URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Septembrie 2017, 16:37

Revenire de bun augur: Luceafărul Oradea s-a impus cu 2-1 în jocul cu Chindia Târgovişte! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia Luceafărul Oradea a revenit cu victorie în campionat. Astfel, după ce săptămâna trecută se vorbea despre retragere din campionat, iar echipa nu s-a prezentat la jocul de la Piteşti cu FC Argeş, Luceafărul a revenit cu succes în campionatul Ligii a II-a, având în spate un nou investitor.

Sâmbătă, pe Stadionul Municipal Iuliu Bodola, echipa orădeană a primit replica echipei Chindia Târgovişte, de pe locul III din clasament şi cu pretenţii la promovare, iar, surprinzător, "roş-albaştrii" bihoreni au  învins, cu scorul de 2-1.

Golurile au fost marcate în prima repriză de către Cl. Codoban din penalty şi Bedea, respectiv de L. Mihai.

Jocul, care a reunit în tribunele stadionului orădean circa 900 de spectatori, a fost unul de mare luptă, cu echipa bihoreană mai periculoasă în prima repriză şi cu o dispută echilibrată în partea a doua.

Meci antrenant

Orădenii au început hotărât partida, iar în minutul 5, Cl. Codoban a reluat pe lângă poartă, de la 12 metri, după o centrare a lui C-tin Roşu. Peste alte două minute, poarta dâmboviţeană a fost în pericol, după şutul năpraznic al lui Ţegle, de la 22 de metri, scos însă de portarul Iustin Popescu, de sub transversală.

Prima ocazie pentru Chindia a apărut în minutul 14, după o lovitură liberă, executată de Vătavu, de la 20 de metri, puţin pe lângă bară.

În minutul 17, Cl. Codoban a încearcat să-l surprindă pe portarul Popescu, de la mijlocul terenului, dar fără succes, mingea trimisă de el trecând pe lângă poartă. În minutul 22, acelaşi Cl. Codoban a şutat din unghi şi Popescu scos din nou, în corner.

Scorul a fost deschis în minutul 23, când noul atacant al Luceafărului, Vlad Rusu, a fost faultat în careu, din spate, de Vătavu, iar Claudiu Codoban a transformat penalty-ul acordat de arbitrul reşiţean Dorin Voina.

Bucuria gazdelor nu a ţinut însă foarte mult, pentru că peste doar două minute, târgoviştenii au egalat. La o acţiune care nu anunţa mare lucru, mingea a ajuns la Liviu Mihai, care, de la 23 de metri l-a suprins pe portarul Gakos, cu un şut sub transversală.

Acţiunile periculoase au continuat şi în minutul 26, Luceafărul a trecut pe lângă golul doi. După o lovitură de colţ, mingea a fost trimisă în careu, Feher a reluat spre poartă, au respins fundaşii Chindiei, până la Alin Mutu, care din 7 metri a reluat puţin peste transversală.

Totuşi, până la pauză, orădenii au mai înscris o dată, în minutul 42, când Constantin Roşu a centrat de pe dreapta, pe colţul lung, Cl. Codoban a reluat în portar, mingea a ajuns la Adrian Bedea, care a marcat cu capul de la marginea careului mic.

"Victorată meritată"

În partea a doua situaţia s-a mai echilibrat, doar că nu au mai apărut ocaziile de gol. Pe tot parcursul părţii secunde au fost consemnate trei. În minutul 49, Feher a şutat de la 25 metri, peste poartă, apoi, în minutul 67 Cl. Codoban a trimis din lovitură de colţ, înalt în careu, Vlad Rusu a reluat cu capul, din 7 metri, dar peste transversală.

În replică, spre finalul jocului, când Chindia a alergat după egalare, în minutul 79, Liviu Mihai a şutat la colţul lung, de la 22 metri, dar pe lângă bară.

Jocul s-a încheiat cu victoria meritată a bihorenilor, o victorie îndelung aplaudată de publicul spectator orădean, care este şi prima din noul sezon pentru Luceafărul.

"O victorie pe deplin meritată. Sigur nu e o situaţie prea bună, pentru că am preluat echipa în această săptămână în cantonament, am făcut două antrenamente şi a venit jocul. Am întâlnit o echipă extreem de bună, cu un antrenor foarte bun şi o echipă care joacă de doi - trei ani împreună, au doar câţiva jucători care sunt noi. Pe noi ne-au interesat aceste trei puncte, pentru că şi în clasament stăm destul de rău. Ne era teamă puţin de acest joc, pentru că au fost jucători care nu s-au antrenat de o săptămână, chiar dacă au făcut ei individual, nu se compară cu un antrenament colectiv sau într-un cadru organizat. Eu, fiind şi ardelean, din Cluj, mă bucur că Oradea are încă echipă şi sperăm cu noul proiect să ajungem în prima ligă cu această echipă, chiar dacă nu în acest an pentru că acum este destul de greu, dar în fotbal totul este posibil", a declarat, la finalul partidei, noul antrenor al echipei Luceafărul, Cristian Dulca.

În altă ordine de idei, acesta a infirmat zvonurile din ultima perioadă, care o dădeau pe Luceafărul mutată la Petroşani. "Eu cred că dacă a fost preluată şi baza sportivă, se doreşte ca echipa să rămână aici", a precizat Dulca.


Luceafărul Oradea - Chindia Târgovişte 2-1(2-1)

Au marcat: Cl. Codoban (min. 23 din 11 m) şi Bedea (min. 42) / L. Mihai (min. 25)
Stadion: Iuliu Bodola (Oradea). Spectatori: 900

Luceafărul: G. Gakos – Balea, A. Mutu, Tînc, I. Ban – Feher, Ţegle (min. 81 A. Dragu) - C-tin. Roşu – cpt. (min. 89 D. Pîrvu), Cl. Codoban, Bedea - Vl. Rusu (min. 90+2 P. Chiş Toie). Antrenori: Cristian Dulca şi Cristian Lupuţ

Chindia: I. Popescu - Martac, D. Ciobotariu, Vătavu, Dumitraşcu (min. 59 Ispas) - L. Mihai, Honciu (cpt.) - Neicuţescu, Bâftoi, Crinel Stoica (min. 77 Cr. Matei) – Cherchez (min. 60 Neguţ). Antrenor: Nicolae Croitoru

Au arbitrat: Dorin Petru Voina (Reşiţa) - Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) şi Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa)


Etapa a VI-a a Ligii a II-a la fotbal:

Vineri:

ASA Târgu Mureş - Dacia Unirea Brăila 2-1

Sâmbătă:

Sportul Snagov - Dunărea Călăraşi 0-1

Olimpia Satu Mare - CS Afumaţi 0-2

UTA Arad - CS Baloteşti 2-2

Ştiinţa Miroslava - Academica Clinceni 1-2

Foresta Suceava - Metaloglobus Bucureşti 1-1

Luceafărul Oradea - Chindia Târgovişte 2-1

Ripensia Timişoara - FC Argeş 1-1

ASU Politehnica Timişoara - CS Mioveni 1-0

Duminică:

Ora 12:00 Pandurii Târgu Jiu - AFC Hermannstadt

În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va evolua în deplasare, la Bucureşti, cu Metaloglobus, sâmbătă, 9 septembrie.


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON