URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Martie 2013, 11:11

CS Oşorhei a pierdut cu 3-2 jocul cu Olimpia Satu Mare

CS Oşorhei a pierdut cu 3-2 jocul cu Olimpia Satu Mare (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Programat pe Stadionul Municipal "Iuliu Bodola" din Oradea, derby-ul etapei a XV-a din campionatul Ligii a III-a, Seria a V-a, la fotbal a început cu o întrâziere de o oră, cauzată de faptul că terenul de joc a necesitat curăţarea stratului de zăpadă care acoperea gazonul.

Chiar dacă ambele echipe ar fi fost de acord cu amânarea jocului cu 24 de ore, arbitrul de centru Flavius Roşu a decis, după o consultare cu observatorul de joc, Flavius Domide, că partida poate avea loc.

Oaspeţii au fost încurajaţi de o galerie de aproximativ 20 de persoane.

După o perioadă de tatonare, cauzată clar de starea inadecvată a suprafeţei de joc, ambele echipe s-au anihilat reciproc, situaţia avantajând formaţia oaspete.

În minutul 31, la o fază care nu anunţa absolut nimic, Gavrilescu, aflat aproape de linia de tuşă, l-a suprins cu o execuţie neaşteptată, şut centrare, pe portarul Călin Fildan, care are partea sa de vină la gol, chiar dacă mingea a luat o traiectorie mai mult decât ciudată întrănd în poartă sub transversală (0-1).

În penultimul minut al primei reprize, bihorenii au irosit o şansă uriaşă de egalare, când Todea i-a pasat filtrant lui Blănaru, care a scăpat singur cu portarul Şuta, dar balonul a ocolit cu puţin spaţiul porţii oaspeţilor. Un minut mai târziu, Galea a şutat de la marginera careului, balonul fiind reţinut de portarul Olimpiei.

În min. 47, oaspeţii au ratat o ocazie uriaşă, Moş a centrat din partea dreaptă, Fejer a deviat cu capul, mingea a lovit ambele bare laterale, după care fundaşii gazdelor au reuşit să îndepărteze pericolul.

În minutul 54 s-a consemnat prima acţiune mai periculoasă a gazdelor, centrarea lui Todea fiind reluată cu capul de către Blănaru, dar a reţinut Şuta. Golul egalizator a venit pe fondul unei pase în adâncime dată de Fitero, iar Lupaşcu, introdus în teren în locul lui Blănaru, l-a lobat elegant de la 20 m pe portarul advers.

În minutul 70, Todea a centrat de pe stânga, Iuhas a deviat nefericit din faţa portarului, iar Moise a reluat în plasă din 2 m în ciuda opoziţiei unui fundaş advers (2-1).

În minutul 74, centralul timişorean a acordat cu multă uşurinţă un penalty pentru oaspeţi şi un cartonaş galben pentru Ş. Pop. Dragoş a transformat penalty-ul şi a restabilit egalitatea (2-2).

În min. 79 Lupaşcu a reluat cu capul din 6 m, la centrarea lui Moise, dar Şuta a reţinut.

Din păcate însă "galben-albaştrii" au dat lovitura în penultimul minut, când Homorozan a transformat impecabil o lovitură liberă de la 20 m. S-a dovedit a fi o schimbare inspirată a antrenorului Tibi Csik care l-a trimis pe Homorozan în teren cu 3 minute înainte.

În alte rezultate ale etapei Şoimii Pâncota a învins formaţia FC Zalău, cu scorul de 2-1,iar FCM Turda a cedat în faţa celor de la Seso Câmpia Turzii cu 0-2. Partida Unirea Dej - Sănătatea Cluj a fost amânat pentru sâmbătă, iar Europa Alba Iulia - Naţional Sebiş se dispută tot sâmbătă. Plimob Sighet câştigă la "masa verde" jocul cu Jiul Petroşani.

În clasament conduce FC Hunedoara cu 35 de puncte, urmată de Olimpia cu 35 şi CS Oşorhei cu 32. Etapa viitoare bihorenii vor juca la Sebiş.


CS Oşorhei - Olimpia Satu Mare 2-3 (0-1)
Stadion: "Iuliu Bodola"
Spectatori: 200
Marcatori: Lupaşcu 64, Moise 69 - Gavrilescu 31, Dragoş 74 (11 m), Homorozan 89
Cartonaşe galbene: Arsene 20, Lupuţ 59, Magda 88 -
CS Oşorhei: Fildan - Fitero, Pintea, Lupuţ, Arsene - Ş. Pop, Magda (90+2 Ban), L. Todea, Galea (50 Moise), Cr. Andor (50 Ember), Blănaru (60 Lupaşcu). Pe bancă: S. Ghilea - Moise, Higyed, S. Nistor. Antrenori: Cosmin Bodea - principal, Viorel Domocoş - secund.

Olimpia: Şuta - Moş (72 Dănilă), Mureşan, C. Iuhas, Glodean, Hanus, Micaş, Villand (87 Homorzan), Gavrilescu, Fejer (52 Dragoş), Kinczel. Rezerve: Miron - Roatiş, Szilagyi.
Antrenor: Tiberiu Csik.

Arbitri: Alin Roşu - la centru, Raul Ghiciulescu, Bogdan Gheorghinu (toţi din Timişoara). Observatori: Mircea Ciglelnean, Flavius Domide.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
panarame
ce poti sa vezi aici la comentarii....unul vorbeste doar prostii..celalalt vorbeste si el prostii dar nu stie nici sa scrie corect din pacate...salarii mari ? pile ? sunteti batuti rau in cap
Postat 17 Martie 2013, 22:36 de replica
replica
O sa vedeti ca tot ala care a acordat penalty-l, a facut fault joaca si meciurile urmatoare. Voi stiti fca e baiatul primarului si nu e voie sa se atinga Bodea, POPA si Domocos de el? La fel e si cu alti pilosi. Se vede de la o posta care le e valoarea, dar tot ei joaca. se zice ca baietii destepti merg mana in mana cu staful, mai ales cand e vorba de salarii si bani/
Postat 17 Martie 2013, 17:05 de bihorean
CS OSORHEIIIII111
Bravo osorhei! Din ce-am vazut din tribune era de asteptat. Dlor antrenori, ce faceti? tot acesi jucatori joaca? Cine e la mijloc si in aparare ca sunt varza? SPop si Fitero, Pintea si altii tot joaca meci de meci si nu confirma. Au salarii mari si pile. Altii nu au loc in echipa? ii tineti pe tusa? Ia bagatii in teren sa vedeti ce surprize placute de joc o sa faca. Rezervele si restul nu aiu loc. nu aiu pile la antrenori sau la dl POPA>?
Postat 16 Martie 2013, 19:47 de suporter
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON