URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Decembrie 2014, 13:45

Clubul Voința și-a desemnat primii 10 tenismeni ai anului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clubul orădean de tenis CS Voinţa şi-a făcut bilanţul, astfel că Denisa Cherecheş, antrenată de Ina Danciu, a fost desemnată cea mai bună sportivă a clubului în 2014, după ce a obţinut rezultate remarcabile în turneele internaţionale.

Pe locul al doilea s-a clasat Giana Cormoş (antrenor Anderko Gheorghe), urmată, pe a treia treaptă, de Daria Jula (antrenor Alexandru Stohor). Următoarele poziţii în topul celor mai buni sportivi sunt ocupate de Tania Negrău (Alexandru Stohor), Nicodim Paul-Todea (Firoanda Todea), Bianca Moise (Ina Danciu), Denis Tivadar (Alexandru Stohor), Eduard Florea (antrenor Alexandru Stohor), Vladimir Cuc (antrenor Ionuţ Hodişan) şi Andrei Zau (antrenor Anderko Gheorghe).

"În tenis, rezultatele vin mai târziu decât în oricare din celelalte sporturi, de aceea părinţii trebuie să se înarmeze de la început cu multă răbdare şi să conştientizeze că eforturile financiare sunt considerabile şi că ele cresc substanţial când se pune problema performanţei. Situaţia economică de la noi fiind încă destul de grea, sponsorii nu se înghesuie să sprijine cariera unor sportivi chiar de reală perspectivă aşa că greul rămâne tot pe umerii părinţilor", a declarat directorul CS Voinţa, Mircea Drăgoi.

"Îmbucurător este faptul că la Clubul Sportiv Voinţa Oradea vor fi legitimaţi în anul viitor circa 15 sportivi din comunele Vadu Crişului, Şuncuiuş sau Ţeţchea, localităţi cuprinse în programul "Tenis în comune şi sate"", a mai spus Drăgoi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Sa "ne" radem cu Oradeanuldebine
@Oradeanuldebine: CRED CA POT FI ACUZAT DE VRUTE SI NEVRUTE! De doua lucruri IN NICI UN CAZ! 1. Daca gramatica mea este elementara atunci chiar nu mai stiu ce sa zic... 2. Faptul ca as fi PSD-ist! A fi anti PDL pana la disperare(sau anti noul PNL-PDL)nu echivaleaza in nici un caz cu a fi PSD-ist! Trecand la celelalte, sigur in atletism nu se poate cu pile(acolo totul se masoara)! As zice ca nici in tenis(trecem peste arbitrajul din finala Sharapova-Halep, totusi nu a fost determinant; in plus exemplul nue foarte potrivit pentru pile, spaga, coruptie)). Cred insa ca la un club obscur(pe plan national)se pot face niste aranjamente! Dar se pare ca desi te alaturi altor cititori&comentatori obisnuiti si OBSERVI la detaliu tot ce scriu eu, taman comentariul nr. 1 postat pentru acest articol nu l-ai citit cu atentie! Drept pentru care il reproduc:"Putem afla si noi rezultatele Denisei? Sau poate ocupa locul I pe motive de...Camera Deputatilor?"! Cu alte cuvinte NU ESTE VORBA DESPRE AFIRMATII! Am pus doua intrebari! ATAT! Asa cum m-am priceput eu, cu "gramatica mea elementara"!
Postat 04 Ianuarie 2015, 01:04 de TDS
@TDS
ce ma face sa cred ca sunteti un el? este chiar gramatica elementara, ,,un TDS doi TDS, genul masculin, e simplu. In postarea mea am spus ca, exemplul nu este relevant, este doar principiul, adica si in sport, dupa dvs, merge cu pile, cu spaga, cu influente si coruptie, dar este usor de caracterizat si caracterul dvs dupa postari, mereu impotriva, mereu aveti mesaj negativ, ostentativ, la orice e bun, specific unui PSD-ust. Eu sunt un sportiv si sunt apolitic, dar imi place sa citesc si cat citesc imi place sa inteleg. Parca v-as spune sa bagati mana in foc, da poate ca aveti familie si copii, mi-ar parea rau sa nu va puteti intretine familia din cauza handicapului, totusi un handicap exista, nu este vizibil, dar se intelege f usor din ceea ce postati.
Postat 03 Ianuarie 2015, 18:47 de Oradeanuldebine
erata
nevinovate!
Postat 03 Ianuarie 2015, 11:56 de TDS
intarire
@Oradeanuldebine: ce te face sa crezi ca sunt barbat? nu esti cumva chiar mami'? Daca da, stii exact cine sunt! As cam baga mana in foc ca esti F.C.! PS Mami', de ce ti-ai ascuns profilul pe FB de mine? Ca oricum nu puteam sa postez nimic pe el!Doar asa, niste mesaje nevionovcate! Ei, te anunt ca eu mai am unul de rezerva si-ti vad toate aberatiile postate! Si-ti urmaresc toata activitatea(care activitate?)
Postat 03 Ianuarie 2015, 11:56 de TDS
raspuns
@Oradeanuldebine: comparatia este chiar deplasata! adica numraul 1 la Vointa cu nr. WTA? Da-o naibii! Asa si Ina Danciu era prezentata la un moment dat drept noua Navratilova! Unu' Micle zicea asa! Si s-a ales praful de ea! Sunt de acord ca tenisul este probabil cel mai costisitor sport din lume, OK, mami lu' Denisa poseda, dar sa faci valva din clubul Vointa mi se pare AIUREA! In plus sa-i adresezi fiicei felicitari pe FB, numai o PNL-ista fara prea multa cultura(in afara celei religioase, eventual!)putea face! PS Mi-as dori sa ma fi inselat, mi-as dori ca Denisda sa ajunga in TOP 30 dar nu se va intampla! Poate doar ma-sa si eventual cativa apropiati sa creada asta!
Postat 03 Ianuarie 2015, 11:42 de TDS
@TDS
oare si Serena este nr.1 WTA pt ca USA este putere mondiala nr.1? si Sharapova este nr.2 pt ca Putin a creat tensiuni internationale? ori Simona noastra este nr. 3 pt ca Tiriac este membru in Federatia Internationala de Tenis? Comparatia nu este relevanta, dar principiul este, ce spuneti dl TDS? Trebuie sa va informez ca sportul se joaca pe puncte si ele insumate dau un rezultat care apoi se plaseaza intre-un clasament si politicul ori socialul, ori starea natiunii sau incalzirea globala nu afecteaza pozitia ori clasamentul. An nou fericit!!
Postat 03 Ianuarie 2015, 09:17 de Oradeanuldebine
?
Putem afla si noi rezultatele Denisei? Sau poate ocupa locul I pe motive de...Camera Deputatilor?
Postat 31 Decembrie 2014, 14:09 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON