URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Martie 2018, 16:54

Au urcat pe locul 10: Luceafărul a câștigat cu 2-0 partida cu Metaloglobus București

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliștii de la Luceafărul Oradea s-au impus sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, în disputa cu Metaloglobus București, o echipă vecină de clasament, pe care au învins-o, după ce au controlat jocul. La pauză, scorul a fost egal, 0-0, iar golurile au fost marcate de Andrei Tînc și Vlad Rusu, ultimul din lovitură de la 11 metri.

Repriza I

Cu primul joc pe banca tehnică în calitate de principal, după plecarea lui Cristian Dulca la Șirneasa, a lui Cristian Lupuț, Luceafărul a început prin a controla jocul, iar în minutul 16, Cl. Codoban a trimis lobat de la 16 metri, văzându-l ieşit pe portarul advers, însă mingea s-a dus peste transversală. Apoi, în minutul 20, Vlad Rusu a scăpat singur cu portarul, a ajuns în colţul careului mic, l-a fentat în lateral şi apoi a căzut şi solicitând penalty, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. În minutul imediat următor însă, Cl. Codoban a căzut, la rându-i, în careu, la 10 metri, după un contact cu un adversar, a solicitat, de asemenea, penalty, dar arbitrul i-a acordat cartonaș galben pentru simulare.

Cei de la Metaloglobus au fost periculoși pe contraatac, iar în minutul 36 și-au creat o mare ocazie, după centrarea lui Potecea, de pe dreapta. Bilciurescu, nemarcat pe linia de 6 metri, a reluat cu capul sub transversală, însă Goia, cu un reflex senzaţional, a deviat în transversală şi şi-a scăpat echipa de gol.

Până la pauză s-a mai consemnat o singură ocazie, în minutul 41, după acţiunea pe stânga a celor de la Luceafărul. Al. Dulca i-a trimis în centru, la 16 metri, lui Codoban, care a şutat periculos, pe jos, însă portarul a respins în faţă şi apoi pericolul a fost îndepărtat.

Repriza II

În repriza a doua, Luceafărul s-a instalat și mai mult în jumătatea adversă, a avut posesia, dar ocaziile clare s-au lăsat așteptate. Mai mult, pe contraatac, oaspeții au rămas în continuare periculoși. Astfel, în minutul 67, V. Vlad i-a trimis în centru lui Stîngă, care a rămas singur cu portarul şi, din 15 metri, a şutat bine, dar Goia a respins, peste transversală.

În minutul 70 Luceafărul a reușit să deschidă scorul totuși, după o lovitură de colţ de pe dreapta. Mingea a ajuns la Vasile Pop, care a centrat perfect în faţa porţii, iar acolo, din 4 metri, Andrei Tînc a reluat cu capul în dreapta portarului.

La 1-0, jocul s-a deschis mai mult, iar în minutul 74, Cl. Codoban a primit o minge la 18 metri de poarta adversă, a întors doi adversari, a şutat cu efect, plasat, dar Geantă a scos cu efort în lateral, de lângă bară.

Apoi, în minutul 82, după o acţiune în dreapta a lui Luduşan, acesta i-a trimis în careu, la 15 metri, lui Vasile Pop, care a fost secerat de un adversar și s-a dictat penalty. Căpitanul oaspeților, Stîngă a luat galben pentru proteste, deși iniţial arbitrul a scos cartonaşul roşu, însă a revenit asupra deciziei şi i-a dat doar galben. Chiţa se luase cu mâinile de cap şi pregătea deja înlocuirea pentru a acoperi locul lăsat liber de Stîngă.

Lovitura de la 11 metri s-a executat în minutul 84, Vlad Rusu a marcat fără probleme, după ce a trimis în stânga portarului şi a înscris. Goalkeeperul Gentă sărise în partea opusă.

Ultima acțiune s-a petrecut în minutul 90, când Claudiu Codoban a fost faultat în careu, a solicitat penalty, la fel şi coechipierii săi, doar că arbitrul a considerat că a fost simulare şi i-a acordat al doilea cartonaș galben, eliminându-l.

„Am reușit să motivăm jucătorii”

„Am întâlnit o echipă foarte bine organizată, atât defensiv, cât și pe fază ofensivă. Știam că ne așteaptă un joc greu, în ciuda faptului că au fost la egalitate de puncte cu noi. Spre bucuria mea, am reușit să motivăm jucătorii, să-i capacităm la importanța jocului și îi felicit pentru lucrul acesta, că au reușit să înteleagă că e un meci important. Am avut două momente cheie, în timpul jocului, la ocaziile celor de la Metaloglobus, și țin să-l felicit pe portarul Goia, pentru prestație. Se pare că mai avem de pus la punct încă mici detalii, pe tranziția negativă, dar eu sper că lucrurile se vor așeza și ne vom deplasa la Brăila numai cu gândul să câștigăm”, a declarat, după încheierea partidei, antrenorul principal al Luceafărului, Cristian Lupuț.

După această victorie, echipa bihoreană a urcat până pe locul 10 al clasamentului și va susține săptămâna viitoare două jocuri în deplasare, mai întâi, miercuri, la Brăila, și apoi, sâmbătă, la Clinceni.


Luceafărul Oradea - Metaloglobus București 2-0(0-0)

Au marcat: A. Tînc (min. 70) și Vl. Rusu (min. 84 din penalty)

Stadion: Luceafărul (Sânmartin). Spectatori: 200

Timp: bun. Teren: bun

Luceafărul: Goia – Balea, Oros, Tînc, I. Ban – Feher (min. 57 V. Pop), Ţegle - Al. Neacşa (min. 69 Ludușan), Cl. Codoban – cpt. (min. 90 eliminat), Al. Dulca (min. 87 B. Rocha) - Vl. Rusu. Antrenor: Cristian Lupuţ

Metaloglobus: Rob. Geantă - Asanache, Caramalău, Sava, Negotei - Ant. Popa, Şt. Stîngă – cpt. (min. 85 Răileanu) - Ghenovici, Potecea, I. Roşu (min. 66 V. Vlad) – Bilciurescu. Antrenor: Alin Chiţa

Au arbitrat: Vladimir Andrei Nagy (Aiud) - Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) şi Andrei Nicolae Chiţoiu (Timişoara).

În alte două partide de sâmbătă, Academica Clinceni s-a impus cu 1-0 pe terenul celor de la Foresta Suceava, iar Știința Miroslava a câștigat, acasă, tot cu 1-0, în disputa cu CS Mioveni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON