URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Ianuarie 2017, 22:53

Victorie în prelungiri, 101-91! Campioana României la baschet, CSM CSU Oradea, continuă în Cupele Europene (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Victorie importantă, miercuri seară, în Arena Antonio Alexe! Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au învins echipa Kataja din Finlanda după o repriză de prelungiri cu scorul de 101 la 91. Astfel CSM CSU Oradea va continua în mod cert să joace în Cupele Europene. Vedeta meciului a fost americanul Martin Zeno, care a înscris 42 de puncte.

Desemnat meciul etapei în această săptămână din Basketball Champions League, jocul dintre CSM CSU Oradea, campioana României, şi Kataja Basket, campioana Finlandei, şi-a onorat de departe acest statut.

Jocul a fost foarte echilibrat, a ţinut cu sufletul la gură spectatorii până la final, a avut nevoie de prelungiri pentru a decide învingătoarea, a umplut până la refuz tribunele Arenei Antonio Alexe din Oradea şi a adus spectacol. Ce e mai important însă pentru orădeni, dar şi pentru români, în general, este faptul că a adus şi o victorie pentru campioana CSM CSU Oradea, care s-a impus cu scorul de 101-91 şi "continuă visul european", după cum avea să afrme la final antrenorul Cristian Achim.

Tehnicianul echipei bihorene a început partida cu Branko Mirkovic, Martin Zeno, Andrei Mandache, Titus Nicoară şi Sean Denison.

Jocul a început bine pentru orădeni, care în marea majoritate a timpului s-au aflat la conducere în primul sfert, pe care şi l-au adjudecat cu 24-18. Următoarele zece minute au fost foarte echilibrate însă, dar CSM CSU s-a aflat în permanenţă la conducere, în minutul 14 având o diferenţă de 12 puncte, scor 35-23. Până la finalul sfertului II, finlandezii au mai redus din handicap, astfel că în pauza mare s-a intrat cu scorul de 45-40 pentru campionii României.

Partida a continuat apoi cam în aceeaşi manieră şi în sfertul al treilea, elevii antrenorului Cristian Achim s-au aflat în permanenţă la conducere, doar că oaspeţii s-au ţinut mai aproape de adversar. Înaintea sfertului IV, CSM CSU conducea cu 64-58.

Ultimele zece minute din timpul regulamentar de joc au fost foarte disputate. Cei de la Kataja au început să recupereze din handicap şi chiar să egaleze scorul pe tabelă în ultima secundă de joc, după o aruncare de trei puncte, scor 85-85. De menţionat însă că la scorul de 84-82 pentru CSM CSU, Martin Zeno a beneficiat de două aruncări libere. A vrut s-o marcheze pe prima şi s-o rateze pe ultima, dar s-a întâmplat tocmai invers. Antrenorul oaspeţilor a solicitat time-out, iar finlandezii au avut posesia în jumătatea lor în cele două secunde rămase. Au reuşit o schemă care a dat roade şi Rio Brown a aruncat în ultima secundă de la distanţă, reuşind să înscrie şi să restabilească egalitatea, 85-85.

Pentru a avea o câştigătoare în acest meci a urmat o repriză de cinci minute de prelungiri. Acest timp suplimentar a început bine pentru orădeni, care au marcat şapte puncte, iar scorul a devenit 92-87. Oaspeţii au replicat şi s-au apropiat la 92-90. Bihorenii au reuşit apoi două atacuri şi au ajuns la 96-90, iar finalul le-a aparţinut. Au mai marcat din nou prin Martin Zeno, cel mai bun jucător de pe teren, iar scorul final a fost 101-91, ceea ce constituie o victorie foarte importantă pentru campioana României, victorie care o menţine în cursa cupelor europene.

Prin acest rezultat, CSM CSU Oradea nu mai poate pierde locul VII în grupă, loc care şi el este calificabil, nu din toate grupele însă, dar cum bihorenii au 6 victorii deja, ei nu mai au cum pierde calificarea. De menţionat că în acest moment elevii antrenorului Cristian Achim au şanse de calificare şi-n Basketball Champions League. Aceasta pentru că, înaintea ultimei etape, patru echipe, cele de pe locurile 4, 5, 6 şi 7 au acelaşi număr de puncte, 19.

"Sunt foarte fericit pentru această victorie. Este o victorie extrem de importantă în meciul săptămânii din Basketball Champions League, o victorie împotriva unei echipe foarte bune şi mai ales extrem de imprevizibile cu nişte shooteri de excepţie. De altfel, se şi vede, au aruncat de 40 de ori din spatele semicercului, ceea ce este enorm. Cu acest stil de joc au reuşit să câştige anumite meciuri foarte importante, în special în deplasare. Eu sunt însă foarte foarte bucuros şi ţin să-i felicit pe jucătorii noştri, care au depus un efort ieşit din comun", a declarat, la conferinţa de presă de după joc, antrenorul echipei orădene, Cristian Achim.

Jucătorul Martin Zeno a fost de neoprit în acest meci, a marcat nu mai puţin de 42 de puncte, cu 6 coşuri de 3 puncte. De altfel el a fost de departe cel mai ovaţionat jucător al serii.


CSM CSU Oradea – Kataja Basket 101-91 (24-18, 21-22, 19-18, 21-27, 16-6)

Marcatori CSM CSU Oradea: Martin Zeno 42 puncte (6 coşuri de 3), Branko Mirkovic 17 (3), Andrei Mandache 14 (2), Sean Denison 11, Muhamed Pasalic 8 (2), Bogdan Ţîbîrnă 7 (2) şi Uros Lucic 2 puncte. Au mai jucat: Titus Nicoară, Cătălin Petrişor şi Bobe Nicolescu. Antrenor: Cristian Achim

Marcatori Kataja Basket: Rion Brown 23 puncte (3), Jarekious Bradley 21 (5), Teemu Rannikko 17 (4), Joey King 16 (4), Kervin Bristol 8, Daniel Mullings 4 şi Ilari Seppala 2 puncte. Au mai jucat: Vesa Makalainen şi Tommi Huolila. Antrenor: Greg Gibson.

Au arbitrat: Srdan Dozai (Croaţia), Aleksandar Milojevic (Macedonia) şi Sasa Maricic (Serbia). Comisar FIBA Europe: Marius Marinescu.


Rezultatele etapei a XIII-a (penultima) din Grupa B a Basketball Champions League (miercuri):

Avtodor Saratov – Umana Reyer Venezia 102-67

Pinar Karsiyaka – Khimik Yuzhne 77-70

CSM CSU Oradea – Kataja Basket 101-91

Maccabi Rand Media – Le Mans Sarthe 73-65


Clasament:

1. Le Mans Sarthe                  13        9          4          22 p

2. Pinar Karsiyaka                   13        8          5          21 p

3. Umana Reyer Venezia        13        8          5          21 p

4. Avtodor Saratov                  13        6          7          19 p

5. Kataja Basket                     13        6          7          19 p

6. CSM CSU Oradea              13        6          7          19 p

7. Maccabi Rand Media          13        6          7          17 p

8. Khimik Yuzhne                    13        3          10        16 p


În ultima etapă, marţi, 24 ianuraie, de la ora 21.30, CSM CSU Oradea va evolua în Italia, cu Umana Reyer Venezia. În celelalte trei partide se vor confrunta Le Mans Sarthe – Avtodor Saratov, Kataja Basket – Pinar Karsiyaka şi Khimik Yuzhne – Maccabi Rand Media.

De menţionat faptul că în Basketball Champions League sunt cinci grupe de câte opt echipe fiecare.

Primele patru clasate din fiecare grupă, împreună cu cele mai bune patru echipe de pe locul 5 se califică în play-off-ul Basketball Champions League. Cele mai modeste locuri 5, locurile 6 şi cele mai bune două locuri 7 se califică pentru optimile de finală ale FIBA Europe Cup.

În acest moment însă CSM CSU Oradea are deja asigurată calificarea pentru FIBA Europe Cup, pentru că, înainte cu o etapă de finalul fazei grupelor, nicio echipă care în prezent se situează pe locul al VIII-lea în grupele Champions League nu mai are şanse matematice de a obţine şase victorii (şi astfel să egaleze numărul de victorii al CSM).

Astfel, luând în calcul cel mai negativ scenariu posibil pentru CSM CSU Oradea, acela de a încheia pe locul al 7-lea, cu şase victorii, formaţia antrenată de Cristian Achim se califică în play-off-ul FIBA Europe Cup.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON