URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iulie 2012, 10:55

Campioana Bihorului la fotbal juniori A1, Kinder Paleu, calificată la turneul final al campionatului naţional

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi cu un lot restrâns (doar 14 jucători au făcut deplasarea la Gherla), echipa din Paleu a făcut un turneu excelent, câştigând autoritar subgrupa din care a făcut parte. În primul meci, elevii antrenorului Călin Capotă au învins cu 5-0 Energia Negreşti, campioana judeţului Satu Mare, care cu o zi înainte câştigase în faţa celor de la Inter Cristian, câştigătoarea judeţului Braşov. Au marcat: Lele (3) şi Selegian (2).

În ultimul meci al grupei, bihorenii au trecut la pas, scor 7-0, de echipa Inter Cristian (golurile au fost marcate de către Tătar 2, Laszlo, Cătană, Selegian, Popescu şi Herle), victorie care le-a asigurat prezenţa în finala zonalei, acolo unde au dat piept cu formaţia gazdă, Atletic Club Olimpia Gherla, care a trecut în două meciuri (tur-retur) de campioana judeţului Bistriţa-Năsăud, FC Budac.

Finala a fost dominată de bihoreni, care au deschis scorul după doar două minute de joc, Cătană transformând cu siguranţă un penalty acordat de arbitrul partidei. Încurajaţi din tribune de numeroşi spectatori, gazdele au reuşit să egaleze în minutul 78, profitând de o greşeală a portarului Fazecaş.

După 90 de minute, scorul era egal, 1-1, astfel, conform regulamentului de desfăşurare a campionatului de juniori, au urmat loviturile de departajare. Tătar (Kinder) a înscris primul de la punctul cu var, fiind urmat şi de coechipierii săi, Cătană, Lele şi Mihuţ. Clujenii au egalat de fiecare dată, astfel câştigătoarea s-a decis la ultima serie. La scorul de 4-4, Laszlo a marcat pentru Kinder, iar portarul Fazekas a devenit eroul campioanei Bihorului, apărând lovitura de pedeapsă executată de jucătorul Olimpiei. Componenţii echipei Kinder Paleu au încins o horă a bucuriei pe terenul din Gherla, sărbătorind calificarea în semifinalele Campionatului Naţional.

"Sunt mulţumit de echipă. Am susţinut trei meciuri în trei zile şi am reuşit să obţinem o mare performanţă prin câştigarea turneului, deşi am avut la dispoziţie doar 14 jucători, fără a beneficia a aportul unui portar de rezervă. Finala cu Gherla a fost foarte dificilă, gazdele fiind încurajate un grup numeros de spectatori prezentţi în tirbună. Am reuşit să facem faţă şi să câştigăm la penalty-uri. Îi felicit pe copii, căci au crezut în şansa lor, au respectat indicaţiile tactice şi au realizat o mare performanţă" , a declarat Călin Capotă, antrenorul echipei Kinder Paleu.

Kinder a început cele trei meciuri disputate la Gherla în aceeaşi formulă: George Fazecaş - Ionuţ Tătar, Sergiu Cătană, Andrei Popescu, Pallag Gergo, Marian Mihuţ, Remus Paşca, Alin Herle, Valentin Selegian, Laszlo Zoltan, Dumitru Lele. În primele două partide au intrat Sergiu Solomie, Cătălin Panc şi Şerban Ionoi, în timp ce în finală a mai jucat doar acesta din urmă, care l-a înlocuit pe Herle în minutul 60.

"Aceşti copii minunaţi ne-au făcut o mare bucurie, demonstrând că la clubul nostru se poate lucra eficient şi cu rezultate. Este o performanţă de care suntem mândri şi sper să se bucure de rezultatul nostru toţi iubitorii de fotbal din Bihor. Am ajuns în careul de aşi şi abordăm încrezători turneul de la Mogoşoaia. Sperăm să continuăm seria surprizelor plăcute" , a precizat Papp Gyorgy, managerul clubului Kinder Paleu.

Conform site-ului Federaţiei Române de Fotbal, Kinder Paleu se va duela în semifinale cu Sporting Roşiorii de Vede, partida fiind programată sâmbătă, 7 iulie, de la ora 20.00. În cea de-a doua semifinală se vor duela ACS Bacău şi ACS Dănuţ Coman Piteşti. În funcţie de rezultatul obţinut, bihorenii vor juca duminică în finala mică sau finala mare a CN de juniori A1.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON