URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 August 2016, 19:03

Anamaria Coroiu din Şuncuiuş este noua tânără speranţă a tenisului de câmp din Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noua speranţă a tenisului bihorean se numeşte Anamaria Coroiu şi are doar 11 ani. Cele mai recente performanţe ale bihorenei au reprezentat câştigarea a trei turnee naţionale în decurs de numai o lună, toate la categoria de 12 ani simplu. "Anamaria este o fetiţă harnică şi modestă din Şuncuiuş. De mult timp n-a reuşit un tenismen din Bihor să câştige trei turnee naţionale în decurs de o lună! A reuşit, în schimb fata Marinelei şi Adrian Coroiu din Şuncuiuş", a declarat directorul Clubului Sportiv Voinţa Oradea, Mircea Drăgoi.

La Trofeul Sătmarului desfăşurat în perioada 9-15 iulie de la Satu Mare, Anamaria s-a impus în finală cu 5-7, 6-2, 6-2 în faţa Andreei Peczer de la Palatul Copiilor din Zalău. A urmat Cupa Aradului, unde bihoreanca a învins-o în ultimul act pe Anca Isac de la Sport 4 Fun Timişoara cu scorul de 7-5, 6-4, pentru ca la concursul din perioada 6-7 august să se impună tot la categoria 12 ani a turneului de la Cluj în faţa aceleiaşi Andreea Peczer, cu 6-3, 6-3.

"Performanţa Anamariei ne bucură cu atât mai mult cu cât tenisul juvenil bihorean era, de câţiva ani, într-un con de umbră prin rezultatele modeste şi clasamentul slab al sportivilor", a mai spus directorul CS Voinţa.

Anamaria Coroiu a făcut cunoştinţă cu tenisul în urmă cu doi ani ca urmare a Proiectului "Tenis în comune şi sate" desfăşurat comunele Vadu Crişului, Şuncuiuş, Ţeţchea, Tileagd şi Tinca, proiect finanţat de Consiliul Judeţean Bihor. Pe atunci avea doar 9 ani. Copila a debutat la sala de sport a Colegiului Tehnic nr. 1 din Vadu Crişului, a continuat la sala Liceului tehnologic nr. 1 din Şuncuiuş, după care şi-a completat pregătirea pe terenurile de tenis din Oradea.

A fost o perioadă când micuţa tenismenă a trebuit să se trezească la ora 4.30 dimineaţa pentru a ajunge, împreună cu mama ei, la trenul care le aducea să prindă antrenamentul de dimineaţă pe terenurile Clubului Sportiv "Voinţa" Oradea.

Anamaria este elevă model a Liceului Pedagogic din Oradea, iar antrenamentele zilnice n-o împiedică să fie printre elitele liceului, conform lui Drăgoi.

Prima legitimare pentru Anamaria Coroiu a fost la Clubul Sportiv "Voinţa" Oradea, care apoi i-a acordat transferul la CSM Oradea, unde este antrenată de Ionuţ Hodişan.

"Avem nădejdea că rezultatele Anamariei Coroiu vor da un impuls nou tenisului din judeţul nostru, fiind un semnal încurajator şi pentru tinerii practicanţi ai sportului alb din mediul rural. Anamaria a dovedit că şi la sate pot naşte campioni. De altfel, la Vadu Crişului şi Şuncuiuş tot mai mulţi copii şi nu numai, descifrează tainele sportului alb, în compania unor tehnicieni orădeni", a mai spus Drăgoi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON