URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Octombrie 2016, 23:40

Victorie de 100.000 euro! Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au calificat în grupele Basketball Champions League (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea, campioana României, s-au calificat joi seară, în premieră, în faza grupelor Ligii Campionilor Europeni. De altfel, inclusiv competiţia se organizează în premieră.

Elevii antrenorului Cristian Achim au învis cu scorul de 70-58 campioana Bulgariei, Lukoil Academic Sofia şi, cu scorul general de 142-133, s-au calificat în faza următoare.

Cu publicul în picioare

Arena Antonio Alexe a fost plină de suporteri care sperau că echipa lor va putea să câştige partida împotriva campioanei Bulgariei cu o diferenţă mai mare de 3 puncte, care le asigura trecerea de turul al doilea preliminar şi calificarea în grupele Basketball Champions League. Campionii României nu au dezamăgit, ci, din contră, au controlat meciul de la un capăt la altul, conducându-şi adversarii cu diferenţe chiar şi de 18 puncte.

Orădenii au pornit în acest joc cu un handicap de trei puncte, după ce în manşa I a turului II preliminar au pierdut marţi în Bulgaria cu scorul de 72-75.

Jocul de joi seară a început foarte bine însă pentru ei, care au fost imbatabili în primul sfert, pe care şi l-au adjudecat cu scorul de 27-12.

În sfertul II, pe fondul multor ratări ale gazdelor, bulgarii au revenit spectaculos, după ce în aceste zece minute au marcat 21 de puncte, faţă de doar 14 ale CSM-ului. În acest fel, în pauza mare s-a intrat cu scorul de 41-33 pentru orădeni.

Sfertul III a fost foarte disputat, dar nu cu multe puncte, orădenii fiind mai eficienţi totuşi după 16-10 în aceste 10 minute, iar în ultima pauză avantajul elevilor antrenorului Cristian Achim a crescut la 14 puncte, scor 57-43.

Ultimele 10 minute au adus o încercare de revenire a bulgarilor, tardivă însă, pentru că apărarea orădeană a funcţionat bine şi, după ce au marcat 13 puncte şi au primit 15 în acest sfert, ai noştri şi-au adjudecat partida cu scorul de 70-58.

Ultimul minut de joc s-a disputat cu publicul în picioare. Acesta a aplaudat îndelung şi a scandat numele campioanei României, iar în teren, jucătorii şi staff-ul echipei bihorene s-au felicitat şi îmbrăţişat mai mult ca niciodată, semn că performanţa de a ajunge în grupele Ligii Campionilor Europeni a însemnat enorm pentru componenţii echipei orădene.

Victorie de 100.000 euro

De menţionat că partida a fost una alertă şi tensionată, orădenii cerând time-out de câte ori bulgarii se apropiau pe tabela de marcaj. De asemenea, Martin Zeno a fost accidentat în timpul meciului şi a fost folosit mai puţin în partea secundă a întâlnirii, la finalul căreia acesta a fost transportat la spital pentru investigaţii.

Pentru faptul că s-a calificat în faza grupelor, echipa bihoreană va încasa suma de 100.000 euro şi va susţine cel puţin alte 14 meciuri în Liga Campionilor Europeni. Astfel, începând din 16 octombrie, în fiecare săptămână campiona României va avea câte un joc în cupele europene!

Greu, dar a meritat!

 "A fost un meci foarte greu, important, în primul rând, cu o miză foarte mare pentru noi, de altfel şi pentru ei. Am avut un început de meci extraordinar, în comparaţie cu ultimele meciuri pe care le-am jucat, după care o cădere mică, dar asta se mai întâmplă în baschet. Important este că am reuşit să suplinim lipsa lui Zeno, care s-a accidentat. De altfel, mulţumită lui am avut acel avantaj în primul sfert. Am reuşit să luptăm ca o echipă şi chiar pe sfârşit, când eram un pic dezordonaţi, ca să zic aşa, am reuşit să fim o echipă unită şi să aducem această victorie foarte mare pentru noi, pentru Oradea, pentru baschetul românesc în general", a declarat, la final, jucătorul Andrei Mandache.

Omul meciului a fost Sean Barnette, care, inclusiv prin câteva faze spectaculoase, a adunat 28 de puncte şi două recuperări, fiind urmat de Martin Zeno, care a marcat 12 puncte, patru recuperări şi trei pase decisive. I-au urmat Andrei Mandache şi Muhamed Pasalic, cu câte 9, Sean Denison, cu 6 puncte, Branko Mirkovic, Cătălin Petrişor şi Bogdan Ţîbîrnă, cu câte 2 puncte.

De la bulgari, Sasa Zagorac, cu 12 puncte, a fost principalul marcator. El a fost urmat de Pavlin Ivanov, cu 11 puncte, Filip Videnov şi Steve Zack, cu câte 8 puncte.

"În primul rând, vreau să-i felicit pe jucători. Le-am spus-o şi lor în vestiar, pentru mine sunt nişte eroi şi nu folosesc cuvinte tari, absolut deloc. Ceea ce au făcut aceşti băieţi în aceste nouă zile este ceva ce depăşeşte imaginaţia, în condiţiile în care am jucat fără Titus Nicoară, teoretic un jucător de bază al echipei noastre, în condiţiile în care Andrei Mandache şi Rareş Paşca vin după accidentări de lungă durată, în condiţiile în care Martin Zeno, un jucător important pentru noi, de asemenea, nu a putut să mai joace în ultimele 25-27 de minute", a declarat antrenorul echipei CSM CSU Oradea, Cristian Achim.

În primul tur preliminar al Basketball Champions League, CSM CSU Oradea a trecut de campioana Slovaciei, Prievidza, iar acum de campioana Bulgariei, Lukoil Academic.

De precizat, pe de altă parte, că CSM Oradea mai pune în vânzare abonamente pentru actualul sezon competiţional, vineri, între orele 10 şi 15, abonamente care pot fi procurate de la sediul clubului, de pe strada Primăriei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON