URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Mai 2010, 14:48

Bihorul a învins, dar vestiarul fierbe! Jucătorii nu şi-au primit salariile de câteva luni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: url

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: name

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

FC Bihor a mai consemnat un rezultat pozitiv, sâmbătă, reuşind să dispună de Gaz Metan CFR Craiova cu 1-0. După ocaziile lui Ţîrcă (minutul 16) şi Bundea (minutul 28), orădenii au marcat prin Elek, în minutul 41, unicul gol al partidei. Atacantul echipei orădene a trimis cu capul, din apropierea porţii, o centrare venită de la Ţîrcă. În repriza secundă, Muscă şi Benţe (minutul 62) au fost aproape de gol, iar Sorina a nimerit bara în minutul 75.

FC Bihor a reuşit în ultimele cinci partide un bilanţ de două victorii şi trei remize, însă vestiarul stă să explodeze. Jucătorii orădeni sunt nemulţumiţi de criza financiară pe care clubul nu o poate depăşi. Prezenţi alături de antrenorul Dan Dobai la conferinţa de persă, Bundea şi Ţîrcă au semnalat nemulţumirile din vestiar, afirmând că situaţia este şi mai gravă comparativ cu prima tenativă de "revoltă", petrecută în acest retur înaintea partidei de la Deva.

"Noi ne-am făcut treaba, dar suntem neplătiţi de multe luni. Sunt jucători care nu şi-au primit banii de patru-cinci luni şi nu dorim ca situaţia să degenereze", a spus Zeno Bundea, căpitanul echipei. Al doilea căpitan, Florin Ţîrcă, a declarat: "O să apară nemulţumiri foarte mari. Avem rate, avem facturi, avem familii, soţii sau copii cărora nu le putem cumpăra un medicament dacă sunt bolnavi. Unii dintre băieţi, care nu sunt de aici, nu au bani să ajungă acasă. E clar că aşa nu se mai poate".

Degetul pe rană a fost pus de Dan Dobai care a spus: "Mie acum îmi este foame, nu peste patru luni. Noi azi am jucat. Nu mă pot detaşa de probleme, băieţilor. Au sentimente, dureri, trăiri. Nu le ridic un piedestal ca altora care au cheltuit milioane de euro, iar echipa era la retrogradare. Situaţia este gravă din punct de vedere financiar. La Centrul de Copii şi Juniori sunt antrenori, colegi de-ai mei, care nu au primit salarii din luna noiembrie 2009!".

Pe de altă parte, doar patru jocuri s-au disputat sâmbătă în cadrul etapei a 27-a a seriei a doua din liga secundă. Rezultatele a două partide au fost consemnate la masa verde, după excluderea celor de la Jiul şi retragerea formaţiei Drobeta Tr. Severin, iar una dintre echipe a stat după excluderea celor de la CFR Timişoara. Alte două jocuri au fost amânate pentru 19 mai, unul fiind un derby pentru promovare: UTA - U Cluj. 


FC Bihor - Gaz Metan CFR Craiova 1-0

A marcat: Elek 41

FC Bihor: Bonta - Ţîrcă, Muscă, Tînc, Tegzeş - Chiş (78 Iambor), Bundea (80 Filip), Danci, Sorian - Elek. Benţe (73 Luca). Antrenor principal: Dan Dobai.

Gaz Metan CFR: Râmniceanu - Firoiu, Irimescu, Cruşoveanu, Preda - Niţă (56 Surugiu), Stanciu, Rioşeanu, Mitroi (73 Neacşa) - Lăpădat (60 Trifu), Vigariu. Antrenor principal: Ionel Gane.


Liga 2. Etapa 27. Rezultate

FC Bihor - Gaz Metan CFR Craiova 1-0
Silvania Şimleu - FC Argeş 1-0
Dacia Mioveni - FCM Târgu Mureş 2-0
CSM Râmnicu Vâlcea - Mureşul Deva 3-1
FC Baia Mare - Drobeta Tr Severin 3-0 - la masa verde
Jiul Petroşani - Arieşul Turda 0-3 - la masa verde

Minerul Lupeni a stat.
Partidele UTA - U Cluj şi Fortuna Covaci - CS Otopeni s-au amânat.
UTA şi CS Otopeni au jucători la lotul naţional de juniori U 19 iar regulamentul le permite să-şi amâne jocurile atâta timp cât nu se pot baza pe aceşti jucători din motive obiective.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
da
baietii merita banii, au obtinut niste rezultate bune in ultimele meciuri P.S.: DATI-LE BANII
Postat 02 Mai 2010, 23:43 de fanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON