URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Octombrie 2014, 16:44

Baschetbaliștii de la CSM U Oradea speră să se reabiliteze duminică, la Sibiu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După înfrângerea clară de la Cluj, de săptămâna trecută, baschetbaliştii orădeni ai echipei CSM U vor încerca să se reabiliteze în etapa din acest sfârșit de săptămână, cea cu numărul 4 din Liga Națională, când vor disputa la Sibiu jocul din compania formației locale, CSU Atlassib.

Meciul pe care vicecampioana României, CSM Universitatea îl va disputa pe terenul echipei care a eliminat-o din Cupa României, CSU Atlassib Sibiu, va avea loc duminică și va începe de la ora 17:30, partida urmând a putea fi vizionată în direct la Digi Sport 3 şi Digi 24 Oradea.

Deși se confruntă în continuare cu probleme de efectiv, echipa orădeană speră să se revanşeze de această dată în faţa sibienilor, în fața cărora au cedat de două ori în optimile de finală ale cupei.

Marele absent al orădenilor din jocurile primelor trei etape, Guţoaia, şi-a reluat antrenamentele şi a și evoluat chiar în meciul echipei a doua a CSM U Oradea, din Liga I, cu U BT II Cluj-Napoca, însă nu este refăcut la potenţialul obișnuit din punct de vedere fizic.

Pe lângă pivotul Bogdan Ţîbîrnă, care va absenta mai multe luni, Daniel Popescu a mai acuzat probleme la tendonul lui Ahile.

"Nu este debutul de sezon pe care echipa l-a plănuit sau și l-a dorit. Am pornit încet în acest campionat, dar muncim la antrenament pentru a ne îmbunătăți jocul și cred că facem progrese de la o zi la alta. Întâlnim o echipă bună. Am jucat deja împotriva Sibiului de două ori, am pierdut în ambele partide la câte două puncte în circumstanțe diferite după modul de desfășurare al jocului. Așadar, știm că suntem în fața unui meci greu. Dincolo de aspectele specifice unui astfel de meci, care ne-au fost aduse la cunoștință, trebuie să intrăm concentrați în meci și să menținem acest nivel pe tot parcursul partidei. Trebuie să respectăm ceea ce plănuim și dacă vom face acest lucru preț de 40 de minute cred că putem să câștigăm", a declarat Marcus Hatten, conducătorul de joc al echipei CSM-U Oradea.

Referitor la situația accidentărilor și problemelor medicale din cadrul echipei, Hatten a precizat: "Nu are nicio importanță cine este accidentat, bolnav și nu joacă sau o face la capacitate scăzută. Nimănui nu-i pasă de accidentări. Tuturor le pasă de rezultat. Noi suntem cei care trebuie să găsim soluțiile de a aduce victoria. Atmosfera este bună în cadrul echipei. Consider că acest lucru este important având în vedere accidentările și problemele medicale cu care ne confruntăm de ceva timp. Suntem hotărâți să ne elevăm nivelul de implicare și să facem tot ce putem pentru a termina meciul învingători. Până la urmă sportul se rezumă la rezultate."

În sezonul trecut, CSM U Oradea şi CSU Atlassib şi-au împărţit victoriile. Orădenii au câştigat la Sibiu cu 91-74, dar CSU Atlassib s-a impus pe terenul orădenilor, cu scorul de 84-75.

Partida de duminică, CSU Atlassib - CSM U Oradea va fi condusă de o brigadă de arbitri formată din Laurenţiu Grigoraş, Bertalan Istvan și Dragoş Nicolae, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Romi Stănciulescu.


Programul etapei a IV-a a Ligii Naționale la baschet masculin:

Sâmbătă:

Ora 16.30 Timba Timișoara - Universitatea Cluj
Ora 18.45 SCM U Craiova - U BT Cluj (Digi Sport)
Ora 20.30 Steaua CSM Eximbank - CSU Asesoft Ploiești (Digi Sport)

Duminică:

Ora 17.30 CSU Atlassib Sibiu - CSM U Oradea (Digi Sport)
Ora 17.30 BC Timișoara - BC Mureș
Ora 18.00 BCM U Pitești - Gaz Metan Mediaș


Clasament:

1. CSU Asesoft Ploiești 3/0 6
2. CS Energia Tg Jiu 2/1 5
3. SCM U Craiova 2/1 5
4. BCM U Pitești 2/1 5
5. U Banca Transilvania 2/1 5
6. Steaua CSM Eximbank 2/0 4
7. BC Mureș Tg. Mureș 1/2 4
8. BC Timișoara 1/2 4
9. CS Gaz Metan Mediaș 1/2 4
10. CSM U Oradea 1/2 4
11. CSU Atlassib Sibiu 1/1 3
12. Universitatea Cluj-Napoca 0/3 3
13. BC Timba Timișoara 0/2 2

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON