URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 August 2017, 19:40

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au reunit pentru demararea pregătirilor noului sezon (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au reunit luni dimineaţă, la baza sportivă Antonio Alexe, pentru demararea pregătirilor pentru noul sezon competiţional.

Reunirea a fost urmată imediat de o primă şedinţă de antrenament, condusă de preparatorul fizic Marius Marinău.

La evenimente au participat opt jucători. Este vorba despre nou-veniţii Obie Trotter, Goran Gajovic, Nemanja Milosevic, Lucian Ţîbîrnă şi Darius Meluţ, respectiv mai vechii componenţi ai echipei Muhamed Pasalic, Bogdan Ţîbîrnă şi Sergiu Pop. Alături de sportivi, la reunire a fost prezent şi stafful tehnic şi medical, alcătuit din Cristian Achim, Milan Mitrovic şi Cristian Dan.

Antrenamentul s-a desfăşurat în întregime în aer liber şi a cuprins exerciţii fizice, respectiv alergări. "Acest tip de antrenament, împreună cu desele vizite la sala de forţă, îşi va face locul în rutina zilnică a echipei pe parcursul următoarelor săptămâni. Fără îndoială nu poate să lipsească exerciţiul cu mingea şi programul specific baschetului, însă acest aspect va trece în prim plan pe parcursul perioadei precompetiţionale", se arată într-un comunicat al echipei orădene.

"Este un nou sezon, o nouă provocare. Sunt bucuros că mă aflu aici şi sunt nerăbdător să începem activitatea. Nu am foarte multe informaţii despre CSM CSU Oradea. Este prima mea experienţă în România. Îmi amintesc de perioada în care am jucat pentru Szolnok. Am disputat atunci nişte meciuri amicale în presezon, chiar în această sală. Despre oraş nu am apucat atunci să descopăr mai multe, dar acum voi avea şi această oportunitate", a declarat Obie Trotter, noul conducător de joc al roş-albaştrilor".

"O echipă nouă pentru mine, însă nu e o ţară nouă. Cunosc totul despre echipa din Oradea, după ce am petrecut aproape trei sezoane în Liga Naţională. Am avut meciuri foarte disputate şi importante cu CSM-ul din postura de jucător al lui BC Mureş. Am pierdut finala campionatului chiar în sala din Oradea, dar acum îmi doresc să câştigăm titlul împreună. Trofeul îmi lipseşte, aşa că am un obiectiv bine definit pentru acest sezon. Mă bucur că mă aflu aici şi îmi doresc foarte mult ca suporterii să fie cel de-al 6-lea jucător. Ştiu că aproape toate meciurile se joacă cu sala arhiplină, aşa că îi aştept alături de noi. Avem nevoie de ei", a precizat, la reunire, şi Goran Gajovic, noua extremă a CSM CSU Oradea.

Cât priveşte programul pregătirilor din această vară, echipa CSM CSU Oradea se va antrena pe plan local în cursul acestei săptămâni, după care în perioada 21-29 august va intra în cantonament la Debrecen (Ungaria), locul obişnuit pentru desfăşurarea stagiului centralizat de pregătire din fiecare vară.

După cum informează conducerea clubului bihorean, la scurt timp după revenirea din cantonament se vor desfăşura şi primele jocuri de pregătire, pe teren propriu, în compania lui SCM U Craiova.

De la reunire au absentat motivat Martin Zeno (care se va alătura echipei în a doua jumătate a acestei săptămâni), Andrei Mandache şi Bobe Nicolescu (aflaţi în programul echipei naţionale de seniori a României, se vor alătura după încheierea aventurii României la EuroBasket 2017), respectiv Sebastian Ionescu (aflat în programul echipei naţionale universitare a României, se va alătura după încheierea Universiadei de la Taipei).

"Sunt foarte fericit că m-am întors la Oradea. Este ceea ce mi-am dorit pentru acest sezon. Sunt foarte optimist în ceea ce priveşte echipa. Este un nou început şi avem la dispoziţie o lună pentru a pune la punct toate detaliile, de a ne cunoaşte, pentru a stabili relaţii de joc, a găsi chimia între noi. Avem colegi noi, aşa că este nevoie de ceva timp în aşa fel încât să fim pregătiţi pentru startul perioadei competiţionale. În ceea ce îi priveşte pe noii jucători, pot să spun că pe Obie îl cunosc din Grecia, iar pe Gajo îl ştiu din România. Singura noutate pentru mine în această echipă este Nemanja (Milosevic), cu care nu m-am întâlnit în prealabil. Sunt convins că vom găsi punctele comune şi le vom exploata în folosul echipei", a declarat la reunirea de luni şi Muhamed Pasalic.

De menţionat că, în continuare, conducerea clubului şi staff-ul tehnic caută un al şaselea jucător străin care să se potrivească necesităţilor echipei şi care să se încadreze în bugetul de salarii.


Iată programul CSM CSU Oradea în acest presezon:

- 14/20 august - pregătire pe plan local

- 21/29 august - cantonament la Debrecen

- 2/3 septembrie - două meciuri amicale cu SCM U Craiova (acasă)

- 8/9 septembrie - Cupa Timişoara (la Timişoara)

- 13 septembrie - meci amical cu Szolnok Olaj KK (acasă)

- 16 septembrie - meci amical cu KK Kosice (acasă)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON