URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Octombrie 2011, 16:06

Bihorul Beiuş a câştigat derby-ul de la Giarmata şi a redevenit lider

Bihorul Beiuş a câştigat derby-ul de la Giarmata şi a redevenit lider Adrian Anca, un antrenor mulţumit
0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Formaţia Bihorul Beiuş a revenit pe prima poziţie în clasamentul Seriei a V-a din Liga a III-a la fotbal, după cinci etape în care primul loc a fost ocupat de timişenele Millenium Giarmata şi ACS Recaş.

Formaţia pregătită de antrenorul Adrian Anca a dat lovitura decisivă pe finalul jocului pe care l-a disputat sâmbătă, în cadrul etapei a XI-a la Giarmata, pe terenul liderului, prin Vancea. Dacă anul trecut beiuşenii se băteau în zona inferioară a seriei, în acest sezon CF Bihorul are o altă faţă!

Timişenii au început jocul prudenţi şi doar lovitura de cap a lui Gideon ('13) l-a deranjat în prima repriză pe Odobasianu, portarul beiuşenilor, nevoit să respingă peste bară.

Nici bihorenii nu s-au aruncat în atac din start, astfel că toată lumea putea să se bucure de vremea frumoasă. De-abia după o jumătate de oră din meci a avut şi Ţurcaş, portarul celor de la Millenium, de furcă cu adversarii. Paina a fost aproape de gol tot cu o lovitură de cap ('36), la un minut după un şut bun al lui Tăut de la distanţă.

Ocaziile oaspeţilor s-au concretizat însă cu două minute înainte de pauză. Ţârlea a întors un fundaş gazdă, a şutat cu stângul, portarul-veteran a respins, dar mingea a ajuns la acelaşi atacant, care acum a reluat imparabil cu dreptul, deschizând scorul.

După pauză, echipa gazdă a ieşit la joc mai hotărâtă. În urma unei centrări bune a lui Dancia, fundaşul Costea nu a putut "încăleca" balonul buclucaş, iar acesta l-a lovit în mână. Centralul Stamatoiu din Moldova Nouă nu a ezitat şi a indicat punctul cu var, acolo de unde Leucă a îndeplinit o simplă formalitate ('48). Jocul s-a animat şi ambele formaţii au arătat că luptă totuşi pentru întâietatea în serie.

Nou intratul Rosenblum putea să ducă Giarmata în avantaj, dar a trimis slab cu latul din interiorul careului ('79). Băieţii lui Anca au răzbunat ocazia în minutul 86, când tânărul Vancea a reluat cu capul din corner.

Scorul final a fost 1-2 şi oaspeţii s-au bucurat alături de antrenorul lor. Adrian Anca a fost doar după gard în timpul jocului, fiind suspendat pentru vorbe dure adresate unei alte brigăzi de arbitrii.

În ciuda bucuriei mari a elevilor săi care au trecut pe prima poziţie, Anca a spus la final că Beiuşul nu-şi permite deocamdată să joace mai sus."Am reuşit să ne atingem obiectivul, trei puncte. A fost o partidă echilibrată, probabil gazdele sunt puţin frustrate pentru că au avut două-trei ocazii de a marca. Normal că băieţii sărbătoresc, am trecut pe primul loc. Nu avem obiectiv impus să promovăm, vrem formarea unei echipe competitive, vom vedea anul viitor. Nu sunt bani suficienţi să menţinem această echipă în Divizia B", a declarat Anca.

"Suntem dezamăgiţi că am pierdut, sperăm ca în retur să ne recuperăm punctele, că nu ne-au bătut după un joc extraordinar. Şi noi şi ei, am prestat un joc prost. Au avut puţin noroc la final la o fază fixă. Am avut ocazie mare la 1-1, dacă marcam sunt convins că-i băteam. Mai e mult până la final, unii jucători s-au crezut câştigători dinainte", a fost, la rându-i, declaraţia la final a lui Călin Cojocaru, antrenorul echipei Millenium Giarmata.


Giarmata - Beiuş 1-2 (0-1)
Leucă (48 -pen.) / Ţârlea (43), Vancea (86)

Millenium Giarmata: Ţurcaş - Mihălceanu, Oneţ, M. Toma, Dancia - Bungău ('88 Lukics) - M. Călin ('77 Ursachi), Leucă (cpt.), G. Codrea, Corlăţeanu ('46 Rosenblum) - Gideon. Antrenor: Călin Cojocaru

Bihorul Beiuş:
Odobasianu - Silaghi, Mureşan, Tăut, Costea - Trip, Bode ('88 Plinio), Vancea, Grozoni ('77 Paşcalău) - Paina (cpt.), Ţârlea (90 Mihoc). Antrenor: Adrian Anca


În cealaltă partidă din etapa a 11-a din Seria a V-a a Ligii a III-a la fotbal în care a fost implicată o echipă bihoreană, la Valea lui Mihai, Unirea din localitate a dispus sâmbătă de CFR Simeria cu scorul de 3-1, întregind o rundă victorioasă şi fastă a formaţiilor bihorene. Ca urmare a acestui succes, Unirea Valea lui Mihai a totalizat 12 puncte şi ocupă locul al XII-lea.

Rezultatele şi marcatorii etapei a XI-a din Seria a V-a a Ligii a III-a la fotbal:

Şcolar Reşiţa - ACS Recaş 1-0
Breşneni (89 - pen.)
Jiul Petroşani - FC Hunedoara 2-0
Fl. Şerban (30), Drida (50 - pen.)
Naţional Sebiş - Gloria Reşiţa 0-1
Ursu (58)
Millenium Giarmata - Bihorul Beiuş 1-2
Leucă (48 -pen.) / Ţârlea (43), Vancea (86)
Autocatania Caransebeş - Timişoara II 1-1
Staicu (90+2) / Ad. Popa (36)
Mama Mia Becicherecu Mic - Gloria Arad 3-0
Bâldea (12), C. Bogdan (16, 44)
Flacăra Făget - Vladimirescu 2003 2-1
Boghian (5, 60) / C. Rusu ()
Valea lui Mihai - CFR Simeria 3-1
/ Lintaru (28)

Clasament:

1. Bihorul Beiuş 11 7 3 1 16-10 24 p
2. Millenium Giarmata 11 7 1 3 16-11 22 p
3. ACS Recaş 11 6 3 2 15-7 21 p
4. Timişoara II 11 6 2 3 28-15 20 p
5. Caransebeş 11 5 4 2 16-13 19 p
6. Hunedoara 11 5 3 3 13-8 18 p
7. Şcolar Reşiţa 11 5 3 3 14-13 18 p
8. CFR Simeria 11 5 2 4 14-12 17 p
9. Jiul Petroşani 11 4 4 3 11-8 16 p
10. Flacăra Făget 11 5 0 6 16-24 15 p
11. Naţional Sebiş 11 3 3 5 10-9 12 p
12. Valea lui Mihai 11 3 3 5 11-12 12 p
13. CS Vladimirescu 11 3 1 7 15-23 10 p
14. Becicherecu 11 2 1 8 10-18 7 p
15. Gloria Arad 11 1 4 6 7-17 7 p
16. Gloria Reşiţa 11 1 3 7 6-17 6 p

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
felicitari echipei din beius
Felicitari echipei de Beius. Dupa sezoane in care echipa mai mult s-a chinuit prin liga a 3-a,anul trecut abia salvandu-se de la retrogradare, anul acesta echipa arata foarte bine. Cred ca e si meritul antrenorului. Pacat ca nu sunt bani pentru a mentine echipa in liga a 2-a , pentru ca anul acesta cred ca ar fi loc de promovare. Numai Domocos stie pentru ce sunt bani, ca pentru echipa de fotbal nu sunt, pentru oras nu.
Postat 31 Octombrie 2011, 16:55 de tom motanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON