URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Septembrie 2017, 08:38

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au ratat la un singur punct calificarea în turul doi preliminar al FIBA Europe Cup (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi porneau cu şanse minuscule, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea le-au dat mari speranţe  suporterilor, miercuri seară, în Arena Antonio Alexe, unde au primit replica formaţiei bulgare Balkan Botevgrad. Meciul, care a contat pentru manşa secundă a primului tur preliminar din FIBA Europe Cup, s-a încheiat cu victoria la 15 puncte a orădenilor, scor 85-70, după ce în tur au pierdut însă la 16 puncte, scor 66-82.

Partida a început foarte bine pentru CSM CSU, care şi-a adjudecat primul sfert la 11 puncte, cu 21-10, Gajovic arătând o formă foarte bună în prima jumătate. Până la pauza mare, elevii antrenorului Cristian Achim şi-au mai mărit avantajul pe tabelă cu un punct, după ce şi-au adjudecat sfertul secund cu 26-25, astfel că la jumătatea confruntării scorul partidei a fost 47-35 pentru CSM CSU.

Având deja 12 puncte avans după primele 20 de minute de joc, suporterii echipei bihorene au început să creadă că poate fi refăcută diferenţa de 16 puncte din tur.

Partea a doua a fost însă mult mai echilibrată. Sfertul III a fost câştigat de echipa bulgară, cu 23-22, iar, în acest fel, în ultima pauză s-a intrat cu avantajul de 11 puncte al orădenilor, scor 69-58.

După un început mai echilibrat, în ultima secvenţă, orădenii s-au desprins la 14 puncte, scor 75-61, când mai erau 5 minute de joc, scor 75-61. Apoi, când a mai rămas de disputat un minut şi 5 secunde, orădenii au refăcut diferenţa de 16 puncte, ajungând la 81-65 (scor care i-ar fi dus în prelungiri). Oaspeţii au marcat pentru 81-67, dar bihorenii au ripostat prin Trotter, care a marcat două libere şi a dus scorul la 83-67, când mai erau 42 de secunde de joc. Din nou, echipa bulgară a marcat 2 puncte, reducând la 83-69, cu 23 de secunde înainte de final. La rândul său, tot din două libere, cel mai eficace jucător al CSM-ului, Milosevic a înscris pentru 85-69 (scor de prelungiri, din nou), cu 20 de secunde până la ultima sirenă. Bulgarii au transformat o liberă din două, când mai erau 11 secunde şi scorul a devenit 85-70. Orădenii au avut ultimul atac, doar că Obie Trotter nu a tratat ultima fază, aşa cum şi-ar fi dorit şi antrenorul şi suporterii, iar astfel, rezultatul final a rămas 85-70 pentru CSM CSU şi un singur punct i-a despărţit pe orădeni de împingerea confruntării în prelungiri.

Totuşi, este de menţionat evoluţia mult schimbată în bine, faţă de jocul din tur, a bihorenilor, în pofida faptului că a lipsit Martin Zeno, un jucător de bază, care însă s-a accidentat serios şi va lipsi de pe parchet cel puţin două luni.

"În pofida absenţei lui Martin Zeno în cel de-al doilea meci şi a faptului că Arturas Valeika s-a alăturat programului echipei cu doar două zile înaintea celui de-al doilea meci, fără să joace în primul şi fără să se antreneze de la turneul de la Timişoara, sunt de părere că cea mai mare problemă a noastră a fost faptul că am fost nevoiţi să mutăm mai mulţi jucători pe alte poziţii decât cele naturale. Regret foarte mult ratarea calificării, dar sunt extrem de mândru pentru băieţii mei. Au arătat caracter şi au demonstrat că nu se dau la o parte oricât de dificilă s-ar anunţa misiunea. Am fost foarte aproape să anulăm deficitul din prima manşă, dar până la urmă ceva ne-a lipsit. Am avut probleme cu blocajul defensiv în ambele meciuri. De asemenea, am ratat foarte multe aruncări deschise cu oameni care de obicei nu ratează din astfel de poziţii. Partea pozitivă e că nu toţi adversarii sunt atât de atletici şi că ne-am creat situaţii clare de a marca. Eu refuz să cred că Mandache şi Pasalic vor mai avea un meci în care să termine cu 0/9 la aruncările de trei puncte având aceste situaţii de aruncare", a declarat, la finalul partidei, antrenorul principal al echipei CSM CSU Oradea, Cristian Achim.

Principalul marcator al formaţiei bihorene a fost în acest joc Nemanja Milosevic, autor a 38 de puncte, ceea ce a constituit un record pentru el. L-a urmat Gajovic, cu 22 de puncte şi Trotter, cu 11 puncte. Au mai marcat: B. Ţîbîrnă, 5 puncte, A. Mandache, 4 puncte, Valeika, 3 puncte şi Pasalic, 2 puncte.

De la oaspeţi, cel mai eficace a fost Fortenbeer, cu 19 puncte, urmat de Drooks, cu 16 puncte.

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au părăsit, astfel, destul de prematur cupele europene în acest sezon, chiar din prima fază, faţă de anul trecut, când au avut un parcurs demn de invidiat. Totuşi, există şi un fapt pozitiv în acest aspect, ei se pot concentra acum doar la competiţiile interne, campionat şi cupă, fără să mai acuze meciurile din trei în trei zile şi deplasările lungi din sezonul precedent. Rămâne totuşi de văzut, dacă aceasta este cheia succesului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
E BINE,MONCHER ?
Iaca poznă ! Adicătelea echipa în care Bolojan bagă banii ?
Postat 28 Septembrie 2017, 08:58 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON