URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 August 2013, 18:41

Conducerea CSM Oradea a prezentat noii stranieri ai echipei de baschet (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

CSM Oradea a intrat oficial în cantonament şi se pregăteşte pentru un nou sezon solicitant, căci din toamnă echipa va juca pe trei fronturi: Liga Naţională, Cupa României şi, în premieră, EuroChallenge.

Preşedintele clubului CSM Florin Birta şi managerul secţiei de baschet masculin Şerban Sere i-au prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, pe cei trei stranieri care s-au alăturat echipei în această vară.

Este vorba de sârbul Radovan Markovic, canadianul Sean Denison şi muntenegreanul Vujadin Subotic. Întrebaţi de motivele pentru care au acceptat oferta clubului orădean, cei trei au subliniat faptul că un factor important a fost participarea în cupele europene, mai exact EuroChallenge.

Vujadin Subotic, singurul dintre noii veniţi care are experienţă serioasă în cupele europene, a arătat că, deşi este considerată a treia ca valoare, în ultimii ani şi în EuroChallenge se luptă echipe puternice. "Nu este uşor pentru nicio echipă să joace în EuroChallenge, căci sunt foarte multe echipe cu buget mare, puternice", a declarat ex-iugoslavul, care anul trecut a câştigat cu echipa AEK campionatul din Cipru.

Canadianul Sean Denison a declarat în conferinţa de presă că deşi s-au reunit de doar câteva zile, jucătorii CSM Oradea relaţionează bine. "Echipa este una bună şi atmosfera este la fel. Jucătorii sunt toţi nişte profesionişti", şi-a exprimat compontentul echipei naţionale a Canadei primele impresii despre formaţia orădeană.

La rândul lui, Radovan Markovic a recunoscut că în decizia lui de a semna cu Oradea a cântărit mult şi şansa de a juca în cupele europene. "Am mai jucat în urmă cu 7-8 ani, dar puţin. Acum va fi altceva. În plus, ştiam că CSM Oradea este o echipă ambiţioasă", a afirmat sârbul, care vine de la Vojvodina Novi Sad, pe care a condus-o din postura de căpitan.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, preşedintele Florin Birta a anunţat că pentru sezonul 2013-2014 obiectivul CSM Oradea este clasarea între primele patru echipe din Liga Naţională, dar şi în Cupa României. Cât despre Eurochallenge, formaţia orădeană speră doar la "un parcurs cât mai bun". "Noi suntem ambiţioşi şi ne dorim mult de la participarea în cupa europeană, dar nu ne putem asuma că ne vom califica mai departe de faza grupelor", a adăugat managerul Şerban Sere.

Întrebat dacă lotul actual de 13 jucători va putea face faţă pe trei fronturi din toamnă, Şerban Sere s-a arătat încrezător. "Exact pentru această provocare am alcătuit echipa. În acest sezon avem 10 spotrivi care pot juca minute multe şi la o intensitate bună. Acestora li se adaugă Horia Hora, Sergiu Pop şi proiectul nostru de viitor, Andrei Ciordaş", a afirmat managerul.

De menţionat este că CSM Oradea l-a adus la echipă pe Dani Popescu, după ce Daniel Tudosă nu şi-a onorat contractul semnat în vară plecând în Statele Unite. Marţi, 6 august, lotul formaţiei CSM a plecat spre Debrecen unde va rămâne în pregătiri până pe 17 august. Primul meci amical va fi programat după 20 august cel mai probabil cu o echipă din Ungaria.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON