URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Mai 2011, 15:50

Cristian Danci, de la FC Bihor: "N-am văzut nicăieri ca la Oradea, 8.000 de spectatori în Liga a II-a"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mijlocaşul Cristian Danci este jucătorul care a adus echipei FC Bihor toate cele trei puncte din confruntarea cu Mureşul Deva, în urma transformării în gol a loviturii libere, din minutul 94, ultimul al prelungirilor, când "roş-albaştrii" au reuşit să se se impună cu scorul de 3-2 şi să obţină un succes foarte preţios în lupta pentru promovare.

Cristian Danci a început fotbalul la vârsta de 9 ani, la LPS Banatul Timişoara, avându-l ca prim antrenor pe Toma Dobândă, care l-a pregătit timp de un an. La vârsta de 18 ani, Danci s-a transferat la Poli Timişoara, unde a debutat la echipa de seniori Poli II, avându-l ca antrenor pe Iosif Rotariu. Pe 9 septembrie 2006, Danci a debutat în Liga a II-a, la jocul Poli II - FC Baia Mare, încheiat cu victoria gazdelor cu scorul de 2-0.

În 2008 s-a transferat la Liberty Salonta, unde a evoluat un sezon, 2008-2009. După 6 luni de pauză, în ianuarie 2010, Danci a venit la FC Bihor, împrumutat fiind de Liberty pentru o perioadă de un an şi jumătate. Între timp a ajuns unul dintre titularii formaţiei "roş-albastre", iar la meciul de săptămâna trecută de la Deva, a adus golul victoriei echipei FC Bihor, printr-o lovitură liberă, transformată în minutul 94.

- Ce te-a determinat să te duci la fotbal?

- Am început ca orice copil în curtea şcolii. Eu am avut un frate mai mare care a fost la şcoală la Timişoara şi atunci părinţii au hotărât să mă ducă şi pe mine la oraş la Timişoara. Astfel am ajuns la LPS Banatul, pentru că îmi plăcea şi fotbalul, iar aici puteam să le fac pe amândouă, şi şcoala şi fotbalul.

- Cum ai ajuns la FC Bihor?

- După cele 6 luni de pauză, oficialii de la Liberty mi-au propus să vin, împrumut pe un an şi jumătate, la FC Bihor, echipă care avea nevoie de jucători pentru a se salva de la retrogradare. Astfel, în ianuarie 2010 am semnat cu FC Bihor. În acel retur, când antrenor era Dan Dobai, am reuşit să evoluăm foarte bine şi ne-am salvat de la retrogradare, terminând campionatul pe locul IX.

- Despre actualul sezon ce poţi să ne spui?

- În vară, când a venit domnul Vizer şi conducerea de la Liberty, împreună cu mare parte din jucătorii pe care-i ştiam foarte bine, am reuşit să ne integrăm bine cu toţii în noua echipă, având şi doi antrenori cu care am mai lucrat la Salonta. Practic, eram într-o proporţie foarte mare jucătorii de la Liberty. Pe lângă câţiva jucători cu experienţă, care au rămas de la FC Bihor, am format un grup foarte puternic. La început, fiind o echipă foarte tânără, nimeni nu prea ne dădea şanse să facem un sezon bun. Dar am crescut de la meci la meci şi, după cum se vede, suntem foarte aproape să ne îndeplinim obiectivul, de a ajunge în Liga I.

- Cât de mult îţi doreşti promovarea cu FC Bihor?

- Cu toţi ne-o dorim foarte mult, pentru că, fiind toţi tineri, ar fi un pas foarte important şi în cariera noastră. Dar ne dorim să promovăm şi pentru spectatori, care vin în număr mare la stadion. De exemplu, 8000 de spectatori nu am mai văzut până acum nicăieri în Liga a II-a.

Citeşte integral interviul cu Danci, pe site-ul oficial al clubului, www.fc-bihor.ro

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON