URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Februarie 2012, 19:22

Clubul Crişul îşi va premia poloiştii performeri, dar îşi propune să ajute şi sinistraţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În urma performanţei echipei orădene de polo seniori CS Crişul, de a obţine în premieră calificarea pentru faza play-off a Superligii Naţionale, conducerea clubului orădean încearcă să-şi premieze sportivii. "Vom face tot posibilul pentru ca băieţii să primească o atenţie financiară, răsplata pentru eforturile depuse", au anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, directorul Ionel Bungău şi Emilian Gherdan, principalul sponsor al echipei.

După disputarea  a trei sezoane în campionatul de seniori, munca depusă la tânăra echipă de polo a clubului Crişul începe să-şi spună cuvântul, formaţia antrenată de Eugen Băjenaru ajungând între primele patru echipe ale ţării.

Datorită conjuncturii şi a nivelului la care a ajuns prima echipă a oraşului, CSM Digi, îşi îndreaptă însă, din păcate, atenţia la capitolul achiziţii către formaţiile din Bucureşti, lucru ce pare deranjant pentru cei care muncesc la clubul rival. Cel mai elocvent exemplu în acest sens este mult mediatizatul caz Marius Ţic, un portar de mare perspectivă care nu a fost cooptat în echipa prima echipă a oraşului. Mai mult, deşi i s-a promis un contract de jucător profesionist, acest deziderat întârzie.

"Cred ca băieţii noştri au făcut o treabă bună la turneul de la Arad. Sincer, presiunea a fost mare asupra noastră deoarece nimeni nu ne acorda nicio şansă iar în final bucuria a fost extrem de mare. Bineînţeles că suntem obligaţi pe viitor să le asigurăm toate condiţiile pentru ca la Crişul să se facă performanţă" a declarat directorul CS Crişul, Ionel Bungău.

La rândul său, antrenorul Eugen Băjenaru a ţinut să sublinieze dificultatea obţinerii performanţei. "A fost dificil pentru noi să jucăm două jocuri în aceeaşi zi cu adversari apropiaţi valoric. Noi avem o echipă extrem de tânără şi deocamdată suntem în faza la care formăm încă valori. Cred că ne-am depăşit statutul şi trebuie să recunoaştem că diferenţa faţă de primele trei echipe ale ţării este foarte mare", a declarat într-o conferinţă de presă organizată marţi la sediul clubului orădean, tehnicianul Băjenaru.

Pentru a evidenţia progresul din ultimii ani a celor de la Crişul, oficialii clubului orădean au ţinut să prezinte şi rezultatele obţinute în ultimele trei sezoane, de când echipa a fost înscrisă în campionatul de seniori. Astfel, dacă în urmă cu trei sezoane Crişul a acumulat doar 4 puncte, în sezonul trecut, 14, iar în acest sezon să se califice în faza play-off, după ce a acumulat 38 de puncte.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, oficialii clubului Crişul au anunţat joi că sportivii şi antrenorii din cadrul clubului, sensibilizaţi de problemele semenilor din partea de sud-est a ţării, afectaţi grav de condiţiile meteo nefavorabile, au decis să facă donaţii, la iniţiativa directorului Ionel Bungău.

Primul care a decis să conducă această "operaţiune" a fost pugilistul Rareş Macaru. De asemenea, componenţii secţiilor de atletism şi polo au hotărât ca unele dintre ajutoare să fie aduse la sediul clubului pentru ca acestea să ajungă în zonele sinistraţilor. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
bravo copii
felicitari acestor copii frumosi si profesorului bajenaru. e numai meritul lor acest rezultat. si intrebam cocota masculina de ce trebuie sa-l ajute iar pe titi?
Postat 15 Februarie 2012, 13:49 de alt suporter
mici rectificari
Laudabila intentia jurnalistilor oradeni de a prezenta un rezultat la care nimeni nu se astepta ...Totusi ar fi de dorit ca pe viitor sa verifice informatiile pe care le publica si ma refer aici, in principal, la varstele jucatorilor unde sint foarte multe greseli(Exemple: Sarkozi Gergo are 18 ani,Tiberiu Dolha are 17 ani,Alexandru Sfirle are 16 ani,Bogdan Paleacu are 15 ani,Maczko Mark are 16 ani etc...).In rest ar fi bine ,ca macar din cind in cind ,jurnalistii sportivi sa fie prezenti la cite un meci a acestor copii...
Postat 15 Februarie 2012, 09:01 de suporter
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON