URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Mai 2014, 11:24

CS Oşorhei a câştigat jocul de pe teren propriu cu CS Ineu şi a revenit pe locul IV

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia bihoreană CS Oşorhei a reuşit să câştige marţi, pe teren propriu, la Stadionul Comunal din localitate, partida cu CS Ineu din cadrul etapei a VIII-a din play off-ul Ligii a III-a. Bihorenii au învins cu 1-0 graţie golului reuşit de Ovidiu Popa în minutul 23 şi a portarului Cosmin Hava, care a pus lacăt pe poartă.

Prima ocazie a partidei a fost notată în minutul 19 când Cheţan a driblat trei adversari pe metru pătrat şi singur cu Bak a trimis pe colţul scurt, în bară. Peste numai două minute Ember a şutat de la 25 de metri la o palmă de vinclu. Dominaţia gazdelor a fost fructificată în minutul 23 de Ovidiu Popa care a lobat, elegant, de la peste 25 de metri, de lângă Nicolau şi peste Bak ieşit din poartă. Bihorenii au continuat asaltul iar şutul lui Cheţan, de la 30 de metri, aproape că a şters încheietura barelor.

Prima ocazie a oaspeţilor a venit în minutul 35 când Georgiu a lobat un balon peste toată apărarea adversă, iar Băd a şutat din voleu, de la 14 metri lateral dreapta, pe lângă poartă fiind imitat de Alin Drăgan, peste trei minute. Cheţan a continuat să joace bine în spatele vârfului şi a mai irosit o ocazie, la un şut reţinut de Bak, după care şi-a intrat în rol portarul gazdelor, Hava. Acesta a avut o primă intervenţie de excepţie în finalul primei reprize când a scos din vinclu reluarea din voleu a lui Georgiu, de la numai şapte metri.

Intrat la pauză, orădeanul Iambor a animat jocul ofensiv al oaspeţilor. La şapte minute după reluare Iambor a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, central, mingea a lovit pământul în faţa lui Hava care a respins în corner. Peste alte şapte minute, la o centrare a lui Tomuţ, Georgiu, singur singurel la cinci metri de poartă, a trimis cu capul pe lângă bară. În minutul 61 Hava a plonjat în faţa a trei adversari iar Băd, pe urmărire, a trimis peste poartă.

CS Oşorhei putea închide meciul pe contră. Andor a făcut o cursă de peste 60 de metri, a centrat în faţa porţii de unde Moisa a şutat, de două ori la rând, în Bak. Cu nouă minute înainte de final Drăgan a şutat din 14 metri lateral stânga dar Hava a respins din nou iar la faza a doua a scos incredibil de sub bară o reluare de cap a lui Băd din patru, cinci metri. Ultimul cuvânt l-au avut gazdele prin Andor, care, în minutul 85 a ţintit colţul lung dar a fost "citit" de Bak. Golul lui Popa şi paradele lui Hava au fost de aur pentru trei puncte care trimit gruparea din Oşorhei pe locul patru al clasamentului.

"Sunt mulţumit atât de rezultat şi de joc. E foarte bine că am câştigat şi că ne-am prezentat onorabil în acest play-off. Nu ştiu câţi credeau că ajungem în primele patru chiar dacă e greu să mai motivezi jucătorii în anumite momente. Mai avem două partide pe care le vom aborda la fel", a declarat, la final, Rudy Kovacs, antrenorul formaţiei CS Oşorhei.

"A fost un joc frumos, fără prea mare miză şi tocmai de aceea a fost atât de deschis. Nu am ce să le reproşez băieţilor mei care şi-au creat numeroase ocazii ar când ai în faţă un astfel de portar... Felicit gazdele pentru victorie şi să ne anunţe dacă vor să-l vândă pe Hava", a afirmat, la rândul său, Dan Mănăilă, antrenor echipei CS Ineu.


CS Oşorhei - CS Ineu 1-0 (1-0)
A marcat: Ov. Popa (min. 23)

CS Oşorhei: Hava - Matei, Magda, Pop, Hering - Junc, Ember - Moise (84 Ban), Cheţan (65 Ganea), Andor (90 Boneta) - O. Popa. Antrenor: Rudy Kovacs.

CS Ineu: Bak - Cornea, Nicolau, Ţoca, Tomuţ - Bier, Georgiu - Ghergar (54 Kocis), Necşulescu (46 Iambor) - Al. Drăgan, Băd. Antrenor. Dan Mănăilă

Arbitri: Răzvan Drăgoi - Alin Botaş şi Cristian Pleşa. Observatorii: Vasile Marc (Cluj) şi Mircea Sârbu (Hunedoara).

Cartonaşe galbene: Junc/Necşulescu

În celelalte două dispute ale etapei de marţi, Şoimii Pâncota a câştigat cu 3-0, în deplasare, la Cugir, derby-ul cu echipa locală Metalurgistul şi a făcut un pas important spre promovare. La Baia Mare însă, FC Municipal din localitate şi Naţional Sebiş au remizat cu scorul de 1-1.


Clasament:

1. Şoimii Pâncota 18 11 4 3 25-12 37
2. Naţional Sebiş 18 8 8 2 24-12 32
3. Metalurgistul Cugir 18 8 5 5 32-24 29
4. CS Oşorhei 18 4 5 9 15-25 17
5. CS Ineu 18 4 4 10 17-26 16
6. FCM Baia Mare 18 2 8 8 14-28 14

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON