URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Decembrie 2014, 23:05

Baschetbaliştii de la CSM U Oradea au pierdut cu 94-99 meciul cu BCM U Piteşti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM U Oradea au pierdut la o diferenţă de cinci puncte, cu scorul de 94-99, jocul pe care l-au disputat sâmbătă seară la Piteşti, în compania formaţiei locale BCM U, din cadrul etapei a XI-a a campionatului Ligii Naţionale.

Formaţia orădeană a început foarte bine partida şi după primul sfert conducea cu scorul de 25-16. Evoluţia excelentă a elevilor antrenorului Cristian Achim a continuat, în special din faza ofensivă, şi în următoarele 10 minute, astfel că la pauza mare CSM U Oradea conducea cu scorul de 52-42.

În partea a doua a jocului situaţia s-a schimbat însă. Mult mai determinată, echipa gazdă a început să recupereze din diferenţă şi după ce la finele sfertului III s-a apropiat pe tabelă la patru puncte, scor 65-69, în ultimele 10 minute a reuşit să înscrie puncte importante, 34 la număr, faţă de doar 25 ale bihorenilor, ceea ce la final a făcut ca balanţa să încline de partea argeşenilor, care s-au impus la capătul unui meci de mare luptă, cu scorul de 99-94.

De la orădeni, Radovan Markovic a fost cel mai bun jucător în această partidă de la Piteşti, din Sala Sporturilor Trivale. În 29 minute de joc, Markovic a avut 5/7 la aruncările de trei puncte, 2/2 la cele de două puncte şi 3/3 la linia de pedeapsă pentru un total de 22 puncte. El a adăugat 3 pase decisive, 2 recuperări şi 2 intercepţii, cu trei posesii pierdute pentru 24 la eficienţă. Rade a fost liderul echipei la puncte şi eficienţă.

Aceasta este cea mai bună prestaţie stagională pentru Rade. El a stabilit, astfel, recorduri personale la puncte şi eficienţă. Totodată, Markovic a reuşit pentru a patra oară consecutiv să obţină două intercepţii. Acesta are 22 reuşite din spatele semicercului pentru un procentaj de 39%, conform site-ului clubului orădean. Marcus Hatten a fost liderul CSM-ului la pase decisive (6) şi intercepţii (3). Totodată, fundaşul american al roş-albaştrilor a fost singurul care a depăşit borna 30 în dreptul minutelor de joc (30:44).

În schimb, Mladen Pantic a fost liderul formaţiei din Oradea la recuperări (8) şi recuperări ofensive (4). În plus, pivotul bihorenilor a fost cel mai bun la +/- (6).

CSM-U Oradea a avut o rotaţie de zece jucători, cu precizarea că Lupusavei şi Paşca au avut sub 10 minute de joc. Opt dintre aceştia au punctat, iar cinci au atins ori depăşit borna 12 în dreptul punctelor marcate.

"Am discutat cu jucătorii în vestiar imediat după meci şi le-am comunicat că tot ce s-a întâmplat în acest meci trebui să reprezinte o lecţie pentru noi, de pe care trebuie să învăţăm. Pe de altă parte, să pierzi un meci în care ai înscris 94 de puncte, mai ales la un meci jucat în deplasare, este foarte dureros. Nu doresc să vorbesc despre punctele forte ale Piteştiului şi nici despre slăbiciunile acestei echipe. Le păstrez pentru mine, însă ni s-a întâmplat exact ceea ce ştiam că poate să ni se întâmple", a declarat, după partidă, Cristian Achim, antrenorul echipei CSM-U Oradea.

"Este un meci care m-a bucurat foarte tare, în special pentru că am reuşit să le facem un cadou suporterilor noştri, înainte de sărbători. Remarc în mod deosebit contribuţiile lui Kris Faber şi Nemanja Kovacevic. Poate că linia statistică a celor doi nu este tocmai impresionantă, dar de foarte multe ori încercăm să tacticizăm jocul, să practicăm un baschet elaborat şi uităm că lucrurile importante în baschetul modern sunt intensitatea şi dorinţa de victorie", a declarat, al rândul său, la conferinţa de presă de după joc, Hristu Şapera, antrenorul echipei BCM U Piteşti.


BCM U Piteşti - CSM U Oradea 99 - 94 (16 - 25, 26 - 27, 23 - 17, 34 - 25)

Sala: Trivale Pitesti

Spectatori: 1800

Arbitri: Alin Faur, Laszlo Bukuresti, Şerban Raşoga

Comisar FRB: Tiberiu Rist

Marcatori BCM U Piteşti: Jr Ronald Lovell Ross 25 puncte, Marko Sutalo 22, Stevan Milosevic 20, Krystopher Ajani Faber 12, Mirko Kovac 9, Iuri Fraseniuc 7, Iulian Orbeanu 3 şi Cezar Stănescu 1 punct.

Marcatori CSM U Oradea: Radovan Markovic 22 puncte, Daniel James Dillon 14, Marcus Isaiah Hatten 14, Ante Krapic 14, Salih Nuhanovic 12, Mladen Pantic 7, Silviu Lupusavei 6 şi Daniel Popescu 5 puncte.

Dintre celelalte partide ale etapei a XI-a din Liga Naţională la baschet masculin, se remarcă, în mod special, înfrângerea Stelei, pentru prima dată în acest sezon, tocmai pe teren propriu, în faţa celor de la Gaz Metan Mediaş. În schimb, CSU Asesoft Ploieşti s-a impus clar la Timişoara şi a preluat şefia clasamentului.


Rezultatele etapei a XI-a a Ligii Naţionale la baschet masculin:

CSU Atlassib Sibiu - SCM U Craiova 75-61
BC Timişoara - CSU Asesoft Ploieşti 79-98
BCM U Piteşti - CSM U Oradea 99-94
BC Timba Timişoara - BC Mureş Tg. Mureş 72-75
U Banca Transilvania - CS Energia Tg. Jiu 92-72
Steaua CSM Eximbank - CS Gaz Metan Mediaş 88-90


Clasament:

1. CSU Asesoft Ploieşti 9/2 20

2. Steaua CSM Eximbank 9/1 19

3. BCM U Piteşti 8/2 18

4. CSM U Oradea 6/5 17

5. CSU Atlassib Sibiu 6/4 16

6. Energia Tg. Jiu 5/5 15

7. Gaz Metan Mediaş 5/5 15

8. BC Timişoara 5/5 15

9. SCM U Craiova 4/6 14

10. U Banca Transilvania 4/6 14

11. BC Mureş Tg. Mureş 4/6 14

12. BC Timba Timişoara 1/9 11

13. Universitatea Cluj-Napoca 0/10 10

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON