URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Mai 2016, 20:16

Adrian Mutu se retrage! "Îmi închei cariera în fotbal"

Adrian Mutu se retrage! 'Îmi închei cariera în fotbal' foto: Libertatea.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cariera de fotbalist a lui Adrian Mutu a ajuns la final. Fotbalistul în vârstă de 37 de ani a anunţat că se retrage din fotbal, după un sezon în care a evoluat la ASA Târgu Mureş şi a încercat să prindă lotul naţionalei României pentru EURO 2016.

Anunţul a fost făcut vineri, printr-o scrisoare transmisă către ediţia din Florenţa a ziarului Corriere dello Sport, şi redată de Digi Sport, în care a făcut un rezumat al carierei şi al celor mai frumoase momente trăite în fotbal.

Supranumit "Brilliantul", Mutu a fost golgheterul echipei naţionale a României, la egalitate cu Gică Hagi (35 de goluri).  Pentru echipa naţională, Mutu a evoluat în 77 de meciuri şi a participat la două turnee finale, EURO 2000 şi EURO 2008.

Între echipele la care a evoluat se numără FC Argeş, Dinamo, Inter Milano, Verona, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Petrolul, iar din iarnă a evoluat în Liga 1, la ASA Tg. Mureş, în speranţa că va prinde un loc în lotul pentru Euro. Mutu nu a bifat, însă, decât patru prezenţe, fără a marca vreun gol, iar acum a decis să pună capăt carierei, arată Digi Sport.

Supranumit "Brilliantul" în anii săi de glorie, Mutu a fost desemnat de 4 ori cel mai bun fotbalist al României. Este singurul fotbalist român care a depăşit cota 100 de goluri marcate în Serie A TIM - 103. Mutu este pe locul 72 all-time, la egalitate cu germanul Oliver Bierhoff, Fabrizio Miccoli şi cu brazilianul Sergio Clerici, mai arată sursa citată. În afara terenului, cariera lui Mutu a fost zguduită, însă de un scandal cu consum de droguri.

"După mulţi ani petrecuţi pe terenurile de fotbal, pentru mine a venit momentul să mă opresc, să-mi închei cariera. Am trăit un vis foarte frumos şi vreau să-i asigur de imensa mea recunoştinţă pe toţi cei care m-au ajutat în viaţă şi în meseria pe care am avut-o. Un vis care a fost posibil datorită multor echipe, de la FC Argeş la Dinamo şi până la Inter, de la Verona la Parma, de la Chelsea la Juventus, de la Cesena la Ajaccio, trecând pe la Petrolul, Pune şi, în sfârşit, Târgu Mureş. În mod special, însă, vreau să mulţumesc Fiorentinei şi, în primul rând, evident, naţionalei mele, cea a României, unde sunt încă cel mai bun marcator din toate timpurile, cu 35 de goluri. Datorită lor am avut un loc în paradisul fotbaliştilor şi nu voi uita nici măcar un minut din multele meciuri jucate.

Am câştigat ceea ce am visat: dragostea oamenilor, care nu are preţ. pentru un moment, vreau să las deoparte erorile pe care le-am comis şi pentru care am plătit. Acum e loc doar pentru o fericire imensă, după o carieră plină de dragoste. Pentru asta vreau să spun mulţumesc.

Mulţumesc României: nu voi uita emoţiile trăite în ziua debutului meu, 29 martie 2000, nici eforturile pentru a ne califica la Europenele din 2008, când am marcat împotriva Italiei, învingându-l pe Gigi Buffon, unul dintre simbolurile azzurrilor.

Mulţumesc Dinamo Bucureşti, echipă alături de care, la 18 ani, am câştigat Cupa şi campionatul. Mulţumesc Parmei, alături de care am obţinut un loc 5 în clasament, la puţine puncte de locul 4, şi ne-am calificat în Cupa UEFA.

Florenţei şi Fiorentinei, în schimb, o ploaie de mulţumiri. Acel loc 5 obţinut în sciuda unei penalizări de 15 puncte rămâne un mic miracol sportiv la care am contribuit. Tuturor fanilor viola, vreau să le ofer două momente pe care le voi purta mereu cu mine: golul cu Slavia Praga, care a deschis porţile primei participări în Liga Campionilor în era Della Vale, şi doppietta reuşită în Olanda, împotriva lui PSV.

Mulţumesc din suflet tuturor pentru că aţi contribuit la transformarea în realitate a visului unui copil, care, azi, după 522 de partide cu echipele de club şi 77 de prezenţe pentru România, a decis să-şi adune toate amintirile, conştient că emoţiile vor rămâne pentru totdeauna".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON