URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Decembrie 2016, 14:27

Înotătoarea Huszar Ingrid a fost desemnată cea mai bună sportivă a clubului Crişul Oradea din anul 2016

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La sfârşit de an, şi Clubul Sportiv Crişul Oradea, unul dintre cele mai emblematice cluburi sportive bihorene, şi-a desemnat şi premiat laureaţii, pe cei mai buni sportivi din anul 2016.

Aşa cum era de aşteptat, cea mai bună sportivă de la Crişul în 2016 a fost desemnată tânăra înotătoare Huszar Ingrid, fiica fostului viceprimar UDMR al Oradiei, Huszar Istvan, sportivă care la finele săptămânii trecute a reuşit să doboare un record naţional vechi de 20 de ani care aparţinea fostei campioane olimpice Diana Mocanu.

Desfăşurată la Hotel Continental, festivitatea de premiere de la CS Crişul a reunit, pe lângă sportivii şi antrenorii clubului orădean, şi câteva personalităţi ale sportului bihorean, precum Şerban Sere (preşedintele CSM Oradea), Petruţ Drăgan (directorul DJST Bihor), Iosif Korodi (inspector DJST Bihor), cu toţii invitaţi de conducerea clubului, în semn de bună colaborare.

Directorul Clubului Sportiv Crişul Oradea, Ionel Bungău, a prezentat pentru început bilanţul pe 2016 al sportivilor clubului, rezultate care au fost obţinute de cele cinci secţii care mai beneficiază de finanţare. De-a lungul acestui an, sportivii clubului au ocupat în total 63 de locuri pe podium, au obţinut 38 de medalii la sporturile olimpice şi 25 de medalii la cele neolimpice.

La sporturile olimpice, secţia de înot a fost, de departe, pe primul loc. Din cele 38 de medalii obţinute la această secţiune, 30 au fost cucerite de înotători (7 de aur, 12 de argint şi 11 de bronz), 4 medalii au fost obţinute de secţia de polo (3 de aur, una de argint, dar şi o Cupă a României), 2 medalii au fost cucerite de secţia de atletism (argint) şi câte una de judo (argint) şi box (bronz).

La sporturile neolimpice, CS Crişul şi-a adjudecat în aces an 11 medalii de aur, 8 de argint şi 6 de bronz.

După bilanţ, s-a trecut la premierea performerilor.

Înotătoarea Huszar Ingrid, cea mai bună sportivă desemnată, a obţinut în 2016 a obţinut rezultatele:

- locul al 4-lea la 100 m bras şi 200 m bras, locul al 5-lea la 4x100 m liber cu ştafeta şi locul al 5-lea la 4x100 m mixt în cadrul Campionatului Europei Centrale desfăşurat la Kosice, unde a participat cu echipa României. Tot în cadrul acestei competiţii orădeanca a realizat un nou record naţional la 50 m bras, doborând vechiul record care îi aparţinea şi care fusese obţinut tot în acest an la Berlin

- locul I la 100 m bras, 200 m bras şi 200 m mixt în cadrul ampionatului Naţional de cadeţi disputat la Oradea

- locul I la 100 m bras şi 200 m bras în cadrul Campionatului Naţional de poliatlon. La această competiţie, Ingrid a stabilit un nou record naţional (1:12,93 minute) în proba de 100 m bras, vechiul record (1:14,02) aparţinându-i de 20 de ani campioanei olimpice Diana Mocanu. Locul al 2-lea la 50 m liber, 400 m mixt şi 4x50 m mixt ştafetă.

- locul al III-lea la 100 m liber, poliatlon, 100 m fluture şi 4x50 m liber ştafetă în cadrul Campionatului Naţional de înot.

Pe locul II în topul celor mai buni sportivi de la CS Crişul în acest an s-a situat tot o înotătoare, Ioana Buzlea, vicecampioană naţională de tineret la 200 m bras şi medaliată cu bronz la naţionalele de seniori în probele de 200 m bras bazin scurt şi 200 m bras bazin normal. De asemenea, ea a mai cucerit un bronz şi la naţionalele de juniori din aceeaşi probă.

Locul III a fost dat tot de secţia de înot, prin Mihnea Dăscălescu, care este campion naţional de cadeţi la 100 m bras şi vicecampion naţional de cadeţi la 200 m bras, 100 m liber şi 50 m liber.

Pe lângă aceştia, la sporturi olimpice au mai fost premiaţi: Ionel Oşvat (bronz la CN de box pentru seniori), Cristian Miheş (dublu vicecampion naţional de juniori III la atletism) şi Gyoker Iasmina (vicecampioană naţională de copii U11 la judo 48 kg).

La sporturile neolimpice, pe primele trei locuri s-au situat: Bianca Judea, Lila Şipoş şi Remus Buri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON