URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Decembrie 2012, 08:02

"Moşii" de la CSM le-au făcut o bucurie copiilor cu nevoi speciale (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Iniţiativa strângerii de jucării pentru copiii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă "Cristal" din Oradea, lansată de Galeria "Leii Roşii", s-a bucurat de un succes la care nici măcar organizatorii nu s-au aşteptat.

Cei aproximativ 1.800 de spectatori prezenţi la meciul cu BC Mureş, printre care şi foarte mulţi copii, au contribuit la reuşita acţiunii, donând un număr impresionant de jucării, cărţi, puzzle-uri, dulciuri, dar şi haine.

Componenţii echipei CSM, staff-ul tehnic şi conducerea clubului s-au alăturat şi ei acţiunii, donând copiilor cu nevoi speciale pachete cu dulciuri şi fructe, dar şi jucării. La finalul partidei, după ce echipa a făcut obişnuitul tur al sălii, un grup de micuţi de la CSEI "Cristal" au intrat pe parchetul Arenei Antonio Alexe, oferind jucătorilor şi staff-ului tehnic felicitări realizate de ei.

O sută de copii fericiţi

De Sfântul Nicolae, în jurul prânzului, o parte din membrii galeriei orădene şi patru jucători ai clubului CSM Oradea, Laci Lázár, Silviu Lupusavei, Bogdan Ţîbârnă şi Horia Hora, însoţiţi de Leone, mascota echipei, au făcut o vizită la cele patru locaţii ale CSEI Cristal, înmânând câte un pachet cu daruri fiecărui copil.

Prima oprire a fost la Centrul CSEI Cristal de pe strada Menumorut, unde învaţă copii cu deficienţe senzoriale şi multiple. Delegaţia CSM-ului a fost primită cu căldură de copii şi de către cadrele didactice. Picii le-au mulţumit Moşului, îmbrăcat de această dată în costum de Leu, pentru cadouri, prin două colinzi de sărbători, dar şi cu felicitări de Crăciun scrise în limbajul Braille. Vizibil emoţionaţi de primire, jucătorii şi mascota Leone au făcut poze cu micuţii, care au învăţat şi scandarea Galeriei Leiilor Roşii "CSM, CSM!".

Au urmat apoi opririle la grupele speciale integrate din cadrul grădiniţei nr. 52, 20, 54 unde sunt copii cu deficienţe locomotorii, mintale, sindrom Down şi autism. Acţiunea suporterilor CSM Oradea a adus un zâmbet pe buzele a 100 de copii care învaţă în cadrul grupelor speciale a CSEI Cristal, o parte dintre ei trăind în cadru instituţionalizat, fără a se putea bucura de dragostea părintească.

Jucători emoţionaţi

"A fost o plăcere să reprezentăm CSM-ul şi sportivii din Oradea şi să-i ajutăm pe aceşti copii minunaţi, care ne-au cântat şi ne-au aşteptat cu o felicitare", a spus pivotul de 210 cm al CSM-ului, Laci Lazar. "Copiii ne-au oferit nişte cadouri speciale, ne-au cântat, ne-au dat felicitări şi le mulţumim foarte mult pentru asta", a adăugat un alt "uriaş", Bogdan Ţîbîrnă.

Suporterii echipei CSM Oradea doresc să le mulţumească celor care au contribuit la reuşita acestei acţiuni, reprezentanţilor clubului CSM (preşedintelui Florin Birta, managerului Şerban Sere, staff-ului tehnic şi jucătorilor) şi tutror orădenilor care au donat diferite obiecte pentru bucuria celor mici, transformând ziua de Moş Nicolae într-o zi cu adevărat specială, aşa cum merită fiecare copil.

Va "ninge" cu pluşuri

Cei implicaţi în această acţiune doresc să continue seria surprizelor din luna decembrie şi vor organiza, la meciul cu SCM U Craiova, care va avea loc in jurul datei de 22 decembrie, acţiunea "Pluşurile pe teren", rugând toţi suporterii să aducă un pluş de acasă, pentru a putea aduce bucurie şi altor copii.

Detaliile vor fi date în zilele următoare pe pagina suporterilor orădeni, www.csm-oradea.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
nu se spune nevoi speciale
pe viitor ar fi bine sa stiti ca nu e CORECT sa spuneti nevoi speciale, pt ca nevoia de apa, mancare, grija, dragoste, adapost e la fel de normala si pentru aceste persoane ca si pentru noi; termenul corect este PERSOANE CU DIZABILITATI SAU COPII CU NEVOI EDUCATIVE SPECIALE (prescurtat CES); asa e politicaly corect si ar fi bine sa le folositi ca populatia sa se educe in acest sens.
Postat 11 Decembrie 2012, 10:10 de laura
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON