URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Noiembrie 2013, 15:35

FC Bihor a pierdut jocul cu oltenii de la CSU Craiova cu 0-1 (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia orădeană de fotbal FC Bihor a pierdut sâmbătă, pe teren propriu, la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", jocul pe care l-a disputat în cadrul etapei a IX-a a Ligii a II-a.

Fotbaliştii orădeni au primit replica oltenilor de la CS Universitatea Craiova, formaţie care a reuşit să se impună cu scorul de 1-0, graţie unei execuţii a lui Andrei Sin, jucător care a marcat în minutul 71 de la 25 de metri cu un şut din lateral în vinclul din stânga al porţi apărate de Smaranda. Partida a prezentat în general o notă de echilibru, cu o uşoară superioritate a posesiei pentru olteni, dar ocaziile cele mai multe au aparţinut gazdelor.

Fazele jocului au început cu şutul lui Ovidiu Bic, din minutul 5, de la 20 de metri, reţinut de portarul Barac. În replică, în minutul 7, Cristian Ganea a tras puternic de la distanţă, dar a respins Smaranda. În minutul 11, Raymond Lukacs a căzut în careu, dar arbitrul Sergiu Popa a apreciat că a simulat şi i-a acordat cartonaşul galben.

În minutul 25, în urma unei centrări de pe stânga a oltenilor, Pleşan, din 5 metri, a reluat defectuos pe lângă poartă. Opt minute mai târziu, în minutul 33, în urma unei lovituri libere executate de Sebastian Sfârlea de pe partea dreaptă, portarul Brac a boxat din faţa lui R. Lukacs, pentru ca în minutul 38, în urma unei alte lovituri libere executate tot de pe dreapta şi tot de Sfârlea, Pătraşcu să respingă din 6 metri.

După pauză, oaspeţii au avut prima ocazie, prin Cristian Ganea, care a executat o lovitură liberă, în minutul 49, respinsă cu capul de Florin Lazăr. În replică, în minutul 50, Andrei Haş a şutat de la 23 de metri dar peste poartă.

În minutul 65, FC Bihor a ratat o ocazie uriaşă, în urma unei lovituri de colţ, execută de S. Ianc, mingea a ajuns în poziţie bună la Florin Lazăr, care din 7 metri a şutat peste poartă.

Ce nu au reuşit bihoreni, au izbutit însă oltenii, în minutul 71, printr-un şut de senzaţie a lui A. Sin, la vinclu, de la 25 de metri, şi astfel oaspeţii au trecut în avantaj pe tabelă, într-un moment de echilibru al jocului. După primirea golului, gazdele au încercat să revină, jucători au intrat în criză de timp, au cedat şi nervilor şi astfel, Dorin Mihuţ a fost eliminat în minutul 84.

Pe final de joc totuşi, orădeni puteau să înscrie, prin Ovidiu Bic, dar reluarea acestuia, ca de altfel, şi a lui Haş, din minutul 88, şi Ianc, din minutul 89, au ocolit cadrul porţii.

După victoria de la Oradea, craiovenii trec pe primul loc, în timp ce FC Bihor cu această înfrângere ajunge la -7 la adevăr şi coboară pe locul 10. "Ne-am organizat 70 şi ceva de minute, diferenţa astăzi a făcut-o o execuţie, speram ca organizându-ne bine pe faza defensivă să reuşim să îi prindem pe contraatac. Nu am reuşit acest lucru", a declarat, după joc, antrenorul orădenilor, Gheorghe Ghiţ.

"Am fost un joc foarte bun şi foarte util, de ambele părţi. Sunt bucuros că am luat cele trei puncte. Mă aşteptam la mai bine din partea băieţilor mei, dar odată cu marcarea golului şi acumularea celor trei puncte, încep să mă gândesc la meciul următor", a afirmat, la rândul său, tehnicianul oltenilor, Ovidiu Stângă.


FC Bihor Oradea - CS Universitatea Craiova 0-1(0-0)
A marcat: Andrei Sin (min. 71)
FC Bihor: Smaranda - Mihuţ (min. 83 eliminat), Fl. Lazăr (cpt.), Letan, R. Lupu (min. 77 Zs. Lukacs) - Sfârlea - Achim, Haş, Ianc, Ov. Bic - R. Lukacs (min. 61 Hadăr). Antrenor: Gheorghe Ghiţ
CS Univ. Craiova: Brac - Cârjă, Fl. Pătraşcu, Ljubinkovic, I. Stancu - Gorovei (min. 84 Dragu), Pleşan (cpt.), A. Ionescu (min. 75 Precup), Cr. Ganea - Curelea, Opriţa (min. 52 A. Sin). Antrenor: Ovidiu Stîngă
Au arbitrat: Sergiu Popa (Aiud) - Gabriel Bârjac (Zalău) şi Mihai Marius Marica (Bistriţa).


Etapa a IX-a a Seriei a II-a a Ligii a II-a:
Vineri:
UTA Arad - FC Universitatea Craiova 1-1
Sâmbătă:
Gloria Bistriţa - CS Metalul Reşiţa 1-0
CS Mioveni - ASA Târgu Mureş 1-1
CSM Râmnicu Vâlcea - FC Olimpia Satu Mare 3-0
FC Bihor Oradea - CS Universitatea Craiova 0-1
FC Olt Slatina - CS Minerul Motru 3-0


Clasament:
1 CS Universitatea Craiova 9 5 3 1 10-6 18
2 Gloria Bistriţa 9 5 2 2 11-6 17
3 Universitatea Craiova 9 4 4 1 9-5 16
4 CSM Râmnicu Vâlcea 9 4 3 2 14-9 15
5 ASA Târgu Mureş 9 3 4 2 8-6 13
6 CS Metalul Reşiţa 9 4 1 4 13-12 13
7 FC Olimpia Satu Mare 9 3 4 2 8-8 13
8 FC Olt Slatina 9 3 3 3 8-7 12
9 CS Mioveni 9 2 3 4 8-12 9
10 FC Bihor Oradea 9 2 2 5 8-12 8
11 FC UTA Arad 9 2 2 5 7-13 8
12 CS Minerul Motru 9 1 1 7 4-12 4

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Pleaca,nu-l uita pe ...
...nu-l uita pe politrucu Morcan,pleaca Ghit.pleaca nesimtit nemuric platit degeaba de cetatenii orasului...Ba daca esti barbat da-ti demisia anonim de nota 2!PLEACAAAAAAAAAAAAA!
Postat 03 Noiembrie 2013, 10:37 de gheorghe//sandor
antrenor varza
SCHIMBATI ANTRENORUL.....ANTRENOR VARZA....ADUCETI OAMENI COMPETENTI STIMATA CONDUCERE....HUUUUUUUUUUUUUU ANTRENORULUI ACASA CU EL!
Postat 03 Noiembrie 2013, 10:34 de cucu
liga 3
Mai bine scrieti tot in caseta tehnica; retrogradata fc bihor.Mai bine s-ar desfiinta. Impotentii astia mai si salariu cumva?
Postat 02 Noiembrie 2013, 19:34 de alegatoru
antrenor
Mai bine scrieti in caseta tehnica, Antrenor: NIMENI !
Postat 02 Noiembrie 2013, 16:41 de nimeni
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON