URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iunie 2017, 15:24

Bihorenii au obţinut rezultate bune la Campionatul Mondial "Dance Star - World Dance Masters" din Croaţia (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dansatorii bihoreni de la Unique Dance Studio şi-au adjudecat patru clasări pe podium la întrecerile Campionatului Mondial "Dance Star - World Dance Masters", competiţie care s-a desfăşurat săptămâna trecută la Porec, în Croaţia şi unde au fost prezenţi peste 7000 de dansatori, veniţi din peste 55 de ţări.

Astfel, echipa Clevers Marghita a câştigat proba formaţiilor de juniori de la categoria Urban Dance Styles, Unique Dance Crew a luat locul II la categoria MTV Comercial Adulţi, Mini Unique s-a situat pe poziţia a III-a la categoria MTV Comercial - Grup Juniori, iar Szentyobbi Vivien s-a situat tot pe locul al III-lea în cadrul categoriei MTV Comercial Adulţi - Solo Female.

De menţionat că Unique Dance Studio (UDS) este un club de dans ce a luat naştere în 2001 şi unde trupele aparţinătoare, precum Unique Oradea şi Clevers din Marghita, şi-au început cariera.

Deşi aflate în oraşe diferite, fiecare trupă, cu propria sa istorie, se bucură şi se mândreşte de rezultatele obţinute până în prezent.

"În spatele tuturor acestor rezultate, a efortului şi a muncii, a acestei mari familii ce s-a creat de-a lungul timpului, şi care dispune de mai bine de 100 de elevi ce îşi împărtăşesc visul stă coregrafa Pasan Simon Noemi. Ea este cea, care, foarte motivată a pornit în crearea acestui club, dorind performanţă şi reuşind cu timpul să îi apropie mai mult pe dansatori decât o făcea dansul, să lege prietenii pe viaţă, să-i înveţe să fie responsabili şi să aibe grijă unii de ceilalţi. Noemi este singurul coregraf din România care a reprezentat cu continuitate ţara la fiecare concurs şi campionat organizat peste hotare, sub egida Federaţiei "International Dance Organization", în cadrul căreia deţine funcţia de vicepreşedinte", a declarat Ciprian Pasan, preşedintele Unique Dance Studio Oradea.

Coregrafa a încercat mereu să fie cât mai originală în toate coregrafiile ei, iar anul acesta şi-a împlinit un vis la care toţi coregrafii visează: formaţiile antrenate de ea au participat la Campionatele Europene şi Mondiale ce au fost organizate dincolo de greniţele ţării, iar rezultatele au fost pe măsură.

Membrii Unique Dance Studio Oradea au câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale, colaborează cu artişti români cunoscuţi şi participă la evenimente televizate, "contaminându-i" pe cei prezenţi cu energie, pasiune pentru dans şi dragoste pentru viaţă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON