URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Septembrie 2016, 22:45

CSM CSU Oradea a câştigat primul meci din campionat desfăşurat în faţa propriilor suporteri (FOTO)

CSM CSU Oradea a câştigat primul meci din campionat desfăşurat în faţa propriilor suporteri (FOTO) Noul coordonator de joc al CSM CSU Oradea, Branko Mirkovic, a fost cel mai bun baschetbalist de pe teren, bifând 17 puncte, 7 pase decisive şi 6 recuperări
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa de baschet CSM CSU Oradea a câştigat, vineri seară, primul meci din sezonul 2016-2017 al Ligii Naţionale desfăşurat în faţa propriilor suporteri. Baschetbaliştii orădeni au învins BCM U Piteşti cu scorul de 81-73.

Arena Antonio Alexe a fost aproape plină cu suporterii Campioanei României, care au asistat la un meci intens, condus în toate cele patru sferturi de gazde.

Încă de la început, elevii antrenorului Cristian Achim s-au instalat la conducere, având 7-0 după primele minute, însă oaspeţii au egalat la 10. Totuşi partea a doua a primului sfert a fost bine gestionată de bihoreni, care au intrat în prima pauză în avantaj cu scorul de 26-21.

Sfertul secund a fost cel mai lipsit de spectaculozitate, cu puncte puţine, 17 reuşite de gazde şi doar 12 de piteşteni. Astfel, la jumătatea partidei, CSM CSU conducea cu zece puncte, scor 43-33.

După pauza mare, oaspeţii au revenit ceva mai hotărâţi, însă n-au reuşit decât să câştige la limită sfertul III, cu 17-16. În ultimele minute, orădenii şi-au conservat bine avantajul pe tabelă, apropiindu-şi o victorie absolut meritată.

În acest joc, performerii gazdelor au fost Branko Mirkovic cu 17 puncte, 7 pase decisive, 6 recuperări, Muhamed Pasalic, cu 16 puncte, şi Martin Zeno, care a încheiat cu 17 puncte, 7 pase decisive şi 5 recuperări.

"Este o victorie importantă, împotriva unei echipe, apreciez, foarte bună a campionatului şi în compania unei echipe ce are un antrenor foarte bun (n.r. - Hristu Şapera). Cu atât mai mult mă bucură această victorie. Pe de altă parte, ştim că la Oradea multe echipe vin fără niciun fel de presiune. Nu au nimic de pierdut şi sigur îşi doresc să se autodepăşească. În aceste condiţii este limpede că noi nu vom avea meciuri uşoare, însă o echipă bună trebuie să se adapteze şi să performeze sub presiune constantă", a declarat, după meci, antrenorul orădenilor, Cristian Achim.

De la CSM CSU a lipsit iar Titus Nicoară, jucător accidentat la meciul de SuperCupă, cu U BT Cluj.


CSM CSU Oradea – BCM U Piteşti 81-73 (26-21, 17-12, 16-17, 22-23) 

Sala: Arena Antonio Alexe
Spectatori: 1700
Arbitri: Ciprian Stoica, Alin Faur şi Istvan Bertalan
Comisar FRB: Viorel Constantinescu

Marcatori CSM CSU Oradea: Branko  Mirkovic 17 puncte, Martin Gilbert Zeno 16,  Muhamed Pasalic 16, Andrei Mandache 12, Bogdan Ţîbîrnă 8,  Sean Antwan Barnette 7, Radu Rareş Paşca 2, Sean Morgan Denison  2 şi Cătălin Petrişor 1 punct.

Marcatori BCM U Piteşti:  Pavel Marinov 14 puncte, Adrian Tudor 14, Vincent Leron Hunter II 11, Vlad Corpodean 11, Myck Kabongo  10, Tomislav Gabric  7 şi Aleksandar Mladenovic 6 puncte.

Pentru orădeni urmează, săptămâna viitoare, primele meciuri şi din noul sezon al cupelor europene. Astfel, marţi şi joi, CSM CSU se va duela cu formaţia Prievidza din Slovacia, în primul tur al Champions League.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON