URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Ianuarie 2015, 10:31

Cristian Achim, antrenorul CSM U Oradea: Nu găsim jucători români care să-i înlocuiască pe cei accidentaţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Antrenorul echipei de baschet CSM U Oradea, Cristian Achim, şi jucătorul Daniel Dillon, au ţinut, luni, o conferinţă de presă, cu două zile înaintea primului meci din returul Ligii Naţionale de baschet, programat pe 14 ianuarie, de la ora 19, în Arena Antonio Alexe.

"În loc să dăm veşti despre felul cum ne pregătim, suntem nevoiţi să oferim informaţii despre şirul interminabil de probleme medicale pe care le avem. Noul an a debutat cu noi probleme foarte grave în ceea ce priveşte situaţia medicală a unor jucători. Noi va trebui să ne concentrăm să suplinim aceste absenţe", a spus Cristian Achim înaintea meciului cu CS Universitarea Cluj-Napoca.

După cum se ştie, în urma unor intervenţii chirurgicale care necesită perioade mai lungi de recuperare, Bogdan Ţîbîrnă şi Adrian Guţoaia nu vor mai juca în acest sezon, iar Daniel Popescu a fost şi el operat şi va putea reveni pe parchet abia peste aproximativ o lună.

"Încercăm să rămânem concentraţi şi să avem rezultate cât mai bune ţinând cont de toţi aceşti factori. Nu m-am mai întâlnit cu o situaţie de acest gen şi nici nu am mai auzit de vreo situaţie similară", a afirmat Cristian Achim, despre desele accidentări prin care trec componenţii lotului CSM U Oradea.

Întrebat de BIHOREANUL dacă negociază pentru aducerea altor jucători români, care să-i înlocuiască pe cei accidentaţi, Cristian Achim a afirmat că, deocamdată, clubul nu se află în tratative cu alţi jucători. "Este cert că ne dorim să legitimăm jucători autohtoni cu care să înlocuim accidentaţii. Problema este că nu îi găsim. Ne-am orientat spre alte campionate în speranţa că vom găsi jucători cu paşaport românesc, dar în acest moment nu avem nicio soluţie. Cel puţin până acum nu am găsit niciun jucător care să corespundă nevoilor noastre şi care să aibă posibilitatea să vină", a explicat tehnicianul.

Despre meciul de miercuri, împotriva CS Universitatea Cluj, Achim a subliniat faptul că adversarii şi-au întărit lotul. "Au făcut mai multe transferuri şi au în componenţă un număr mai mare de jucători străini. Îmi doresc să avem un nivel foarte bun în apărare, ca intensitate şi agresivitate. De aici porneşte totul. Sunt convins că dacă putem să ne apărăm eficient nu vor fi surprize", a spus Cristian Achim.

Prezent la conferinţa de presă, australianul Daniel Dillon, cel mai productiv sportiv al CSM U Oradea în actualul sezon, a declarat că ceilalţi jucători ai echipei au înţeles că trebuie să facă eforturi mai mari pentru a putea suplini lipsa celor indisponibili.

"Cred că jucătorii conştientizează că sunt obligaţi să facă mai mult decât rolul lor de bază în această echipă. Unii trebuie să joace în afara poziţiilor consacrate, alţii mai multe minute decât sunt obişnuiţi. Cred că au înţeles că trebuie să dea mai mult decât o fac în mod obişnuit pentru a-i acoperi pe cei accidentaţi", a declarat Dillon.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON