URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Noiembrie 2013, 18:01

Baschetbaliştii orădeni, gata de debutul din cupele europene

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După jocurile din deplasare de săptămâna trecută de la Piteşti şi Bucureşti, încheiate cu victorii clare în faţa argeşenilor de la BCM U şi a constănţenilor de la Farul, baschetbaliştii orădeni de la CSM îşi îndreaptă atenţia asupra jocului de debut din cupele europene.

Marţi, elevii antrenorului Cristian Achim vor evolua în Ungaria, la Paks, în compania formaţiei locale Atomeromu, în prima etapă din faza grupelor competiţiei FIBA EuroChallenge. Echipa orădeană a avut programată plecarea în Ungaria în cursul dimineţii de luni.

Înaintea deplasării, Cristian Achim, antrenorul principal al echipei CSM Oradea, a prefaţat confruntarea cu Atomeromu Paks, contând pentru runda inaugurală în FIBA EuroChallenge, însă a evaluat şi parcursul de la începutul oficial al sezonului competiţional 2013-2014.

"În mod cert este un început foarte bun de sezon pentru noi. Având în vedere numărul foarte mare de schimbări din lotul de jucători nu m-aş fi gândit că vom pierde doar un meci după nouă jocuri oficiale. Urmează debutul absolut în cupele europene pentru noi. Vrem să mergem la Paks cu încredere foarte mare. Indiferent împotriva cui jucăm, de numele sau nivelul adversarului care ne stă în cale, vom încerca să câştigăm. Dacă vom putea sau nu, vom vedea la faţa locului, la ora fiecărui meci în parte", a afirmat tehnicianul orădean.

Referitor la primul meci din EuroChallenge, Cristian Achim a făcut următoarele precizări: "Paks este o echipă care, la fel ca şi noi, are o singură înfrângere. Sunt pe primul loc în clasamentul din ţara vecină. Alcătuiesc o echipă foarte solidă. De asemenea, au adus de curând un nou jucător, un american. Este o echipă obişnuită cu primele locuri ale clasamentului şi cu fazele superioare ale campionatului maghiar. Cu siguranţă va fi un meci încrâncenat. Consider că avem şansele noastre".

În ceea ce priveşte situaţia medicală a jucătorilor săi, antrenorul CSM-ului a declarat: "Avem o mulţime de probleme. Sperăm că până la ora jocului măcar o parte din ei vor fi apţi. Rareş Paşca a făcut o entorsă, iar Rade Markovic are dureri la spate. Ei doi nu s-au antrenat la prima şedinţă după revenirea din deplasarea de la Piteşti-Bucureşti. De asemenea, Subotic are dureri la umăr de pe urma unui contact consemnat la meciul cu Piteştiul. El se antrenează cu echipa, dar cu dureri. Sperăm să reuşim să ne recuperăm până la ora meciului din Ungaria".

La rândul său, managerul CSM Oradea, Şerban Sere, a vorbit despre situaţia actuală a echipei roş-albastre la startul aventurii în cupele europene. El se declară mulţumit de bilanţul bihorenilor în actuala ediţie de campionat, însă a precizat că este loc de mai bine din punct de vedere al jocului prestat.

"Ca rezultate eu zic că stăm foarte bine. Mă bucur că în această fază ne aflăm în situaţia actuală având în vedere că încep cupele europene şi ne aşteaptă un program foarte dificil. Pe de altă parte trebuie să recunoaştem că mai avem de lucru la relaţiile de joc, care în anumite momente suferă. Cred că mai avem de lucru pentru a fi constanţi în joc preţ de 40 de minute pe meci", a spus Sere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON