URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Mai 2014, 18:20

Cristian Achim, înaintea finalei Ligii Naţionale de baschet: "Putem să ne impunem în faţa oricărei echipe"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După calificarea istorică în finala Ligii Naţionale de baschet masculin, conducerea clubului CSM Oradea, împreună cu antrenorul principal al echipei şi cei doi artizani ai victoriei de marţi de la Tg. Mureş, cu echipa locală, BC Mureş, canadianul Sean Denison şi australianul Daniel Dillon, au vorbit, miercuri, despre realizările echipei în sala mică a Primăriei.

"Această calificare în finala Campionatului Naţional reprezintă un eveniment unic în istoria baschetului orădean şi pe această cale doresc să-i felicit pe jucători, antrenori, manager, dar şi pe sponsori care, împreună, au făcut posibilă această performanţă", a declarat preşedintele clubului, Florin Birta.

"Misiunea noastră nu s-a încheiat"

La rândul său, managerul echipei, Ţerban Sere a felicitat jucătorii şi staff-ul tehnic, pentru performanţa obţinută. "Felicit şi eu echipa pentru acest rezultat deosebit de care suntem foarte mândri şi vreau să prezint meritele şi respectul cuvenit tuturor celor implicaţi, antrenorului secund Călin Pop, fizioterapeutului Cristian Dan, publicului fără de care nu ar fi fost posibil acest succes". Sere, cel care a pus bazele echipei de baschet masculin la CSM Oradea: "Misiunea noastră nu s-a încheiat aici. Personal, în anii `90 am terminat un campionat pe locul al treilea, cu Dinamo Oradea din postura de jucător, dar ceea ce se întâmplă acum nu suportă termen de comparaţie".

Antrenorul Cristian Achim s-a referit, pentru început la jocurile din play-off de până acum. "Acestea sunt jocurile în care se vede munca, valoarea şi tăria de caracter. În meciurile de playoff se taie cărţile. Pentru mine personal nu contează cine marchează, esenţial este ca echipa să se impună. Mă bucură faptul că în fiecare meci s-a evidenţiat câte un alt jucător şi că spiritul de echipă şi jocul colectiv primează. Personal simt că nu s-a terminat, iar în mintea mea este doar ceea ce urmează să se întâmple. Sunt încântat că am reuşit să ne calificăm după un număr minim de meciuri care astfel ne permite să ne economisim resursele fizice".

Achim consideră că jocurile din cupele europene au contat şi ele foarte mult în atingerea acestei performanţe. "Prezenţa noastră în cupele europene a contat extrem de mult pentru noi. Am fost declaraţi cea mai bună echipă debutantă în competiţie. Şi în acest an ne vom înscrie tot în FIBA EuroChallenge", a precizat antrenorul, cel care nu a omis să puncteze faptul că "în ultimii cinci ani suntem o echipă care a avut un progres constant" şi că în acest sezon "disputăm două finale, după Cupa României, urmează acum cea din campionat".

Adversarul preferat: Clujul

În ultimul act al Ligii Naţionale, CSM Oradea va întâlni învingătoarea semifinalei dintre CSU Asesoft Ploieşti şi U Mobitelco Cluj-Napoca. "Am fi ipocriţi să spunem că nu contează cu cine vom juca. Bineînţeles că am prefera Clujul, dar nu pentru faptul că ar fi o echipă mai accesibilă, ci pentru că în acest caz noi am avea de disputat trei meciuri pe propriul teren, ceea ce constituie un avantaj cert. Cu Ploieştiul ar fi invers, urmând să jucăm doar două partide la Oradea. Indiferent de adversar, trebuie să credem în şansele noastre, în visul nostru. Cu oricare din cele două echipe vom juca, putem să ne impunem", a mai afirmat antrenorul Cristian Achim.

Şi principalul marcator al orădenilor a pus accentul pe munca de echipă. "Nu am mai marcat până acum 29 de puncte într-un meci din play-off. Sunt mulţumit pentru contribuţia mea la acest succes, dar cel mai important lucru este victoria şi calificarea echipei. Nu contează cine marchează cel mai mult, cel mai important este jocul colectiv al echipei", a explicat Denison.

Daniel Dillon, care l-a secondat în meciul de la Tg. Mureş pe canadian, atât ca joc cât şi ca puncte înscrise, s-a referit şi la cele şase coşuri de trei puncte reuşite din tot atâtea încercări. "Nu sunt noul sniper al echipei. Rade Markovic m-a felicitat pentru aceste realizări, dar sunt convins că el este cel mai bun pe acest post şi că va juca foarte bine în finală. Am exersat mult la antrenamente aruncările de la distanţă, iar acum mi-au ieşit perfect şi în timpul meciului", a afirmat Dillon.

Primele meciuri din finala Ligii Naţionale de baschet masculin vor avea loc pe datele de 31 mai şi 1 iunie, la Oradea sau în deplasare, în funcţie de adversarul cu care CSM va juca. Dacă acesta va fi CSU Asesoft, atunci aceste dispute vor avea loc la Ploieşti, pentru că prahovenii au încheiat pe primul loc sezonul regulat, iar dacă adversarul va fi U Mobitelco Cluj, atunci primele două dispute vor avea loc la Oradea, CSM fiind echipa mai bine clasată din sezonul regulat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON