URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Noiembrie 2014, 09:12

Victorii pentru echipele bihorene de fotbal în ultima etapă a turului de campionat din Liga a III-a

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Etapa a XIII-a a campionatului Ligii a III-a a fotbal a adus vineri pentru echipele bihorene din Seria a V-a victorii. Dacă CS Oșorhei s-a impus acasă, cu scorul de 2-0, în fața celor de la Industria Galda de Jos, în schimb, CSC Sânmartin a câștigat jocul din deplasare, de la Cluj Napoca, cu formația locală Sănătatea, cu scorul de 1-0.

CS Oşorhei a încheiat astfel, turul campionatului cu un succes mult mai clar decât îl arată scorul: 2-0 cu Industria Galda de Jos. Golurile victoriei au fost semnate de Hosu, care a reuşit o dublă, în decurs de 100 de secunde, la ambele goluri „servant" fiindu-i Cristian Andor. Scorul putea lua proporţii însă cel mai bun om al oaspeţilor, portarul Cătălin Ştef a limitat rezultatul final.

Gazele trebuiau să beneficieze e un penalty după 20 de secunde, când Ember a fost ţinut în careu de Lungu dar a amplificat căderea, iar oaspeţii şi-au creat prima ocazie a partidei în minutul 7, Câmpean trimiţând cu capul pe mijlocul porţii. Tot Galda a ratat o şansă uriaşă în minutul 20, când Baghiu, lansat de Păcurar a tras în portar din 14 metri pentru ca faza să se repete la poarta cealaltă în minutul 39 când Ovi Popa l-a găsit pe Hosu care singur cu portarul l-a făcut mare pe Ştef.

Finalul de repriză l-a găsit pe Ştef sărind din bară în bară la şuturile lui Andor din minutele 41 şi 43 şi la dubla ocazie a lui Hosu din prelungiri când a parat iar şi în situaţie de unu la unu cu atacantul bihorean. Acelaşi Ştef a avut o paradă de senzaţie în minutul 57 când a respins reluarea de cap a lui Lavricsik, din 3 metri!

100 de secunde aveau să rezolve însă ecuaţia învingătoarei. În minutul 62 Andor a croşetat trei adversari pe metru pătrat, a trimis o diagonală de 45 de metri, Hosu a preluat şi a şutat de la 16 metri în dreapta lui Ştef, mingea lovind înainte bara. Abia pusă mingea la centru, Andor a demarat pe dreapta, a centrat în mijlocul careului de unde acelaşi Hosu l-a învins pe Ştef cu o reluare de cap în stânga portarului.

Până la final Galda a avut o singură şansă de a reaprinde partida. În minutul 70 Hava a apărat în situaţie de unu la unu cu Păcurar. La rându-i, CS Oşorhei a avut pe final de joc ocazii uriaşe. Darius Costea a şutat pe sub portar dar Man a scos e pe linia porţii după o pasă a lui Ovidiu Popa, iar Andor a avut trei ocazii în prelungiri, la prima dintre ele încercând o „scăriţă" la care Ştef a avut un reflex uimitor.

„Am încheiat cu bine turul de campionat, cu un succes mult mai clar decât îl arată scorul pentru că am ratat şi azi foarte mult. Am întâlnit o echipă pe val, care venea după trei succese consecutive. Aşa cum s-a observat ne creăm foarte multe ocazii în ciuda unor probleme de efectiv. Îi felicit pe băieţi pentru tot ce au făcut în această primă parte a campionatului, au muncit, s-au dăruit şi, exceptând primele trei etape, au avut ce demonstra. Sunt foarte mulţumit de ei", a declarat, la final, Rudy Kovacs, antrenorul ehipei CS Oşorhei.

"Am avut două absenţe importante, căpitanul Medrea şi golgheterul Frenţiu, cunoscându-se acest lucru. N-am mai reuşit să ne motivăm precum în partidele precedente, cu formaţiile mai bine cotate şi a contat faptul că noi am ratat, iar oponenţii au fructificat ocaziile avute", a afirmat, la rându-i, Paul Ciucă, antrenorul celor de la Industria Galda de Jos.


CS Oşorhei - Industria Galda de Jos 2-0 (0-0)

A marcat: Hosu 62 şi 64

CS Oşorhei: Cosmin Hava - Robert Turcan, Andrei Mălaiu, Ladik Lavricsik, Marcel Hering - Andrei Magda, Gigi Ember (90 Alin Lascu) - Cristian Andor, Sorin Ban (75 Alin Moise), Alex Hosu (82 Darius Costea) - Ovidiu Popa. Antrenori: Rudy Kovacs şi Nicolae Petre.

Industria Galda: Cătălin Ştef - Al. Man, Haiduc, Căt. Ivaşcu, Cr. Ivaşcu - P. Păcurar, R. Lungu, Necreală, Baghiu (69 Dreghiciu) - Cernea (69 Coltor), Câmpean (61 Goangă). Antrenori: Paul Ciucă şi Radu Andone.

Cartonaşe galbene: Mălaiu, Ban / Man, Cătălin Ivaşcu

Arbitri: Dorian Bărzuca (Lugoj) - Călin Cimponeriu (Lugoj) şi Patricia Şamşudean (Timişoara) Observatori FRF: Ioan Hotico (Baia Mare) şi Biro Gabor (Arad)


Cealaltă formație bihoreană din competiție, CSC Sânmartin a evoluat vineri, în ultima etapă din turul de campionat al Seriei a V-a din Liga a III-a, la Cluj Napoca, pe terenul ultimei clasate, și, așa cum era de așteptat, s-a impus. Elevii antrenorului Florin Fărcaș au câștigat cu 1-0 în fața formației Sănatatea.

La pauză scorul a fost egal, iar unicul gol al jocului l-a reușit Gh. Popa, în minutul 80.

Ca urmare a acestor victorii, CS Oșorhei și CSC Sânmartin au mai urcat în clasament, formația din Oșorhei ocupând în prezent locul III, iar CSC Sânmartin fiind pe IV, ambele cu câte 23 de puncte. Metalurgistul Cugir, cu 21 de puncte, de pe locul V, are un maeci mai puțin disputat însă.

Tot vineri, în etapa a XIII-a, liderul ierarhiei, FCM Baia Mare s-a impus acasă, cu scorul de 2-0, în fața celor de la Unirea Jucu. De asemenea, echipa de pe locul II, FC Zalău a întrecut cu 3-0, pe teren propriu, gruparea Unirea Dej.


Etapa a XIII-a (ultima a turului) Seriei a V-a din Liga a III-a:

Vineri:
FC Zalău - Unirea Dej  3-0
Roghină (15), C. Cozma (46), Kinczel (83)
Sănătatea Cluj - CSC Sânmartin 0-1
Gh. Popa (80)
CS Oşorhei - Industria Galda  2-0
Hosu (62, 64)
FCM Baia Mare - Unirea Jucu      2-0
Leonte (41), M. Deac (51)

Sâmbătă, ora 14:
FCM Avântul Reghin - FC Gloria Progresul
Metalurgistul Cugir - CSM Sighetu Marmaţiei
CS Iernut - FC Arieşul 1907 Turda


Clasament:

1

FC Municipal Baia Mare

13

9

2

2

24-6

29

8

2

FC Zalău

13

8

2

3

23-16

26

5

3

CS Oşorhei

13

7

2

4

24-11

23

2

4

CSC Sânmartin

13

7

2

4

21-15

23

5

5

Metalurgistul Cugir

12

6

3

3

23-13

21

6

6

FC Arieşul 1907 Turda

12

5

4

3

20-9

19

-2

7

CSM Sighetu Marmaţiei

12

5

4

3

14-11

19

1

8

FC Gloria Progresul

12

5

2

5

18-15

17

-1

9

Industria Galda

13

4

4

5

20-24

16

-5

10

Unirea Jucu

13

4

3

6

16-16

15

-6

11

FCM Avântul Reghin

12

3

4

5

10-20

13

-2

12

CS Iernut

12

4

0

8

23-33

12

-6

13

Unirea Dej

13

1

4

8

5-21

7

-11

14

Sănătatea Cluj

13

1

2

10

11-42

5

-13

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON