URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Martie 2013, 23:57

Atmosferă bună, rezultat negativ: baschetbaliştii orădeni au pierdut la 9 puncte meciul cu U Mobitelco (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Început cu stângul

Echipa orădeană de baschet masculin CSM a fost învinsă joi seară, în Arena "Antonio Alexe", de echipa U Mobitelco Cluj Napoca, în penultima etapă a sezonului regulat din Liga Naţională, amânând astfel pentru marţi, în jocul de la Craiova, deznodământul în ceea ce priveşte locul pe care-l va ocupa după cele 30 de etape, 1 sau 2.

Jocul cu clujenii a adus multă lume în tribunele Arenei "Antonio Alexe", de la simpli spectatori, suporteri înfocaţi ai echipei, până la personalităţi.

Din păcate, jucătorii CSM-ului nu au început prea bine partida, fiind conduşi cu 7-2, iar mai apoi au dat posibilitatea clujenilor să înregistreze un parţial de 9-0. Primul sfert s-a încheiat cu 21-12 pentru clujeni şi se spera ca în următoarele 10 minute jucătorii bihoreni îşi vor reveni.

Strădania gazdelor a dat ceva roade în sfertul II, când au marcat 18 puncte, dar au primit tot 21. La pauza mare s-a intrat astfel cu avantajul de 12 puncte al clujenilor, scor 42-30.

Revenire spectaculoasă

În sfertul III, situaţia s-a schimbat, însă aproape radical, cu o echipă orădeană mult mai motivată şi impulsionată de public. Astfel, CSM a reuşit 29 de puncte, timp în care a primit 20. Orădenii s-au apropiat la trei puncte înaintea ultimelor 10 minute, scor 59-62, mărind speranţele spectatorilor pentru ultimul sfert.

Cu toate că la un moment dat, elevii antrenorului Cristian Achim s-au apropiat la un singur punct, scor 61-62, echipa Clujului, foarte bună, în special la recuperare, a ştiut cum să-şi conserve şi chiar să-şi mărească avantajul, adjudecându-şi ultimul sfert cu 22-16.

Astfel, scorul final al jocului a fost 75-84, formaţia U Mobitelco impunându-se la o diferenţă de 9 puncte, după ce a arătat că a stat mai bine în teren, a fost foarte bună la recuperări şi a avut o precizie în plus la aruncări faţă de gazde.

Deznodământ amânat

În pofida înfrângerii, CSM Oradea rămâne pe prima poziţie a clasamentului şi va disputa marţi seară la Craiova ultimul meci din sezonul regulat, partidă care va deveni un fel de finală a primei părţi a campionatului. O înfrângere în Oltenia ar putea coborî echipa bihoreană pe locul II, ceea ce ar fi de nedorit, în play-off această poziţie urmând a aduce ca adversar, după toate probabilităţile, tot echipa U Mobitelco.

"Am pierdut o bună şansă de a termina sezonul regulat pe locul I în seara aceasta. Ne pare rău că nu am reuşit să câştigăm în faţa acestui public minunat. Din păcate clujenii au fost mai buni în seara aceasta şi îi felicit şi pe această cale", a declarat, la conferinţa de presă de după joc, antrenorul orădenilor, Cristian Achim.

Principalul marcator al jocului a fost Hristo Yanchev Nikolov, de la U Mobitelco, autor a 24 de puncte, în timp ce de la orădeni s-a remarcat, în mod special, Wiliam Edward Franklin, cu 19 puncte.

În pauza mare a jocului a avut loc un concurs de aruncări la coş, câştigătorii fiind recompensaţi premii ce au constat în tricouri, oferite de echipa de baschet în fotoliu rulant ASP Oradea. Tricourile oferite au avut pe faţă însemnele ASP Oradea, iar pe spate a fost inscripţionat sloganul: "un suporter adevărat e oriunde cu plăcere".

Între spectatorii prezenţi la meci s-au aflat şi cei din staff-ul tehnic al echipei de fotbal FC Bihor, în frunte cu antrenorul principal, Marian Pană.

Dintre celelalte partide ale penultimei etape a surprins în special înfrângerea clară a craiovenilor la Mediaş, precum şi victoria giurgiuvenilor la Timişoara. În schimb, CSU Ploieşti s-a impus fără probleme în faţa celor de la Timba, iar BC Mureş a câştigat la Sibiu.


CSM Oradea - U Mobitelco Cluj 75 - 84 (12 - 21, 18 - 21, 29 - 20, 16 - 22)

Sala: Arena "Antonio Alexe"
Spectatori: 2200
Arbitri: Laurenţiu Grigoraş, Fabiana Martinescu, Sorin Drugău
Comisar FRB: Marian Oprea

Marcatori CSM Oradea: Wiliam Edward Franklin 19 puncte, Milos Pesic 15, Zarko Comagic 11, Daniel James Dillon 10, Bogdan Ţîbîrnă 8, Sasha Topchov 7, Silviu Lupusavei 3 şi Nemanja Maric 2 puncte.

Principali marcatori U Mobitelco: Hristo Yanchev Nikolov 24 puncte, Dalibor Dapa 15 şi Mihail Octavian Paul 14 puncte.


Etapa a XXIX-a a Ligii Naţionale de baschet masculin:

Miercuri:

BC Timişoara - CSS Giurgiu 86-96

Joi:

CS Gaz Metan Mediaş - SCM Universitatea Craiova 101-66
BC PH Csikszereda M. Ciuc - CS BC Farul Constanţa 56-65
CSU Atlassib Sibiu - BC Mureş Tg. Mureş 74-88
BCM U Piteşti - CS Energia Rovinari 75-78
CSU Ploieşti - BC Timba Timişoara 107-85
CS Municipal Oradea - U-Mobitelco BT 75-84


Clasament:

1. CS Municipal Oradea 23/6 52
2. BC Mureş Tg. Mureş 22/7 51
3. CSU Ploieşti 22/7 51
4. SCM Universitatea Craiova 20/9 49
5. CS Gaz Metan Mediaş 19/10 48
6. BC Timişoara 19/10 48
7. U-Mobitelco BT 19/10 48
8. CS Municipal Bucureşti 16/12 44
9. CS Energia Rovinari 14/15 43
10. CSU Atlassib Sibiu 14/15 43
11. BCM U Piteşti 13/16 42
12. CSS Giurgiu 11/18 40
13. BC Timba Timişoara 8/21 37
14. CS BC Farul Constanţa 7/22 36
15. BC PH Csikszereda M. Ciuc 3/26 32
16. CS Dinamo Bucureşti 1/27 29

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON