URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Noiembrie 2016, 20:01

Luceafărul a pierdut cu 1-2 jocul de pe teren propriu cu FC Braşov (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia bihoreană de fotbal Luceafărul Oradea a fost nevoită să se recunoască învinsă, marţi, pe teren propriu, în primul meci din etapa a XVIII-a, intermediară, a Ligii a II-a, din această săptămână.

Bihorenii au primit la Sînmartin, replica formaţiei FC Braşov, o echipă aflată pe locul III şi care luptă pentru promovare.

După un joc cu două reprize diametral opuse, după aspectul jocului, oaspeţii s-au impus cu scorul de 2-1, după ce conduceau şi la pauză cu scorul de 1-0. Primul gol al partidei a fost înscris în minutul 38 de Petre Goge. Apoi, în minutul 79, Istrati a majorat diferenţa, înscriind pentru braşoveni, pentru ca golul de onoare al gazdelor să-l reuşească P. Păcurar, cu o superbă execuţie, în minutul 86.

Prima repriză a aparţinut braşovenilor, care au pus în pericol poarta bihoreană încă din minutul 5, când portarul Pap a reţinut în doi timpi, cu emoţii, după ce iniţial a respins în lateral o minge centrară din dreapta de Răsdan şi preluată larg de Goge. Apoi, în minutul 7, Răsdan a tras de la 17 metri central, mingea a fost deviată şi s-a dus peste transversală.

Orădenii au echilibrat apoi disputa, iar în minutul 16, Ţegle a şutat puternic din partea dreaptă, de la 23 de metri, dar portarul Florin Iacob a respins în lateral. La poarta cealaltă, în minutul 24, Răsdan a preluat la 30 de metri uşor lateral dreapta, s-a întors şi a tras puţin peste transversala porţii lui Pap, care era pe minge însă.

După ce, în minutul 27, Păcurar a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, uşor lateral stânga, însă a trimis direct în zidul format din trei jucători, braşovenii au replicat prin Grigorie, în minutul 36, care a vrut să-şi aşeze mingea în careul Luceafărului, a întârziat însă şi a fost deposedat în ultimul moment, ratând şansa unui şut dintr-o poziţie bună.

Oaspeţii au continuat atacurile, iar în minutul imediat următor Stan a executat o lovitură liberă de la 25 de metri uşor lateral dreapta, a trimis plasat şi mingea s-a dus puţin peste transversală. Pap era totuşi pe minge. A venit însă minutul 38, când Grigorie i-a pasat în stânga careului pentru Goge, care a avansat până în 12 metri şi a tras puternic sub transversală, mingea după ce a lovit bara a intrat în plasă şi a deschis scorul.

După primirea golului, luceferiii au ripostat imediat, iar în minutul  41 Balla a tras bine din dreapta, Florin Iacob a fost însă atent şi a reţinut la prima bară. Apoi, în minutul 43, s-a consemnat o fază frumoasă a Luceafărului în faţa careului oaspeţilor. Păcurar a preluat şi a tras pe jos, dar Florin Iacob a plonjat şi a respins în corner.

Dacă prima repriză a aparţinut oaspeţilor, în partea a doua a dominat, dar n-a putut evita înfrângerea.

Debutul mitanului secund a aparţinut însă oaspeţilor, care, în minutul 50, au executat o lovitură de la colţ, prin Stan. După centrarea acestuia, Leca s-a înalţat perfect la 5 metri, la bara a doua, dar a trimis cu capul peste transversală.

Din acest moment Luceafărul a început să pună presiune pe adversar, a început să-şi creeze ocazii, Astfel, în minutul 59, Roşu a reluat spectaculos, din foarfecă, din 8 metri lateral dreapta, o minge centrată din stânga, dar a trimis direct în blocajul unui adversar. Şapte minute mai târziu, Şerban a respins din faţa porţii, mingea şutată pe jos din apropiere de Păcurar. În minutul 69, acelaşi Păcurar a executat o lovitură liberă peste zid, însă şi pe lângă bara colţului scurt.

Atacurile elevilor antrenorului Cristian Lupuţ au continuat, iar în minutul 73, Feher a tras plasat de la 25 de metri, iar portarul Florin Iacob a reţinut fără probleme.

Cum de regulă, ocaziile se răzbună, aşa s-a întâmplat şi de această dată. Astfel că, în minutul 79, Goge a pătruns în careu pe stânga, a lobat peste Drăgan, a insistat şi a trimis şi peste Moga, iar Istrati a preluat şi a trimis din 6 metri la colţul lung, majorând scorul la 2-0 pentru echipa sa.

Finalul de joc le-a aparţinut în totalitate bihorenilor, iar, după ce în minutul 84 Cigan a tras puternic din marginea careului peste poarta lui Iacob, în minutul 86 Hlinca i-a pasat simplu din stânga în centru lui Paul Păcurar, care a preluat scurt şi a tras violent în vinclul din stânga lui Florin Iacob, trecându-şi în conyt un eurogol.

Cum până la final nu s-a mai întâmplat nimic, FC Braşov a câştigat la Sînmartin şi a urcat cel puţin pentru o zi pe locul II, situându-se la două puncte în spatele liderului Juventus. Luceafărul a pierdut însă  primele puncte sub conducerea lui Cristian Lupuţ.

"Am jucat astăzi cu un adversar, FC Braşov, de prima parte a clasamentului, o echipă bună, chiar foarte bună, o echipă care luptă la promovare. Noi am venit după o victorie mare la Mioveni, pot să spun o altă echipă din prima parte a clasamentului, unde am făcut un joc bun defensiv, exact ceea ce am pregătit în acea săptămână. Eu zic că ne-am ridicat la nivelul acestui joc, cu o echipă de primele două – trei locuri, chiar uneori depăşind-o. Păcat de munca băieţilor, păcat de efortul depus, păcat de jocul din repriza a doua, asta e diferenţa la echipele mari, greşeşti şi te taxează. A fost, pot să spun, un joc de Liga I", a declarat, după meci, antrenorul echipei orădene Cristian Lupuţ.

Pentru Luceafărul, meciul cu FC Braşov a fost ultimul din 2016 în faţa propriilor suporteri în campionat. În următoarea etapă, ultima a turului, bihorenii vor sta, iar apoi au deplasări la Academica Clinceni şi CS Afumaţi, în primele două runde din retur care se vor mai desfăşura în acest an calendaristic.

Ultimul joc oficial din 2016 pentru Luceafărul se va desfăşura însă în optimile Cupei României, pe 15 decembrie, acasă, cu Astra Giurgiu.


Luceafărul Oradea – FC Braşov 1-2 (0-1)

Au marcat: Păcurar (min. 86) / Goge (min. 38) şi Istrati (min. 79)

Luceafărul: Pap -Balla (Cigan 50'), Moga, Hlinca, I. Ban – Feher (Al. Sorian 78') - C-tin. Roşu (cpt.), Ţegle, Păcurar, Zs. Lukacs (Fl. Drăgan 50') – Arnăutu. Antrenor: Cristian Lupuţ

FC Braşov: Fl. Iacob (cpt.) - Băjan, I. Şerban, M. Leca, Ct. Stan - Fl. Răsdan (Răchişan 80'), Vl. Munteanu (Poverlovici 76'), P. Iacob, Goge - Grigorie (I. Popa 84') şi  Istrati. Antrenor: Cornel Ţălnar

Au arbitrat: Florin Miron (Bucureşti) - Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) şi Călin Cimponeriu (Lugoj). Arbitru de rezervă: Vlad Inoan (Floreşti – Cluj). Observatori: Dan Jiga (Bistriţa) şi Mircea Sârbu (Hunedoara).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON