URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Septembrie 2014, 09:01

CSC Sânmartin a câştigat duelul cu Gloria Progresul Bistriţa, însă CS Oşorhei a pierdut şi la Iernut

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Etapa a III-a a campionatului Ligii a III-a la fotbal a adus rezultate contradictorii echipelor bihorene din Seria a V-a. Dacă CSC Sânmartin, care a evoluat acasă, s-a impus cu 1-0 în faţa celor de la Gloria Progresul Bistriţa, în schimb CS Oşorhei a pierdut din nou, de această dată în deplasarea din judeţul Mureş, în faţa nou-promovatei CS Iernut, cu scorul de 1-3.

La Sânmartin, la Baza Luceafărul, echipa locală, CSC, a avut un adversar extrem de dificil, Gloria Progresul fiind noua echipă a Bistriţei şi una dintre principalele candidate la promovare.

Meciul a avut momente dramatice şi s-a decis pe final, în minutul 86, când S. Zadori a marcat unicul gol, foarte important însă pentru bihoreni, care astfel au cucerit alte trei puncte preţioase. De precizat faptul că la scorul de 0-0, în minutul 80, bistriţenii au ratat un penalty, prin Nalaţi, după o intervenţie neregulamentară în careu a lui Cura asupra lui Al. Pop.

Golul a fost înscris după o pătrundere în careu a lui Zadori, care a şutat puternic de la 13-14 metri, însă intervenţia portarului R. Pop nu a fost foarte bună, scăpând mingea dincolo de linia porţi.

Astfel, cu toate că oaspeţii au avut iniţiativa, au trebuit să se recunoască învinşi în faţa unei formaţii bihorene nou-promovate, dar care a început foarte bine sezonul în Liga a III-a, iar rezultatele bune pare a o motiva tot mai mult.

"A fost o victorie mare în faţa unei echipe peste nivelul ligii a III-a", a precizat şi antrenorul echipei CSC Sânmartin, Florin Fărcaş.

Echipa trimisă în teren de antrenorul celor din Sânmartin i-a cuprins pe: Sg. Ghilea - Morar, Mintaş, Cura, Arsene - Novak - Pantea (min. 88 Chira), Todea (min. 70 Lobonţ), Cr. Jurca (min. 78 S. Zadori), Olariu (min. 59 S. Matei) - Gh. Popescu.

Dacă cei de la CSC Sânmartin se descurcă foarte bine în acest început de sezon, CS Oşorhei nu a reuşit să acumuleze deocamdată nici un punct, pierzând sâmbătă al treilea meci consecutiv din debutul campionatului Seriei a V-a a Ligii a III-a. Bihorenii au cedat cu 1-3 la Iernut în faţa echipei locale, o nou promovată care ocupa ultima poziţie a ierarhiei înaintea acestui meci. "Lanterna roşie" a fost predată astfel echipei din Oşorhei, care nu se regăseşte în acest debut de sezon.

Dacă celebra lege a lui Murphy spune că ce poate să meargă prost, va merge prost, CS Oşorhei a arătat şi că ce începe prost se termină şi mai prost. În minutul 3 al partidei de la Iernut, CS Oşorhei şi-a înscris în propria poartă. O centrare în careul bihorenilor a fost deviată cu capul de Cheţan, mingea l-a lovit în piept pe Sorin Ban şi a ricoşat în poarta lui Deac.

Oaspeţii au reuşit să restabilească egalitatea în minutul 44 când Sorin Ban a executat o lovitură liberă din 45 de grade, minge a lovit bara, a revenit în teren până la Magda care, pe fază, a înscris din 3 metri: 1-1.

Gazdele au dominat primul sfert de oră al părţii secunde la finele căruia, în minutul 61, au preluat din nou conducerea. Cheţan a executat o lovitură liberă de la 18 metri, pe lângă zid, la vinclu, în colţul lung al porţii lui Deac. CS Oşorhei a ratat o ocazie monumentală în minutul 70 când o centrare a lui Mădălin Trip a fost deviată peste portarul gazdelor, plasat pe prima bară iar Ovidiu Popa, singur, singurel, la patru metri, a trimis pe lângă poarta goală.

În loc de 2-2 s-a făcut imediat, mai precis în minutul 73, 3-1. Acelaşi Cheţan a şutat din alergare, de la circa 20 de metri, mingea l-a prins uşor ieşit pe Deac care a respins balonul dar sub propria transversală, fiind stabilit astfel şi scorul final. CS Oşorhei pierde al treilea joc consecutiv şi nu adună nici un punct, reuşind însă să marcheze primul gol în actuala stagiune.

Antrenorii echipei bihorene, Rudy Kovacs şi Nicolae Petre au utilizat echipa: Deac - Turcan, Pop Şerban, Pintea, Hering - Magda - Moise (min. 73 Giura), Ember (min. 32 Hosu), S. Ban - Ov. Popa şi Trip.


Rezultatele şi marcatorii etapei a III-a din Seria a V-a a Ligii a III-a

FC Municipal Baia Mare - FC Zalău 1-0

R. Leonte (68)

CS Iernut - CS Oşorhei 3-1

Ban (3 - autog.), Cheţan (61, 73) / Magda (44)

FC Arieşul 1907 Turda - Metalurgistul Cugir 0-0

Unirea Jucu - Sănătatea Cluj 4-0

Văscan (17, 72), Boşka (32), G. Luca (62)

Industria Galda - FCM Avântul Reghin 2-2

Contor (45), Păcurar (61) / Ungur (74 - pen.), V. Stoica (90)

CSM Sighetu Marmaţiei - Unirea Dej 2-0

Roatiş (52), Murar (55)

CSC Sânmartin - FC Gloria Progresul 1-0

Zadori (86)


Clasament

1. FC Arieşul 1907 Turda 3 2 1 0 5-1 7
2. CSC Sânmartin 3 2 1 0 4-2 7
3. Unirea Jucu 3 2 0 1 5-2 6
4.. FC Zalău 3 2 0 1 6-4 6
5. FC Municipal Baia Mare 3 2 0 1 5-3 6
6. Industria Galda 3 1 2 0 5-2 5
7. CSM Sighetu Marmaţiei 3 1 2 0 4-2 5
8. Metalurgistul Cugir 3 1 2 0 2-0 5
9. FC Gloria Progresul 3 1 0 2 4-3 3
10. CS Iernut 3 1 0 2 5-8 3
11. FCM Avântul Reghin 3 0 2 1 5-6 2
12. Unirea Dej 3 0 1 2 0-5 1
13. Sănătatea Cluj 3 0 1 2 1-8 1
14. CS Oşorhei 3 0 0 3 1-6 0

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON