URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iunie 2017, 21:13

Bucureşteanul Andrei Dan Ducu şi timişoreanca Daniela Lavinia Torok au devenit Ironman, în urma concursului de la Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Desfăşurat sâmbătă în Oradea şi în împrejurimi, în organizarea Asociaţiei CS Xterra Bihor, în parteneriat cu Federaţia Română de Triatlon şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, singurul concurs de triatlon din România pe distanţe de Ironman, din cadrul Campionatului Internaţional de Triatlon pe distanţă lungă X-Man România a reunit la start 250 de concurenţi veniţi din 8 ţări.

Întrecerile au început dimineaţa devreme, cu proba de înot, în lacul de la Săldăbagiu, apoi au continuat cu cursa de ciclism, care a închis traficului auto pe drumul dintre Cetariu şi Cauaceu, după care concurenţii au ajuns în Parcul IC Brătianu din Oradea, unde şi-au lăsat bicicletele şi au început ultima probă, cursa pe jos, de maraton, prin centrul oraşului, până în zona Centrului de Calcul.

În proba "Individual Iron Distance Open masculin" (3800 m înot, 180 km bicicletă, 42,2 km alergare), s-a impus bucureşteanul Andrei Dan Ducu, care a realizat un timp foarte bun, stabilind un record personal, cu 9 ore, 50 de minute şi 7 secunde. Astfel a câştigat proba, dar şi-a şi apărat titlul naţional.

Pe locul II s-a clasat ungurul Peter Havas, iar pe poziţia a III-a, Andras Maier din Tg. Mureş.

La feminin a câştigat timişoreanca Daniela Lavinia Torok, care a parcurs cele trei probe în 11 ore şi 30 de minute. Pe locul II s-a situat Crina Ungureanu din Bucureşti, iar pe poziţia a III-a orădeanca Annamaria Bako.

În proba de "Half Iron distance" (1900 m înot, 90 km bicicletă şi 21 km alergare), la masculin s-a impus Mihai Baratcaru, iar la feminin, Fruzsina Szabolcsi din Ungaria.

La final, primii cinci de la fiecare categorie au fost premiaţi în bani, fondul de premiere însumând 6500 de euro, iar câştigătorul probei de  Individual Iron Distance Open a primit 600 de euro, în timp ce cel care şi-a adjudecat primul loc la

Half Iron distance a cucerit 400 de euro.

La competiţie au participat şi doi reprezentanţi ai Federaţiei Române de Triatlon, care au decernat şi titlurile naţionale în competiţiile pe distanţe lungi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON