URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Octombrie 2014, 12:11

Eşec jenant: CSM U Oradea a pierdut la scor meciul de la Cluj (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii orădeni ai echipei CSM U continuă să sufere în debutul acestei ediţii de campionat. După înfrângerea pe teren propriu, suferită în faţa campioanei Asesoft Ploieşti, jucătorii orădeni au pierdut şi duminică seara, în deplasare, la Cluj-Napoca, în faţa formaţiei locale Universitatea Banca Transilvania. Şi nu oricum, ci la o diferenţă mare de puncte, gazdele impunându-se cu scorul de 94-60.

Echipa CSM U Oradea a fost încurajată din public de circa 30 de suporteri, cu steaguri, tobe şi eşarfe, care, deşi dezamăgiţi de jocul preferaţilor, i-au încurajat pe aceştia chiar şi când erau pur şi simplu "ciuruiţi" de adversari.

Fără Ţîbîrnă şi Guţoaia, elevii antrenorului Cristian Achim nu au putut face faţă echipei adverse, care după primele 10 minute conducea deja cu 25-15. Nici sfertul secund nu a fost mai bun, ba dimpotrivă, clujenii au înscris tot 25 de puncte, în timp ce orădenii au realizat doar 12, astfel că la jumătatea confruntării scorul a fost 50-27 pentru U BT.

După pauza mare, în sfertul al treilea situaţia s-a mai echilibrat, orădenii reuşind să înscrie şi ei peste 20 de puncte, mai exact, 21, însă clujenii şi-au făcut norma, cu 24 de puncte realizate.

În pauza dinaintea ultimului sfert s-a intrat cu scorul de 74-48, astfel că speranţele de revenire ale bihorenilor, în special la modul cum decurgea jocul au fost reduse. De altfel, şi ultimele 10 minute le-au aparţinut tot gazdelor, care au marcat în acest interval 20 de puncte, în timp ce CSM U Oradea a reuşit numai 12.

În acest fel, cu scorul de 94-60, U BT Cluj a obţinut o victorie reconfortantă, cea mai drastică administrată orădenilor, care nu mai reuşeşte să-şi revină după accidentările de la începutul sezonului. "Vreau să felicit echipa din Cluj. A jucat foarte bine şi a obţinut o victorie meritată. Noi am fost mai mult un partener de antrenament în această seară pentru adversar. Pe de altă parte, pe parcursul ultimelor patru săptămâni am avut nişte probleme foarte mari. Tot ce sper este ca acestea să înceteze o dată şi să ne putem desfăşura activitatea în condiţii normale", a spus tehnicianul orădenilor, Cristian Achim, după meci.

Principalul marcator al jocului a fost Darius Hargrove, autor a 20 de puncte, în timp ce de la orădeni s-a remarcat, în principal, Ante Krapic, cu 14 puncte. În clasament, după trei etape, CSM U Oradea ocupă locul al IX-lea, cu 4 puncte.


U BT Cluj-Napoca - CSM U Oradea 94 - 60 (25 - 15, 25 - 12, 24 - 21, 20 - 12)

Sala: Horia Demian
Spectatori: 2300
Arbitri: Marius Ciulin, Mircea Şerban şi Sorin Drugău
Comisar: Ion Olaru
Marcatori U BT Cluj: Darius Hargrove 20 puncte, Boris Lalovic 18, Andrei Mandache 15, Cătălin Baciu 12, Curtis Jerome Millage 9, Mihai Vlad Silvăşan 8, Nandor Kuti 4, Branko Cuic 3, Dragos Daniel Gheorghe 2, Tudor Jucan 2 şi Miljan Medvedj 1 punct.

Marcatori CSM U Oradea: Ante Krapic 14 puncte, Radovan Markovic 12, Daniel James Dillon 11, Mladen Pantic 11, Marcus Isaiah Hatten 4 Daniel Popescu 4 şi Vujadin Subotic 4 puncte.


Rezultatele etapei a III-a din Liga Naţională de baschet masculin:

Sâmbătă:
Universitatea Cluj-Napoca - Steaua CSM Eximbank 70-99
BC Mureş Tg. Mureş - BCM U Piteşti 78-85
Gaz Metan Mediaş - SCM U Craiova 96-81
CSU Asesoft Ploieşti - CSU Atlassib Sibiu 91-71

Duminică:
Energia Tg. Jiu - BC Timişoara 78-68
U Banca Transilvania - CSM U Oradea 94-60


Clasament:
1. CSU Asesoft Ploieşti 3/0 6
2. U Banca Transilvania 2/1 5
3. SCM U Craiova 2/1 5
4. BC Mureş Tg. Mureş 1/2 4
5. Steaua CSM Eximbank 2/0 4
6. BCM U Piteşti 2/0 4
7. BC Timişoara 1/2 4
8. CS Gaz Metan Mediaş 1/2 4
9. CSM U Oradea 1/2 4
10. CSU Atlassib Sibiu 1/1 3
11. Universitatea Cluj-Napoca 0/3 3
12. CS Energia Tg Jiu 1/1 3
13. BC Timba Timişoara 0/2 2

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON