URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 August 2017, 15:33

Surpriză! Luceafărul Oradea a remizat doar, cu 1-1, în jocul de acasă cu Sportul Snagov, din prima etapă a Ligii a II-a (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia Luceafărul Oradea a debutat cu stângul în noua ediţie a campionatului Ligii a II-a la fotbal, după ce sâmbătă, pe teren propriu, a obţinut doar un rezultat de egalitate în confruntarea din prima etapă cu Sportul Snagov.

Partida, care s-a desfăşurat pe o căldură tropicală, de aproape 40 de grade, a fost dominată clar de bihoreni, oaspeţii nepunându-şi mari speranţe pentru acest prim joc, după ce abia şi-au făcut un lot de 16 jucători cu care să vină la Oradea, iar antrenorul principal Valeriu Răchită a fost adus de doar trei săptămâni.

Cu toate că orădenii au dominat copios, ei au ratat o sumedenie de ocazii, iar partida s-a încheiat cu scorul de 1-1, pentru că aşa cum se spune în fotbal, "ocaziile se răzbună".

Jocul a început furtunos din partea bihorenilor, în minutul 8 oaspeţii respingând de pe linia porţii, după reluarea cu capul a lui C. Roşu. Apoi, în minutul următor, M. Matei a trimis cu capul în bară, iar în minutul 10, acelaşi atacant orădean, M. Matei, a reluat de la 15 metri, puţin peste transversală.

În minutul 11, căpitanul C. Roşu a scăpat singur cu portarul ilfovean, dar a trimis în acesta din interiorul careului. Trei minute mai târziu, acelaşi Roşu a reluat cu capul, din 6 metri, peste bară, după executarea unui corner.

De asemenea, în minutul 17, M. Matei a trimis din 12 metri, milimetric, pe lângă bară. Golul care plutea în aer a venit totuşi în minutul 36, când Marius Matei a fost angajat în ofensivă şi, talonat de un adversar, acesta din urmă i-a trimis prea tare portarului, iar mingea a sărit la Marius Matei, care a marcat.

În afara pauzelor de hidratare, care s-au luat din 15 în 15 minute, nu s-a mai întâmplat nimic în prima repriză, apoi, până chiar la ultima fază, în minutul 45+2, când, după o lovitură liberă de pe dreapta, executată de Paul Păcurar, Marius Matei a reluat cu capul din 10 metri, puţin pe lângă poartă.

În repriza a doua, deşi au controlat jocul, au avut posesia, au dominat, fotbaliştii orădeni nu şi-au mai creat un număr atât de mare de ocazii, dar tot au avut câteva. Ce nu s-a aşteptat nimeni s-a întâmplat însă pe final, în minutul 85, la cea de-a doua ocazie a oaspeţilor, aceştia au marcat, restabilind egalitatea. Alexandru Rusu a scăpat în careu şi a şutat la colţul lung, pe jos, mingea a lovit bara şi a intrat în palsă.

Deşi, până la final, bihorenii au asaltat poarta adversă, nu au mai reuşit să înscrie şi astfel au pierdut două puncte în meciul de debut din noul sezon oficial.

"Ne-am bătut joc de fotbal, de ocazii. Fotbalul nu iartă, le-am spus şi la pauză... În minutul 12, erau 20 de ocazii ratate, adică e ceva care depăşeşte orice imaginaţie, dar mi-am dat seama că mulţi dintre ei se vede că au jucat la nivelul de jos, nu ştiu ce înseamnă performanaţa, nu ştiu ce înseamnă sacrificiul, nu ştiu ce înseamnă inteligenţa în fotbal şi ce înseamnă răutatea asta în fotbal, pentru că hai, ratezi una, ratez doua, dar ca să ratezi cu nonşalanţă peste 20 de ocazii este mult prea mult", a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei bihorene, Cornel Ţălnar, nemulţumit vădit de ratările elevilor săi şi ratarea victoriei.


Luceafărul Oradea – Sportul Snagov 1-1(1-0)

Au marcat: M. Matei (min. 36) / Al. Rusu (min. 85)
Stadion: "Iuliu Bodola" (Oradea). Spectatori: 300. Timp: canicular. Teren: foarte bun

Luceafărul: Poiană – Balea, Al. Iacob, Andr. Cordoş, I. Ban - Ţegle, P. Păcurar (min. 60 Herghelegiu) - C-tin. Roşu (cpt.), Codoban, Bedea (min. 74 Goge) - M. Matei (min. 81 Asanache). Antrenor: Cornel Ţălnar

Sportul: Kololo - Gab. Nedelcu, V. Lica, I. Şerban, Halmache - Bg. Oancea (min. 53 Al. Ionescu), Al. Radu (cpt.), Borţoneanu, D. Munteanu (min. 90+2 D. Penescu), Buştea - L. Dobre (min. 73 Al. Rusu). Antrenor: Valeriu Răchită
Arbitrii: Vladimir Andrei Nagy (Aiud) - Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) şi Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa)


În celelalte partide din etapa inaugurală a Ligii a II-a, ediţia 2017-2018, la fotbal, s-au consemnat rezultatele:

Vineri:

ASA Târgu Mureş - Ştiinţa Miroslava 2-1

Sâmbătă:

Luceafărul Oradea - Sportul Snagov 1-1

Ripensia Timişoara - Foresta Suceava 16-0

Dacia Unirea Brăila - ASU Politehnica Timişoara 2-3

FC Argeş - Pandurii Târgu Jiu 0-0

Chindia Târgovişte - UTA Arad 0-1

Metaloglobus Bucureşti - Olimpia Satu Mare 0-1

Academica Clinceni - Dunărea Călăraşi 4-1

CS Mioveni - CS Afumaţi 4-0

AFC Hermannstadt - CS Baloteşti 3-0

În etapa viitoare, sâmbăta viitoare, Luceafărul Oradea, va evolua tot pe teren propriu, cu Ripensia Timişoara.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON