URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 August 2015, 19:22

Baschetbaliştii orădeni au pierdut primele amicale din această vară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa orădeană de baschet masculin CSM Universitatea a disputat în weekend, la Tg. Jiu, primele jocuri amicale de verificare din această vară. Formaţia orădeană, antrenată de Cristian Achim, a participat la turneul dotat cu Cupa Energia, unde a disputat două jocuri, ambele pierdute.

Evoluţie modestă

Mai întâi, CSM U Oradea a evoluat în compania celor de la U BT Cluj-Napoca, în faţa cărora a cedat cu scorul de 69-76.

În acest prim joc, tehnicianul Cristian Achim a optat pentru o formulă de început cu Franklin, Mandache, Barnette, Lucic şi Nuhanovic. Jocul a demarat modest, cu multe erori de concentrare pentru bihoreni. Adversarul a profitat şi s-a desprins graţie unui nivel agresiv de apărare, pe tot terenul. CSM a terminat primul act în handicap de nouă puncte, scor 13-22.

Debutul secvenţei a doua a consemnat reuşite de la distanţă din partea lui Markovic şi Ţibîrnă. Oradea a continuat apoi să aibă probleme la controlul mingii pe fondul eficienţei defensive practicate în continuare de Cluj. Totuşi CSM U a marcat de mai multe ori pe tranziţie, însă din punct de vedere defensiv replierea nu a fost la fel de bună. Astfel, sfertul al doilea s-a încheiat cu scorul de 32-43.

Sfertul al treilea a demarat mai bine pentru CSM U din punct de vedere ofensiv. Barnette a accelerat ritmul de joc, pentru ca tot el şi Mandache să eleveze nivelul de apărare al echipei. La intrarea în secvenţa decisivă, scorul a fost 55-57, după un coş cu fault şi liberă transformată semnate Ţibîrnă, dar Clujul a replicat de la linia de pedeapsă.

Secvenţa decisivă a demarat cu un joc eficient de apărare din ambele părţi. Direct proporţional cu acest lucru s-au consemnat şi mai multe greşeli în jocul de construcţie, dar şi la finalizare. Paşca a adus totuşi CSM-ul în avantaj, după o finalizare cu mâna stângă. Replica a venit de la mare distanţă în trei rânduri şi Clujul s-a desprins din nou pe tabela de marcaj la jumătatea secvenţei decisive. Ofensiva CSM-ului nu a mai strălucit pe finalul confruntării, iar Nuhanovic a fost descalificat pentru cinci greşeli personale. Clujul a gestionat finalul jocului şi s-a impus la capătul unui joc antrenant, în care antrenorii au avut posibilitatea să constate anumite lucruri ce trebuie îmbunătăţite sau reglate în continuare.

Conform site-ului csmoradea.ro, principalii marcatori ai CSM-ului în acest meci au fost: Lucic cu 16 puncte, Barnette cu 13 puncte şi Ţibîrnă, cu 10 puncte marcate.

"Rotiri" orădene

Apoi, a doua zi, CSM-U Oradea a încheiat participarea la Cupa Energia cu un meci disputat în compania amfitrionilor. Meciul a avut loc duminică, la Sala Sporturilor din Târgu-Jiu şi s-a încheiat cu victoria Energiei, cu scorul de 86-80.

Spre deosebire de meciul desfăşurat în urmă cu o zi înainte, staff-ul tehnic al CSM a optat pentru alte alcătuiri de joc. Roş-albaştrii au intrat pe parchet cu Franklin, Barac, Barnette, Lucic şi Ţibîrnă. Primul jucător trimis în teren pe parcursul meciului a fost Markovic, iar apoi au fost utilizaţi, Popescu, Mandache şi Nuhanovic.

Oradea a început mai bine şi s-a instalat la conducere, scor 12-4, după cinci minute de joc. Bihorenii au continuat să controleze situaţia pe tabela de marcaj, însă Energia a încheiat primul act cu un coş de trei puncte pe sirenă pentru a strânge la 21-20.

În sfertul al doilea, cele două echipe s-au succedat la conducere. CSM-ul a avut mai multă grijă la controlul mingii, aceasta fiind una dintre temele urmărite în această partidă, însă numărul acestor erori a fost în continuare destul de mare. Pe finalul reprizei s-a consemnat o accidentare la ureche pentru Nuhanovic, el având o rană deschisă în urma unui contact cu adversarul. Slovenul a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar a revenit în repriza a doua pe parchet, purtând un bandaj. Energia a terminat repriza în avantaj, scor 41-42.

Formaţia gorjeană s-a menţinut în avantaj şi s-a desprins în secvenţa a treia pe fondul impreciziei la aruncările de pe semicerc executate de jucătorii CSM-ului. De asemenea, au existat destule aruncări libere irosite de roş-albaştri. Din punct de vedere defensiv au existat momente foarte bune, dar şi câteva în care rapizii fundaşi ai Energiei au reuşit să se apropie de coş pe acţiuni individuale, purtate în viteză. La intrarea în secvenţa decisivă scorul era de 51-61.

Secvenţa a patra a demarat mai bine pentru gazde. CSM-ul a continuat să-şi exerseze acţiunile colective pe faza de apărare, "capitol la care mai este, fireşte, mult de lucrat, mulţi dintre jucători fiind în proces de înţelegere al acestui sistem", după cum precizează conducerea clubului orădean.

Dani Popescu şi Rade Markovic şi-au reglat tirul de la distanţă, finalizând la capătul unor acţiuni colective, iar nivelul de apărare al orădenilor s-a înăsprit, împreună cu precizia la linia de pedeapsă. Gazdele au izbutit o aruncare de trei puncte şi o recuperare ofensivă de pe urma căreia au mai pus două puncte pe tabela de marcaj pentru a se impune. De notat că CSM a optat să joace şi finalul meciului în altă alcătuire faţă de jocul anterior.

Principalii marcatori ai orădenilor, î această partidă au fost: Franklin, cu 13 puncte, Popescu, autor a 11 puncte, Markovic şi Nuhanovic, cu câte 10 puncte. În total, au fost nouă marcatori pentru Oradea în această partidă. Sean Barnette a fost descalificat însă pentru cinci greşeli personale în ultimul minut al meciului.

Roş-albaştrii vor disputa următoarele cinci partide, toate de pregătire, la Arena Antonio Alexe.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON