibiu, două meciuri în Cupa României, în timp ce turcii au avut la dispoziţie zece zile să pregătească acest joc, elevii antrenorului Cristian Achim s-au văzut repede conduşi pe tabelă, gazdele apăsând pe accelerator şi astfel după primul sfert conduceau deja cu 30-19.

Sfertul II a fost ceva mai echilibrat, dar tot turcii şi l-au adjudecat, cu 28-25, astfel încât în pauza mare s-a intrat cu avantajul de 14 puncte pentru Muratbey Uşak Sportif, 58-44.

Sfertul al treilea a fost cel mai bun pentru orădeni, care au încercat să reducă din handicap şi să se apropie la zece puncte, pentru a avea şanse de calificare. Elevii antrenorului Achim au reuşit de două ori, să se apropie la 12 puncte (69-57 şi 72-60), dar doar atât, pentru că până la urmă în ultima pauză s-a intrat tot cu 14 puncte în avantajul turcilor, scor 80-66, după ce aceste zece minute s-au încheiat la egalitate, 22-22.

Deşi în ultimul sfert bihorenii au marcat primii şi au mai revenit o dată la 12 puncte de adversar, din păcate, în ultimele zece minute s-a văzut oboseala acumulată la campioana României, care încet, încet a cedat tempo-ul, permiţând gazdelor să se distanţeze şi mai tare. În acest fel, sfertul IV a revenit echipei Uşak Sportif cu 28-16, iar cu scorul final de 108-82 şi-a asigurat o victorie confortabilă, care-i conferă calificarea pentru sferturile de finală ale competiţiei.

Pentru jucătorii echipei CSM CSU Oradea parcursul european se opreşte aici, fix după 20 de meciuri în acest sezon. A fost însă cel mai bun parcurs european al unei echipe de baschet din România după 1989, drept pentru care elevii antrenorului Cristian Achim merită felicitaţi. Ei vor avea acum însă posibilitatea să se concentreze doar pe campionatul intern, unde deocamdată ocupă locul VI.

În jocul de miercuri seară din Turcia, antrenorul Cristian Achim i-a trimis de la început pe: Zeno, Nicoară, Mirkovic, Mandache şi Denison. Au mai evoluat doar patru jucători: Ţîbîrnă, Lucic, Petrişor şi Nicolescu. Cu probleme medicale, Pasalic nu a putut fi utilizat.

Principalul marcator al CSM CSU-ului a fost de această dată Martin Zeno, cu 21 de puncte. L-a urmat: Branko Mirkovic, cu 15, Sean Denison şi Bogdan Ţîbîrnă, cu câte 11 puncte. Andrei Mandache a înscris 10, Titus Nicoară, 8, iar Uros Lucic, 6 puncte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
@TDS
tin pariul. Zi tu pe ce pariem. Si tot nu mi-ai raspuns la chestiunea cu traditia. Fiecare traditie incepe la un moment dat, zic. Inca o precizare, sala polivalenta, nu se face pentru echipa de baschet. Chiar trebuie sa iti dau exemple cum poate fi folosita sala, nu doar pentru evenimente sportive? In opinia mea, sala e "mica" din start. Ar fi trebuit o sala cu 10000 de locuri, modulata pe inele, cam ca si la Stadionul National si in functie de afluxul de public de la un anume eveniment, sa deschizi 1, 2 sau toate inelele.
Postat 23 Februarie 2017, 13:39 de User anonimizat
paine si circ
Un oras "viu" are "oferte" pentru locuitorii si pentru vizitatorii sai:locuri de munca, locuinte, infrastructura, servicii, cultura, sport, distractie, s.a.m.d. La toate astea trebuie sa puna umarul institutiile locale, Statul, intreprinderile private, fiecare locuitor. Pentru ca sa traim intr-un oras "ca afara" trebuie sa ne dorim asta si trebuie sa "contribuim" fiecare prin fapte, prin atitudine. Nu se poate sa stai si sa arati cu degetul, nu se poate sa astepti "sa vina primarul", nu e admis sa crezi ca "face guvernul" sau ca "e vina presedintelui"! Toate aceste "aprecieri" apartin exclusiv fie unor naivi saraci cu duhul fie unor rauvoitori care doar "baga bete-n roate" cu scopul sa profite de pe urma incurcaturii create! Avem nevoie in Oradea de baschet pentru copii, pentru rolul educativ , pentru timpul liber, avem nevoie de Sala Mare pentru ca atrage activitati si Viata Sportiva, avem nevoie de Oameni care ajuta dezvoltarea Orasului. Avem cativa Oameni din acestia, ne mai trebuie inca Oameni. Avem si destui Naivi saraci cu duhul, avem si Lichele care baga bete-n roate. Cine va cistiga disputa dintre Oameni si Lichele (plus Naivi)?
Postat 23 Februarie 2017, 12:07 de decalog
COMPLETARE
La o asemenea investiție se poate șmangli la greu ! Să sperăm că nu....cu toate că dacă da, e dificil de demonstrat !
Postat 23 Februarie 2017, 10:19 de TDS
DA DA
@anticomunist: Cunosc ! Dar rezultate au fost în baschetul feminin ! Crișul Oradea a fost chiar campioană națională în 1979 ! Pariez că CSM CSU nu va mai juca în vreo cupă europeană ! Dar lasă că le face tati Polivalentă să aibă jucăria lor ! Despre asta este vorba !
Postat 23 Februarie 2017, 10:17 de TDS
@TDS
Om bun, "fratili" meu, concentreaza-te putin! Stiu ca poti, incearca. Traditia, cum ii zici tu, trebuie sa inceapa si ea de undeva, candva. Referitor la baschet, sa stii ca traditia exista, insa nu ai aflat matale de ea. A existat o echipa, Dinamo Oradea, care a activat in prima divizie, cu rezultate notabile. Odata cu desfiintarea ei, 5 ani Oradea, nu a avut reprezentanta in primul esalon. Din initiativa unuor iubitori de baschet (Sere, Toni Alexe,Nicoara si multi altii), s-a infiinta o noua echipa. Odata cu preluarea noii echipe de baschet, initial parca la CAO, de catre CSM in 2003 sau 2004, nu mai retin, evolutia echipei de baschet a fost una constant ascendenta. Nu inteleg la ce te referi cand afirmi ca este o constructie artificiala? La faptul ca sunt multi straini? Lumea a aflat de CSM Oradea Baschet, abia cand au inceput sa apara primele rezultate. Eu am fost la multe meciuri, cand s-a jucat cu sala aproape goala. Acum insa, toti sunt "fani" CSM. Si inca ceva, echipa de polo a ajuns acum intr-o finala europeana, insa parcursul din anii precedenti nu a fost unul de natura sa rupa norii. Spun asta doar ca sa te fac sa intelegi si nu pentru a stirbi cat de putin din meritele echipei de polo, pe care de altfel am si incurajat-o la multe meciuri. Si CSM la baschet, tocmai a jucat intr-o optime de cupa eurpeana si este echipa romaneasca cu cele mai multe meciuri in cupele europene dintr-un sezon. Deci, cum ar trebui sa arate traditia in ochii tai, de mare specialist, nepracticant, de sporturi?
Postat 23 Februarie 2017, 10:07 de User anonimizat
!!!!
...greața...
Postat 23 Februarie 2017, 08:50 de TDS
GREAȚ SE TRATEAZĂ CU OLEACĂ DE LĂMÂIE
@suporter_oradean: Și în liceu, și în facultate am fost o catastrofă la sport ! Știi ce e aceea? CATASTROFĂ ! Dar ca privitor zic că mă calific ! Echipa de baschet din Oradea nu este ceea ce a vrut să pară a fi Bolojan sau Birta ! Nu e și nici nu va fi ! Lipsește TRADIȚIA ceea ce în cazul polo-ului există. Echipa de polo mai și pierde dar uite-o unde e în Europa....
Postat 23 Februarie 2017, 08:49 de TDS
Tds,ca de obicei
Tds cand ai dat cu o minge de polo la poarta sau cand ai aruncat de la 6.75 m la cos ? Comentul tau e mega stupid,aiurea si prost.Dupa logica ta orice echipa care pierde trebe desfintata.La polo Steaua ne-a batut acum 2 luni cu 18-8, la polo sunt 5 straini,4 sarbi si un neamt cu dubla cetaenie ,bucurestenii Mihnea Gheorghe,Chioveanu si Preoteasa,clujanul Negrean si oradenii : fratii Cretu,Ramiro,Diaconu si multi juniori,deci multi jucatori neoradeni.La baschet la fel,oradean e Nicoara si pe jumate ar putea fi si aradeanul Mandache.In sport joci unde ai contract si in orase care au traditie in sportul respectiv.Unde sa joace un iesean sau timisorean polo ? Tds eu fug cu tine in spate si fac 100 de flotari in timp ce tu tragi flegmatic din trabuc prin barba aia neingrijita si murdara...Hai inoata 100 metri acelasi stil de inot in acelasi ritm si apoi poti comenta de sport.E grea boala asta numita bolojeanism.....Mi-e greata ....
Postat 23 Februarie 2017, 08:38 de suporter_oradean
!
...polo..
Postat 22 Februarie 2017, 22:35 de TDS
IOC
@andy: Surpriza totala, nu-i asa ? Acum o saptamana ma faceai in fel si chip cand spuneam ca baschet se joaca in Spania, Grecia, Turcia ! Nu in Romania ( nu merge si gata...), cu atat mai putin in Oradea ! Da, poti sustine si o echipa pierzatoare ( din patriotism lucal, etc...) dar nu O CONSTRUCTIE ARTIFICIALA ! Alta e situatia la poo ! Acolo exista traditie !
Postat 22 Februarie 2017, 22:34 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON