URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Mai 2015, 15:00

Marius Vizer îi provoacă pe liderii sportului mondial cu un plan de reformă în 20 de puncte

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Marius Vizer, românul care conduce Sport Accord, organizaţia umbrelă a federaţiilor olimpice şi non-olimpice, este prima personalitate sportivă la nivel mondial care zguduie casta cuibărită la Comitetul Internaţional Olimpic. După cum se ştie, şeful judoului mondial a avut un discurs dur la adresa CIO şi a preşedintelui acestuia, Thomas Bach, cu ocazia Conferinţei SportAccord de la Soci (Rusia), din luna aprilie, acuzând lipsa de transparenţă a acestui ”sistem expirat, învechit, greşit”.

După discursul de la Soci, mai multe federaţii olimpice s-au retras din SportAccord, influenţate de CIO, dar Marius Vizer nu a bătut din retragere. Zilele trecute, fostul antrenor de judo orădean a solicitat o întâlnire cu CIO şi cu Asociaţia Federaţiilor Internaţionale de la Jocurile Olimpice de vară (ASOIF), clamând că sunt necesare discuţii ”deschise şi oneste în beneficiul sportului”.

Marius Vizer a avansat şi o agendă cu 20 de puncte extrem de sensibile pentru această întâlnire, toate fiind gândite în beneficiul federaţiilor internaţionale şi naţionale (olimpice şi non-olimpice), dar şi al sportivilor.

Cele 20 de puncte de pe agenda lui Marius Vizer:

1. Creşterea nivelului de împărţire a veniturilor olimpice cu Federaţiile Internaţionale, de la nivelul actual la 25%. Din această sumă, 5% la sută să fie plătite direct Federaţiilor Naţionale.

2. Crearea unui fond de sprijin al sportivilor care să funcţioneze ca un sistem de pensii pentru olimpici, bazat pe criterii de calificare stabilite cu atenţie.

3. Introducerea de premii în bani pentru sportivi la Jocurile Olimpice.

4. Reguli, criterii şi principii clare pentru: a) calitatea de membru CIO; b) Sistemul CIO; c) Selectarea şi adăugarea de sporturi şi discipline în programul Olimpic; d) Procesul de recunoaştere a Federaţiilor Internaţionale

5. Independenţă completă pentru Curtea de Arbitraj în Sport (CAS)

6. Canalul Olympic TV să fie deţinut în proporţie de 50% de toate Federaţiile Internaţionale

7. Fără discriminări împotriva sporturilor care nu sunt în Programul olimpic

8. Includerea tuturor sporturilor non-olimpice în toate programele de dezvoltare şi oportunităţile iniţiate de CIO.

9. O definiţie clară a rolurilor şi responsabilităţilor părţilor interesate în Mişcarea Sportivă pentru a evita suprapunerea eforturilor şi a agendei.

10. Garantarea de acreditare sau de bilete de acces pentru toţi preşedinţii Federaţiilor Internaţionale cu sportivi aflaţi în competiţie.

11. Permiterea tuturor Federaţiilor Internaţionale non-olimpice să facă demonstraţii înainte sau după fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice, în fiecare oraş olimpic.

12. Calitate de membru CIO pentru un reprezentant ales al fiecărei Federaţii Internaţionale Olimpice, fără discriminare.

13. Preşedinţii Federaţiilor Internaţionale să aibă dreptul de a prezenta medaliile sportivilor în timpul ceremoniilor de prezentare a Jocurilor Olimpice.

14. O mai mare implicare a Ministerelor de Sport în Mişcarea Olimpică, deoarece acestea sunt susţinătoarele financiare majore în sport şi ale competiţiilor sportive, la nivel naţional şi internaţional.

15. Permisiunea oraşelor-candidate să se prezinte Federaţiilor Olimpice şi non-Olimpice. De asemenea, principii etice clare stabilite pentru a permite membrilor cu drept de vot să viziteze oraşele-candidate.

16. Reprezentarea în procesul de votare al CIO să fie corectă, reprezentativă şi egală.

17. Transparenţă completă în privinţa consultanţilor, salariilor şi contractelor.

18. Încurajarea şi suportul complet pentru evenimentele multi-sport, în afara Jocurilor Olimpice, pentru a creşte expunerea şi oportunităţile tuturor sporturilor, asigurând o dezvoltare complementară pentru Jocuri.

19. Clarificări ale punctelor de colaborare pe proiecte şi responsabilităţi între CIO şi SportAccord.

20. Un protocol public privitor la toate punctele.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
o demisie onorabila
asadar, iata cateva motive numa bune de un ipon si de a-ti depune o demisie in mod onorabil
Postat 04 Iunie 2015, 13:12 de vg
Slugile KGB-stului Putin si a acolitilor sai.
P.S. Separatisti unguri, nu aveti nicio sansa! Sunteti niste retrograzi ramasi cu mult in urma vremurilor in care traim.
Postat 24 Mai 2015, 20:00 de Galaxy
Sluga KGB-stului Putin sa a acolitilor sai.
Sunt destui d'astia pe la Buda, in frunte cu IREDENTISTUL ORBAN VIKTOR, plus restul separatistilor unguri din Romania. Bai tampitilor, nu va opuneti unitatii euro-atlantice! Mintile voastre de borfasi nu au capacitatea sa inteleaga situatia mondiala in care ne aflam.
Postat 24 Mai 2015, 19:47 de Galaxy
Putea să ne dea cele 20 de puncte ...
... direct aşa cum i-au parvenit de la Kremlin, în limba rusă !!!
Postat 24 Mai 2015, 17:44 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON