URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Noiembrie 2014, 21:00

Au întrerupt seria negativă: CSM U Oradea a câştigat la Timişoara, cu 86-78

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Echipa de baschet masculin CSM U Oradea a triumfat sâmbătă pe terenul echipei Timba Timișoara, scor 86-78, într-un meci ce a contat pentru etapa a VI-a din sezonul regulat al Ligii Naționale. Formația „roș-albastră" a obținut astfel cea de-a doua victorie în noua ediție de campionat și întrerupe o serie de patru înfrângeri consecutive în campionatul intern.

Partida s-a derulat sub semnul echilibrului. Orădenii au terminat primul sfert în avantaj, scor 21-20, pentru ca în cel de-al doilea act să rămână în urmă la opt puncte, scor 24-32. Acest lucru s-a consemnat pe fondul acumulării a câte trei greșeli personale de către Mladen Pantic și Ante Krapic. La jumătatea întâlnirii Timba conducea cu scorul de 40-39.

Repriza a doua a demarat foarte bine pentru echipa orădeană. Jocul ofensiv extrem de eficient al lui Vujadin Subotic a permis „roș-albastrilor" să treacă în avantaj și să se desprindă la 2-3-4 posesii pe tabela de marcaj. Timba nu a cedat, însă același Subotic, dublat de către Ante Krapic, respectiv de un joc defensiv mai eficient, au permis CSM-ului să se mențină în avantaj și să se impună la o diferență de opt puncte.

Subotic a terminat meciul cu 32 puncte și 9 recuperări, Krapic a adăugat 18 puncte și 4 recuperări, iar fundașul Marcus Hatten a terminat cu 15 puncte, 5 pase decisive, 5 recuperări și 3 intercepții. De cealaltă parte, Glen Dandridge a avut 22 puncte și 8 recuperări, iar Larry Hall a terminat cu 19 puncte pentru gazde.

CSM U Oradea ajunge, astfel, la un bilanț general de două victorii și patru înfrângeri după această partidă și se situează pe locul al VIII-lea în Liga Națională după etapa a VI-a.

Fără să fie prezent la meciul din FIBA EuroChallenge de la Astana, pentru că nu a primit viza pentru Kazahstan, Vujadin Subotic a devenit principalul remarcat al lui CSM U în victoria de la Timișoara. Titularizat la poziția 3, căpitanul orădenilor a avut 34 minute de joc, perioadă în care a totalizat 6/9 la aruncările din spatele semicercului, 3/6 la cele din interiorul acestuia și 8/9 la linia de pedeapsă pentru un total de 32 la eficiență. El a adăugat 9 recuperări (două ofensive), o pasă decisivă și o posesie pierdută pentru 34 la eficiență, după cum informează clubul orădean.

Subotic devine, astfel, cel de-al doilea jucător în acest sezon la nivelul Ligii Naționale care depășește borna 30 în dreptul punctelor marcate.

"A fost o victorie foarte muncită și pentru noi extrem de importantă în condițiile actuale. Ne era necesară această victorie, am avut nevoie de ea precum de aer. Aș vrea să fac o precizare: în sfertul al doilea am jucat într-o formulă în care nu am jucat niciodată. Fără Țibîrnă, respectiv cu Pantic și Krapic având câte trei greșeli personale comise, ne-am aflat într-o situație în care nu ne-am mai aflat. În plus, nu știu dacă vom mai juca vreodată în această structură. Acest rezultat este o gură de oxigen după cele întâmplate la echipa noastră. Sper ca ghinioanele și problemele să se oprească o dată și o dată. E tot ce îmi doresc: o echipă validă, întreagă ca să putem munci, să ne putem antrena. Vreau doar să facem lucrurile firești. Guțoaia nu este la nivelul la care ne-am dori cu toții să fie. Este o situație firească după accidentarea pe care a avut-o. Cel mai bun jucător al nostru a fost în acest meci cel care nu a participat la deplasarea noastră în Kazahstan. Aș putea să spun că deloc întâmplător, Subotic fiind cel mai proaspăt jucător al nostru. Vreau să-mi felicit jucătorii și nu-mi rămâne decât să-mi doresc și să sper că vom avea o situație normală de acum încolo la echipă. De abia după acest lucru vom putea să ne batem pentru a câștiga meciuri", a declarat după meci antrenorul formației orădene, Cristian Achim.


Rezultatele etapei a VI-a a Ligii Naționale de baschet masculin:

Vineri:

BC Mureș Tg. Mureș - Universitatea Cluj Napoca 105-86

BC Timișoara - SCM U Craiova 79-73

Sâmbătă:

BCM U Pitești - U Banca Transilvania 86-79

BC Timba Timișoara - CSM U Oradea 78-86

CS Energia Tg. Jiu - CSU Asesoft Ploiești 76-79

Duminică:

Steaua CSM Eximbank - CSU Atlassib Sibiu 78-65


Clasament:

1.

CSU Asesoft Ploiești

5/1

11

2.

BCM U Pitești

5/1

11

3.

Steaua CSM Eximbank

5/0

10

4.

BC Timișoara

3/3

9

5.

SCM U Craiova

3/3

9

6.

CSU Atlassib Sibiu

3/2

8

7.

U Banca Transilvania

2/4

8

8.

CSM U Oradea

2/4

8

9.

CS Energia Tg. Jiu

3/2

8

10.

BC Mureș Tg. Mureș     

2/3

7

11.

CS Gaz Metan Mediaș     

2/3

7

12.

BC Timba Timișoara

1/4

6

13.

Universitatea Cluj Napoca

0/6

6

Următorul joc al echipei orădene de baschet masculin este programat pentru marți, cu începere de la ora 20. Acesta se va desfășura la Arena „Antonio Alexe", în compania echipei Avtodor Saratov, din Rusia. Partida contează pentru etapa a II-a din sezonul regulat al FIBA EuroChallenge. „Accesul în sală de va face pe bază de bilet, prețul unui tichet fiind de 10 lei. Posesorii de abonamente vor avea acces pe baza prezentării tichetului de sezon (card-ului ridicat de la sediul clubului)", după cum mai informează clubul orădean.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON